Článek

Ministr školství jednal s předsedou SMS o GDPR na školách

 
Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech jednal s předsedou Sdružení místních samospráv ČR Stanislavem Polčákem o tom, jak usnadnit školám zavedení evropského nařízení GDPR ( General Data Protection Regulation - GDPR ).
06.12.2017 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Stanislav Polčák (242 článků)
Podobné články

Předsedkyně ÚOOÚ zahájila konferenci k GDPR

 
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) rozšiřuje zásady zpracování osobních údajů. Ať jde o zákonnost, korektnost a transparentnost, ale například i minimalizaci údajů, omezení doby uchovávání či odpovědnost. Těmito slovy zahájila předsedkyně Úřadu pro ochranu osobních údajů Ivana Janů konferenci GDPR 360°, která se uskutečnila 9. března v Praze.
10.03.2017 10:25 |

podobné články

SMO: Ochrana osobních údajů zcela mění podobu. Dotkne se to nejen všech obcí

 
Devět měsíců a 251 dnů zbývá do účinnosti obecného nařízení o ochraně osobních údajů - GDPR. Stát se tak má 25. května 2018. Jde o nový evropský právní předpis, který se dotkne celé veřejné správy. Vznikl proto, že podle názoru 80 procent lidí v Evropě jsou nedostatečně chráněny osobní údaje, což souvisí s rozvojem moderních technologií. GDPR, které se týká všech orgánů veřejné moci, mimo jiné zavede pozici tzv. pověřence a změní všechny vnitřní předpisy. I to zaznělo na semináři, který v Praze na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) uspořádal pobočný spolek Svazu měst a obcí ČR ve spolupráci s DigiKoalicí.
18.09.2017 08:05 |

podobné články

GDPR a role Úřadu pro ochranu osobních údajů

 
Shrnutí informací k problematice GDPR, obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které začne platit od května 2018.
24.02.2017 15:50 |

podobné články

Úřad pro ochranu osobních údajů k vydávání osvědčení o ochraně osobních údajů podle GDPR

 
Sdělení Úřadu pro ochranu osobních údajů o postupu při vydávání osvědčení o ochraně osobních údajů podle Obecného nařízení (GDPR)
15.06.2017 20:00 |

podobné články

Odstartovala GDPR akademie, na které se podílí ÚOOÚ

 
Prvním přednáškovým blokem v souvislosti s přípravou na Obecné nařízení o ochraně osobních údajů odstartovala v pátek 16. června Akademie GDPR, kterou organizuje Svaz průmyslu a dopravy ČR s odbornou garancí Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a dalších expertů.
19.06.2017 17:10 |

podobné články

Úřad pro ochranu osobních údajů: Rozšíření obsahu rubriky GDPR

 
Úřad pro ochranu osobních údajů rozšířil a doplnil obsah rubriky GDPR. Všichni návštěvníci webu Úřadu najdou veškeré informace vztahující se k Obecnému nařízení v příslušné rubrice v levém menu.
28.10.2017 13:50 |

podobné články

Úřad pro ochranu osobních údajů: Nové překlady dokumentů WP29 k GDPR

 
Úřad pro ochranu osobních údajů průběžně zveřejňuje aktuální dokumenty Pracovní skupiny WP29 k GDPR. Skupina nyní vydala i některé jejich oficiální české překlady. Úřad sám pak přeložil vodítka k profilování.
08.11.2017 13:05 |

podobné články

Hospodářská komora: Eurokomisařka Jourová slíbila podnikatelům podporu při zavádění GDPR

 
Informační kampaň Hospodářské komory zvyšující povědomí podnikatelů o nových povinnostech v oblasti ochrany osobních údajů, které zavádí evropské nařízení GDPR, podpoří také eurokomisařka Věra Jourová. Uvedl to dnes prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý po jejich společném jednání na půdě Evropské komise.
09.11.2017 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Dlouhý (492 článků) , Vladimír Dlouhý (492 článků) , Věra Jourová (382 článků)

Martin Vaňhara: GDPR - Jak na něj?

 
V květnu 2018 dopadne na podnikatele v celé Evropské unii obecné nařízení o ochraně osobních údajů (General Data Protection Regulation). Ješte jste o GDPR neslyšeli? Nebo slyšeli a o to více se jej děsíte?
30.11.2017 18:50 |

podobné články

Úřad pro ochranu osobních údajů: GDPR Akademie letos naposledy

 
Poslední letošní přednáškový blok měla ve středu na programu GDPR Akademie, na které se podílí i Úřad pro ochranu osobních údajů. Tématem byla národní legislativa a její změny i dopady po zavedení Obecného nařízení.
06.12.2017 21:30 |

podobné články

SMS ZDARMA a pro všechny!

 
SMS zdarma a pro všechny? Ano! Z naší sms brány skutečně můžete posílat sms neomezeně a napořád. Jestli také patříte mezi horlivé sms dopisovatele a nedovedete si představit život bez kontaktu s přáteli a rodinou, je tu skvělé řešení – a zadarmo! Dejte jim proto o sobě vědět a nic přitom neplaťte.
09.04.2012 08:05 |

podobné články

SMS ZDARMA a pro všechny!

 
SMS zdarma a pro všechny? Ano! Z naší sms brány skutečně můžete posílat sms neomezeně a napořád. Jestli také patříte mezi horlivé sms dopisovatele a nedovedete si představit život bez kontaktu s přáteli a rodinou, je tu skvělé řešení – a zadarmo! Dejte jim proto o sobě vědět a nic přitom neplaťte.
10.04.2012 09:40 |

podobné články

Traktor posílal SMS do soutěže o kabriolet

 
Manželé Kozárovi ze slovenské obce Malý Cetín u Nitry vlastní traktor, který dokáže sám posílat SMS zprávy. Jak uvedl deník SME, traktor zaparkovaný na dvoře odeslal za dvě hodiny SMS zprávy za 500 eur do soutěže o luxusní kabriolet. Na vině je autoalarm zabudovaný do traktoru, jehož součástí je SIM karta. Tuto SIM kartu přitom nikdo nepoužívá na telefonování ani na posílání SMS zpráv. Kozárovi i odborníci jen bezradně kroutí hlavami.
18.05.2009 19:55 |

podobné články

VIP prémiový chat s astrologem Milanem Gelnarem: Chat na magický PÁTEK 13.!

 
Váš hvězdný průvodce Milan Gelnar bude odpovídat na otázky v pátek 13.2. od 11 hodin, dotazy ovšem můžete klást už nyní. Pojistěte si, že odpoví právě na vaši otázku! Stačí jediná SMS a odpověď od předního astraologa vás nemine. Číslo a formát SMS, která zajistí, že vám Milan Gelnar odpoví, se objeví po odeslání dotazu. Cena SMS je 80 korun. Uvádějte, prosím, hodinu, den, rok a místo narození, aby mohl být horoskop sestaven přesně.  1 sms - jeden horoskop.
10.02.2015 11:55 |

podobné články

VIP premiový chat s astrologem Milanem Gelnarem

 
Váš hvězdný průvodce Milan Gelnar bude odpovídat na otázky v úterý 24. 2. od 11 hodin, dotazy ovšem můžete klást už nyní. Pojistěte si, že odpoví právě na vaši otázku! Stačí jediná SMS a odpověď od předního astrologa vás nemine. Číslo a formát SMS, která zajistí, že vám Milan Gelnar odpoví, se objeví po odeslání dotazu. Cena SMS je 80 korun. Uvádějte, prosím, hodinu, den, rok a místo narození, aby mohl být horoskop sestaven přesně.  1 SMS – horoskop jednoho člověka.
23.02.2015 16:55 |

podobné články

VIP chat s astrologem Milanem Gelnarem: Jak se ochránit před dalším pátkem 13.?

 
Máte problémy v lásce, hledáte nové zaměstnání nebo prostě jen nevíte, kam vlastně směřujete? Milan Gelnar bude odpovídat na otázky ve čtvrtek 12. 3. od 11 hodin, dotazy ovšem můžete klást už nyní. Pojistěte si, že odpoví právě na vaši otázku! Stačí jediná SMS a odpověď od předního astrologa vás nemine. Číslo a formát SMS, která zajistí, že vám Milan Gelnar odpoví, se objeví po odeslání dotazu. Cena SMS je 80 korun. Uvádějte, prosím, hodinu, den, rok a místo narození, aby mohl být horoskop sestaven přesně. 1 SMS – horoskop jednoho člověka.
10.03.2015 14:00 |

podobné články

Astrolog Gelnar na VIP chatu: Můžou hvězdy předpovědět leteckou katastrofu?

 
Zajímá vás, co máte ve hvězdách? Milan Gelnar bude odpovídat na vaše otázky ve čtvrtek 26. 3. od 11 hodin, dotazy ovšem můžete klást už nyní.  Pojistěte si, že odpoví právě na vaši otázku!Stačí jediná SMS a odpověď od předního astrologa vás nemine.Číslo a formát SMS, která zajistí, že vám Milan Gelnar odpoví, se objeví po odeslání dotazu. Cena SMS je 80 korun. Uvádějte, prosím, hodinu, den, rok a místo narození, aby mohl být horoskop sestaven přesně. 1 SMS – odpověď na jednu otázku.
23.03.2015 10:11 |

podobné články

Ministerstvo školství odvolalo změny ve jmenování profesorů

 
Tituly profesor a docent budou zřejmě i nadále platit na všech českých vysokých školách, nebudou vázány jen na školu, která je udělila. Ministerstvo školství od uvažovaných změn ustoupilo. Ministr školství Petr Fiala ale na dnešním zasedání České konference rektorů řekl, že by měla vzniknout pozice takzvaného mimořádného profesora, tedy funkční místo určené i lidem bez daného titulu. Novelu zákona o vysokých školách chce Fiala představit vládě v květnu. 
15.02.2013 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Fiala (1186 článků)

Premiér Sobotka jednal v Moldavsku o rozvojové pomoci i hospodářské spolupráci

 
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil ve dnech 9. a 10. června 2016 Moldavskou republiku. Jednal zde s předsedou vlády Pavlem Filipem, prezidentem Nicolaem Timoftim a předsedou parlamentu Andrianem Candu. Premiéra Sobotku doprovázel na pracovní cestě ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a také podnikatelská delegace.
10.06.2016 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9389 článků) , Jan Mládek (666 článků)