Článek

Národní muzeum se umístilo na 56. místě v prestižním žebříčku Hodnocení výzkumných organizací

 
Národní muzeum je nejen významnou sbírkotvornou institucí, ale také výzkumnou organizací, která dlouhodobě vykazuje vysoký standard v oblasti vědy a výzkumu.
11.02.2016 17:05 |

podobné články

Podobné články

Bělobrádek: Současná pravidla hodnocení výsledků výzkumných organizací budou platit až do roku 2016

 
Vláda na svém zasedání schválila prodloužení stávající Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací až do roku 2016. Původně byla Metodika navržena na období 3 let a její platnost končí 31. 12. 2015.
31.07.2015 14:21 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Hodnocení výzkumných organizací bude podkladem pro návrh výdajů na vědu

 
Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) schválila na svém zasedání 18. prosince 2015 konečné výsledky hodnocení výzkumných organizací za rok 2014.
19.12.2015 14:05 |

podobné články

Bělobrádek: Systém hodnocení výzkumných organizací dosud stavěl na kvantitě výsledků výzkumu. Je nutná změna

 
Metodiku hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, která přinese zásadní změnu stávajícího systému, schválila na svém dnešním zasedání Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI).
25.11.2016 19:15 |

podobné články

Ben Affleck a Jennifer Lopezová jsou nejhorším párem desetiletí

 
Rok 2010 vybízí nejen k bilanci uplynulého roku, ale celého desetiletí. A internetové seznamky Date.com, Matchmaker.com a Amor.com se v tomto případě zaměřili na slavné hollywoodské páry a zeptaly se několika tisícovek svých návštěvníků, který považují v minulých deseti letech za nejhorší a nejobdivovanější. V prvním případě na celé čáře zvítězili Ben Affleck a Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Jennifer Lopez , druhému žebříčku vévodí americký prezident Barack Obama s první dámou.
02.01.2010 22:45 |

podobné články

Osobnosti: Ben Affleck (191 článků) , Jennifer Lopez (695 článků) , Barack Obama (2280 článků)

Vláda nejspíš sjednotí lhůty pro hodnocení výzkumných projektů

 
Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) s největší pravděpodobností schválí návrh koaličních poslanců na sjednocení lhůt pro hodnocení výzkumných a vývojových projektů. Vyplývá to z návrhu usnesení, který úřad zveřejnil na svém webu.
06.08.2011 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9177 článků)

Nové hodnocení výzkumných institucí 2017+

 
První ze série videoblogů místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka k důležitým tématům z oblasti VVI, tentokráte k tématu nové Metodiky 2017+, kvalitativního hodnocení výzkumných institucí, která bude platit od roku 2017 a dále.
09.07.2016 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1186 článků)

ČVUT v Praze je nejlepší technickou univerzitou v ČR, tvrdí prestižní hodnocení světových univerzit

 
České vysoké učení technické v Praze se pro rok 2014 výrazně zlepšilo v hodnocení prestižního světového žebříčku univerzit QS World University Rankings. Umístilo se v celkovém hodnocení mezi 411. a 420. místem, což je významný posun oproti předchozím rokům. Skutečnost, že ČVUT předstihlo řadu předních univerzit ze západní Evropy i ze světa, dokládá úroveň naší nejstarší technické vysoké školy.
17.09.2014 12:55 |

podobné články

Fakulta elektrotechnická je na špici excelentního výzkumu na ČVUT

 
Expertní panely Rady vlády pro výzkum, vývoj, inovace (RVVI) vybraly ve II. pilíři Hodnocení výsledků výzkumných organizací RVVI 2015 celkem 276 nejlepších výsledků českého výzkumu za období 2010 až 2014. V prestižním seznamu má ČVUT v Praze 32 výsledků, z toho 14 publikací čí patentů pochází z Fakulty elektrotechnické.
28.11.2016 16:20 |

podobné články

Česká národní banka vyhlašuje Výzvu k podávání výzkumných projektů pro rok 2017

 
Česká národní banka vyhlašuje Výzvu k podávání výzkumných projektů pro rok 2017.
20.04.2016 10:20 |

podobné články

AVO: Šance pro konkurenceschopnost

 
V Řeži u Prahy se dne 23. 4. 2014 konalo každoroční Valné shromáždění Asociace výzkumných organizací (AVO) s názvem Šance pro konkurenceschopnost. Vedla se otevřená a zajímavá diskuse nad směřováním českého výzkumu. V dopoledním programu vystoupila řada osobností z různých výzkumných sfér – od průmyslu, přes vysoké školy až po Akademii věd a také představitelů orgánů státní správy.
24.04.2014 16:30 |

podobné články

V žebříčku měst celého světa skončila Praha na 59. místě: Kde se žije nejlépe?

 
V kterém městě se žije nejlépe na naší planetě? Touto otázku se zabývali analytici při sestavování srpnové studie The Economist Intelligence Unit. Na prvním místě se umístilo australské město Melbourne. Nejhůře, na 140. místě, skončil syrský Damašek, kde zuří válka. Praha je na 59. místě.
21.08.2015 12:05 |

podobné články

Česko se umístilo v dalším mezinárodním žebříčku až za Rwandou a Albánií

 
Česká republika je společně s Botswanou 52. nejsvobodnější zemí ze sledovaných 152 států světa. Vyplývá to z dnes zveřejněného žebříčku "Economic Freedom of the World Index" (index ekonomické svobody) kanadského institutu Fraser. Na tiskové konferenci o tom informovali zástupci Centra ekonomických a tržních analýz, který se na analýzách rovněž podílí. Nejsvobodnější zemí světa je podle žebříčku Hongkong, naopak nejméně svobodná je Venezuela.
19.09.2013 12:50 |

podobné články

ČR si polepšila a je 42. nejsvobodnější ze 152 ekonomik světa

 
Česká republika je 42. ekonomicky nejsvobodnější zemí ze sledovaných 152 států světa. Vyplývá to z žebříčku „Economic Freedom of the World Index" (index ekonomické svobody) kanadského institutu Fraser. V předchozím žebříčku se Česko umístilo na 52. pozici. Na tiskové konferenci o tom informovali zástupci Centra ekonomických a tržních analýz, které se na analýzách rovněž podílí. Nejsvobodnější zemí světa je podle žebříčku tradičně Hongkong, naopak nejméně svobodná je Venezuela.
07.10.2014 11:00 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Hodnocení výzkumu podle takzvaného kafemlejnku zásadně přepracujeme

 
Výsledky výzkumu se budou v příštích letech posuzovat s větším důrazem na kvalitu a poslání výzkumných organizací. Díky tomu by se měly efektivněji rozdělovat peníze na výzkum. Zásady hodnocení podle nové Metodiky 2017+ dnes projednala vládní Rada pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI). Metodika by měla začít platit od roku 2017.
27.06.2016 21:50 |

podobné články

Bělobrádek: Předpokládám, že nové hodnocení české vědy bude vláda schvalovat během několika týdnů

 
Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) na svém posledním zasedání v letošním roce jednala o stavu vypořádání připomínek vzešlých z mezirezortního připomínkového řízení k materiálu nového systému hodnocení výzkumných organizací METODIKA 17+.
17.12.2016 08:35 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

MPO: ČR o devět příček zlepšilo své postavení v žebříčku Doing Business 2017

 
Světová banka výrazně zlepšila hodnocení podnikatelského prostředí v České republice. V oznámených výsledcích svého celosvětově respektovaného žebříčku Doing Business 2017 přiřadila v celkovém hodnocení podnikatelského prostředí Česku 27. příčku, což oproti loňskému hodnocení představuje meziroční zlepšení o 9 pozic. Zároveň jde o historicky nejlepší umístění, jakého kdy Česká republika dosáhla – oproti roku 2010 jde o zlepšení o 47 míst.
26.10.2016 10:15 |

podobné články

Česko je v popředí žebříčku nejmírumilovnějších zemí světa

 
Česko se umístilo na 10. místě v žebříčku nejmírumilovnějších zemí ze 162 hodnocených zemí; loni bylo 11. Vyplývá to ze Světového mírového indexu (GPI) za rok 2015, který dnes zveřejnila organizace The Economist Intelligence Unit. Nejmírumilovnější zemí na světě je podle ní Island, naopak nejnásilnější je Sýrie.
17.06.2015 10:12 |

podobné články

„Brňákům, těm je hej.“ V kvalitě žití Brno znovu pokořilo Prahu

 
Podle světového žebříčku kvality života jsou na tom Brňané o 12 příček lépe než lidé v Praze. Uvádí to letošní data serveru Numbeo.com. Brno se v žebříčku umístilo na 46. místě hned za estonskou metropolí Tallinnem. Praha je až 58. Oproti loňsku si ale obě města pohoršila, v polovině roku 2015 bylo Brno 37. a Praha 43.
06.01.2016 17:25 |

podobné články