Článek

Ministr Pelikán: Česká republika získala dobré hodnocení z hlediska potírání korupce, ovšem...

 
Společný postup proti podplácení zahraničních veřejných činitelů byl hlavním tématem ministerské konference, která se konala 16. 3. v Paříži. Česká republika patří ke čtyřem desítkám signatářů Úmluvy OECD, která státy zavazuje takové jednání postihovat.
17.03.2016 14:15 |

podobné články

Podobné články

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Už nebudeme mezi zeměmi třetího světa, jásal ministr Pelikán. Přísnější stíhání terorismu nás prý uchrání před velmi potupnou nálepkou

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) a předseda senátního výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost František Bublan (nestr. za ČSSD) popsali ve středečních Událostech, komentářích České televize, jak si vládní koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL pod vedením sociálního demokrata Bohuslava Sobotky představuje boj s terorismem. Pelikán prozradil, že nechybělo mnoho a mohli jsme jako Česká republika dostat velmi nelichotivou nálepku.
27.07.2016 22:45 |

podobné články

Osobnosti: František Bublan (175 článků) , Robert Pelikán (289 článků)

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odbobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procentního bodu a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procentního bodu.
18.06.2014 16:40 |

podobné články

Nejvstřícnější bankou za I. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Fio banka

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty stala Nejvstřícnější bankou za 1. čtvrtletí roku 2014 Fio banka. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 77,29 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena UniCredit Bank s hodnocením 75,5 procent a třetí se umístila Česká spořitelna, která od poroty získala hodnocení 75,43 procent.
19.06.2014 09:40 |

podobné články

GEEN Zelenou bankou se stala Česká spořitelna

 
Historicky první GEEN Zelenou bankou se stala Česká spořitelna. Tato banka obdržela v hodnocení serveru www.VstricnaBanka.cz a www.BankovniPoplatky.com nejvyšší hodnocení 90 procent. Druhá v pořadí se umístila ČSOB, která získala 80 procent, následovaná Raiffeisenbank se 60 procenty. Hodnocení Zelená banka posuzuje a hodnotí banky z hlediska jejich ekologických a zelených aktivit a projektů.
19.08.2015 17:16 |

podobné články

Ministr Pelikán jednal se svým bavorským protějškem o boji proti příhraniční drogové kriminalitě

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán se dnes v Mnichově setkal se svým bavorským protějškem Winfriedem Bausbackem. Na programu bylo především jednání o potírání kriminality spojené s distribucí drog, resp. pervitinu v příhraničních oblastech. Podle německého ministra je pervitin nebezpečnější než heroin.
23.11.2015 05:31 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (289 článků)

V ČR je v sektoru obrany "průměrné riziko" korupce, hlásí organizace

 
Česká republika patří mezi skupinu 16 zemí, kde je v sektoru obrany "průměrné riziko" korupce. Vyplývá to ze zprávy, kterou dnes zveřejnila organizace Transparency International (TI) a která hodnotí 82 zemí podle rizika korupce v oblasti obrany a mechanismů, jak jim předcházet. Organizace ve svém prvním hodnocení tohoto druhu odhaduje, že globální hodnota korupce v obranném sektoru je minimálně 20 miliard dolarů (382 miliard korun) ročně.
29.01.2013 06:30 |

podobné články

V ČR je v sektoru obrany "průměrné riziko" korupce

 
Česká republika patří mezi skupinu 16 zemí, kde je v sektoru obrany "průměrné riziko" korupce. Vyplývá to ze zprávy, kterou dnes zveřejnila organizace Transparency International (TI) a která hodnotí 82 zemí podle rizika korupce v oblasti obrany a mechanismů, jak jim předcházet. Organizace ve svém prvním hodnocení tohoto druhu odhaduje, že globální hodnota korupce v obranném sektoru je minimálně 20 miliard dolarů (382 miliard korun) ročně.
29.01.2013 08:00 |

podobné články

Gajdůšková: Domácí násilí nelze přepočítávat

 
ČR je z hlediska prevence a potírání násilí vůči ženám na úrovni rozvojových zemí. Kdyby to tak nebylo, jistě by se připojila svým podpisem k mezinárodní Úmluvě o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí představené v Istanbulu r.2011.
10.10.2012 08:55 |

podobné články

Duel v Partii: Pelikán už se hlásí k Babišovi, Pospíšil setřel Zemana a oba si v závěru dali "dobré" rady

 
Nastávající ministr spravedlnosti Robert Pelikán za ANO a někdejší ministr v témže rezortu Jiří Pospíšil (europoslanec za TOP 09) diskutovali v nedělní Partii televize Prima o situaci na ministerstvu. Pelikán si prý vyčistí boty, podá přihlášku do ANO a dá se do práce. Podle Pospíšila jí bude mít dost a dost. Oba hosté se do sebe pustili kvůli svému věku, kvůli prezidentovi Miloši Zemanovi a nakonec došlo i na nudícího se vězně Jiřího Kajínka a letadlo.
08.03.2015 12:21 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1690 článků) , Jiří Pospíšil (1690 článků) , Jiří Kajínek (287 článků) , Jiří Zeman (796 článků)

Zapojil Pelikán bratra do případu Fajád? ptá se ODS. Šábli jsme se, vtipkuje překladatel

 
Občanští demokraté chtějí vědět, jestli ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) zapojil do případu Alího Fajáda svého bratra Petra. „Přijde nám nemorální, že by ministr pověřoval kohokoliv ze svého příbuzenstva. Zpochybňuje to roli bezpečnostních složek,“ prohlásila v úterý členka bezpečnostního výboru Jana Černochová (ODS). Sám Petr Pelikán Novinkám řekl, že ministr se ho pouze neoficiálně ptal na jeho názor.
01.03.2016 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Jana Černochová (306 článků) , Robert Pelikán (289 článků)

Odborníci zvolili Nejvstřícnější banku za rok 2013. Je jí Česká spořitelna

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení obdobné poroty stala Nejvstřícnější bankou za roku 2013 Česká spořitelna. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 73,38 procentního bodu. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Komerční banka s hodnocením 71,48 procentního bodu a třetí se umístila GE Money Bank, která od poroty získala hodnocení 70,71 procentního bodu.
25.03.2014 13:00 |

podobné články

Ochrana sxuálních menšin, třídní nenávist. Pelikán na Primě vysvětloval své vize spravedlivé společnosti, Kubera se dobře bavil

 
V nedělní Partii FTV Prima proti sobě zasedli ministr spravedlnosti za hnutí ANO Robert Pelikán a senátor a teplický primátor v jedné osobě Jaroslav Kubera (ODS). Přeli se o svobodu projevu v Česku. Kubera varoval, že se budeme snažit chránit uprchlíky, homosexuály a další skupiny, až to nakonec skončí tak, že nikdo raději neřekne nic o nikom, aby se nedostal do problémů. Případně rovnou do přeplněných věznic, kde chce Pelikán zaměstnat všechny vězně.
24.04.2016 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Kubera (530 článků) , Robert Pelikán (289 článků)

Ochrana sexuálních menšin, třídní nenávist. Pelikán na Primě vysvětloval své vize spravedlivé společnosti, Kubera se dobře bavil

 
V nedělní Partii FTV Prima proti sobě zasedli ministr spravedlnosti za hnutí ANO Robert Pelikán a senátor a teplický primátor v jedné osobě Jaroslav Kubera (ODS). Přeli se o svobodu projevu v Česku. Kubera varoval, že se budeme snažit chránit uprchlíky, homosexuály a další skupiny, až to nakonec skončí tak, že nikdo raději neřekne nic o nikom, aby se nedostal do problémů. Případně rovnou do přeplněných věznic, kde chce Pelikán zaměstnat všechny vězně.
24.04.2016 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Kubera (530 článků) , Robert Pelikán (289 článků)

Jsme v mlze, říká ministr spravedlnosti za ANO Pelikán. Protože...

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO) vyhověl rozkladu odvolaného šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala, který napadl rozhodnutí ohledně svého přeřazení do záloh. Pelikán to dnes řekl ČTK s tím, že se podřídil názoru rozkladové komise. Služební poměr Dohnala tak trvá a situace se podle ministra dostala zpátky do stavu, se kterým zákon nepočítá.
03.11.2015 19:55 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (289 článků)

Spokojený ministr Pelikán: Podmínky v táboře v Drahonicích jsou už mnohem lepší

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) je spokojen s podmínkami, v jakých žijí běženci v zařízení v Drahonicích na Lounsku. Řekl to dnes po návštěvě bývalé věznice, jejíž ostrahu převzala tento týden od policie vězeňská služba. V minulosti Pelikán kritizoval podmínky jako nepřiměřeně přísné.
07.11.2015 16:31 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (289 článků)

Ministr Pelikán si v úřadě občas připadá jako mimozemšťan. Prozradil také, jak se jedná s Babišem

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) v rozhovoru pro server E15.cz mimo jiné uvedl, že se ve státní správě pořád cítí jako mimozemšťan. „Tady hodiny běží mnohem pomaleji. To, co v soukromé sféře zvládnete za den, za dva, trvá měsíc,“ uvedl Pelikán s tím, že je to pro něj frustrující a ubíjející.
26.12.2015 15:46 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (289 článků)

Ministr Pelikán je v nemocnici. A kvůli operaci tam pár dní zůstane

 
Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) je od čtvrtečního rána v nemocnici. Vyrazil na plánovaný, ale zatím nespecifikovaný operační zákrok. Podle mluvčí jeho resortu Terezy Schejbalové nešlo o nic náhlého a neočekávaného. Několik dní si tam však Pelikán pobude.
17.03.2016 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pelikán (289 článků)

Česká vláda počítá s podpisem úmluvy o potírání násilí vůči ženám

 
Petici s devíti tisíci podpisy žádající vládu o urychlené přijetí mezinárodní úmluvy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí předaly dnes ministrovi pro lidská práva Jiřímu Dienstbierovi (ČSSD) zástupkyně organizací hájících ženská práva. Česko je společně s Lotyšskem a Bulharskem mezi posledními třemi státy EU, které zatím takzvanou Istanbulskou úmluvu nepodepsaly. Chystá se k tomu letos, ujistil organizátorky petice ministr.
12.01.2016 11:21 |

podobné články