Článek

MMF dnes končí svou misi v ČR. Zveřejní hodnocení ekonomiky

 
Dnes končí pravidelná každoroční mise Mezinárodního měnového fondu v Česku. Zástupci fondu se během ní zabývali vývojem ekonomiky, veřejných financí i vývojem finančního sektoru a strukturálními změnami. Akce MMF bude ukončena dnešní tiskovou konferencí na ministerstvu financí.
16.05.2016 06:26 |

podobné články

Podobné články

MMF v jarní prognóze sníží odhad růstu americké ekonomiky

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) ve své dubnové globální prognóze mírně sníží odhad růstu americké ekonomiky v tomto roce. Největší ekonomika světa poroste o něco pomaleji vlivem zvýšení daní a snižování výdajů, v příštím roce však už tyto vlivy pominou. Pracovní verzi jarní pololetní prognózy MMF získala italská tisková agentura ANSA.
24.03.2013 18:25 |

podobné články

MMF snížil na polovinu odhad růstu ruské ekonomiky na příští rok

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) na polovinu snížil odhad růstu ruské ekonomiky na příští rok. Hrubý domácí produkt se tak podle nové prognózy zvýší pouze o 0,5 procenta. MMF uvedl, že na snížení se podepsalo geopolitické napětí. Ruskou centrální banku zároveň vybídl k dalšímu zpřísnění měnové politiky, aby tak reagovala na zrychlující inflaci.
01.10.2014 16:15 |

podobné články

Dluhová krize je pro MMF dáreček spadlý z nebe, řekl Klaus

 
Dluhová krize přišla Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) jako dáreček spadlý z nebe, soudí prezident Václav Klaus. Podle něj totiž MMF stejně jako Světová banka ztrácely na významu a nyní v souvislostech ekonomických turbulencí v Evropě opět nacházejí své poslání. Podle Klause musí být především v MMF všichni nesmírně šťastní. Vyjádřil se tak v rozhovoru pro Radiožurnál.
25.11.2011 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8730 článků)

Ekonomové: Zpráva MMF o nebezpečných škrtech je mimo. Kalousek ale také

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) je se svou podzimní zprávou poněkud mimo. Kalousek s politikou zvyšování daní a škrtů ale bohužel také. Říkají to přední čeští ekonomové v reakci na řeč místopředsedy sněmovny Lubomíra Zaorálka v pondělním pořadu Události komentáře České televize. Zpráva MMF hovoří o nebezpečí provádění příliš úsporné politiky pro některé evropské ekonomiky.
06.11.2012 21:00 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (2330 článků)

MMF: Globální ekonomika poroste rychleji, až 4.4 procenta

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) v úterý zvýšil odhad růstu globální ekonomiky na letošní rok na 4,4 procenta, z dosavadních 4,2 procenta. MMF to uvedl v aktualizovaném výhledu s názvem World Economic Outlook.
25.01.2011 08:50 |

podobné články

Světová ekonomika poroste rychleji, odhaduje MMF

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) zvýšil odhad růstu světové ekonomiky pro letošní rok na 3,5 procenta z lednového očekávání expanze o 3,3 procenta. MMF o tom v úterý informoval na svých webových stránkách.
19.04.2012 20:25 |

podobné články

Světová ekonomika poroste rychleji, odhaduje MMF

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) zvýšil odhad růstu světové ekonomiky pro letošní rok na 3,5 procenta z lednového očekávání expanze o 3,3 procenta. MMF o tom v úterý informoval na svých webových stránkách.
19.04.2012 23:02 |

podobné články

MMF: Růst ve vyspělých ekonomikách sílí, v rozvíjející se zpomalí

 
Růst vyspělých ekonomik podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) zřejmě posílí, zatímco na některé rozvíjející se ekonomiky začaly doléhat nižší ceny komodit. V sobotním prohlášení to uvedl řídící výbor, který určuje strategii MMF.
19.04.2015 06:05 |

podobné články

Podle MMF bude dopad zpomalení Číny silnější, než se zdálo

 
Dopad zpomalení růstu čínské ekonomiky bude silnější, než se původně očekávalo. Uvedl to ve středu Mezinárodní měnový fond (MMF) ve zprávě před páteční a sobotní schůzkou ministrů financí velkých světových ekonomik (G20) v Ankaře. Zpomalení Číny se podle MMF projeví poklesem cen komodit i na akciových trzích.
03.09.2015 06:51 |

podobné články

Globální výhled ekonomiky je příznivý, ujišťuje guvernér Singer

 
V rámci Mezinárodního měnového fondu (MMF) se v současnosti vyhodnocují rizika spojená s krizí na Ukrajině. Nezdá se ale nyní, že by toto geopolitické riziko mohlo zastavit obecný zlepšující se trend světové ekonomiky. ČTK to v sobotu řekl guvernér České národní banky Miroslav Singer, který se účastní nynějšího jarního zasedání MMF ve Washingtonu.
13.04.2014 08:45 |

podobné články

Doporučení pro českou vládu: Už žádné škrty!

 
Česká republika by neměla při nynějším horším než očekávaném vývoji ekonomiky pokračovat v dalších rozpočtových škrtech. Na dnešní tiskové konferenci po pravidelné misi Mezinárodního měnového fondu (MMF) o tom informoval její vedoucí Masanori Jošida. K další mírné stabilizaci veřejných financí by podle zprávy MMF měla vláda přistoupit až po obnovení ekonomického růstu. 
20.05.2013 20:25 |

podobné články

Řecko je spokojeno s misí EU a MMF. Hodnotí ji pozitivně

 
Představitelé Evropské unie, Evropské centrální banky (ECB) a Mezinárodního měnového fondu (MMF) ukončili svoji misi v Aténách a hodnotí výsledky návštěvy "pozitivně". Oznámilo to řecké ministerstvo financí.
03.06.2011 18:05 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Řecko v pondělí neuhradilo MMF další splátku

 
Řecko v pondělí neuhradilo Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) další splátku, a to ve výši 456 milionů eur (přes 12 miliard korun). Oznámil to mluvčí MMF Gerry Rice. Silně zadlužené Řecko se již na konci června stalo první vyspělou zemí, která fondu přestala včas splácet dluhy.
14.07.2015 09:12 |

podobné články

Strauss-Kahn odstoupil z vedení MMF, nahradit ho má Lagardeová

 
AKTUALIZOVÁNO. Výkonný ředitel Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn rezignoval na svou funkci. V rezignačním dopise, který dnes MMF zveřejnil s datem 18. května, Strauss-Kahn důrazně odmítl obvinění z pokusu o znásilnění, kterému nyní v newyorské vazbě čelí.
19.05.2011 07:40 |

podobné články

Osobnosti: Dominique Strauss-Kahn (64 článků)

Řecko slíbilo, že v tomto týdnu splatí půl miliardy euro. Šéfka MMF má radost

 
Šéfka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Christine Lagardeová uvítala slova řeckého ministra financí Janise Varufakise, který potvrdil, že jeho země splatí MMF ve čtvrtek 9. dubna dlužnou částku asi 470 milionů eur (asi 13 miliard Kč). Varufakis a Lagardeová spolu dnes více než dvě hodiny jednali ve Washingtonu. I řecký ministr následně uvedl, že jeho země má v úmyslu "splnit veškeré povinnosti vůči svým věřitelům", citovala ho agentura Reuters.
06.04.2015 07:36 |

podobné články

MMF je připraven pomoci zadluženému Řecku, ujistila Lagardeová

 
Vývoj situace v silně zadluženém Řecku pozorně sleduje Mezinárodní měnový fond (MMF), který je zároveň připraven zemi poskytnout pomoc, pokud o to bude požádán. Podle agentury Reuters to dnes uvedla šéfka MMF Christine Lagardeová.
06.07.2015 19:51 |

podobné články

Řecko rychle potřebuje peníze. MMF reaguje...

 
Mezinárodní měnový fond (MMF) je připraven spolupracovat na řešení řecké dluhové krize s řeckými úřady i s evropskými partnery. Uvedl to dnes mluvčí MMF Gerry Rice. Eurozóna a Řecko po víkendovém maratonu jednání dospěly k dohodě, která má zabránit finančnímu kolapsu této hluboce zadlužené země.
13.07.2015 20:02 |

podobné články

Česká ekonomika zpomalí svůj růst, tvrdí MMF

 
Česká ekonomika letos podle odhadu Mezinárodního měnového fondu (MMF) zpomalí růst na 2,2 procenta. Důvodem bude především pomalý rozjezd investic financovaných z fondů EU. Na tiskové konferenci to dnes uvedli zástupci MMF. Loni rostla ekonomika o 4,3 procenta.
16.05.2016 17:40 |

podobné články