Článek
Podobné články

Caesar salát s grilovaným kuřecím masem

 
Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Bramborový salát podle celebrit: Rodinný recept Evy Pilarové

 
O rodinný recept na bramborový salát se s Blesk.cz tentokrát podělila Eva Pilarová. I když nám přiznala, že v kuchyni se u nich doma otáčí spíš její manžel Jan Kolomazník, tradiční bramborový salát zvládla levou zadní.
21.12.2015 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Eva Pilarová (254 článků)

Chuťovky s ananasem

 
Mnoho lidí se s ananasem v kuchyni bojí kouzlit, neboť mají strach z jeho výrazné sladké chuti a trošky trpkosti, pro kterou je typický. Pravda je taková, že tohle exotické ovoce může mít na talíři mnoho podob a může se stát součástí spousty pokrmů, kterým dodá onu třešničku na závěr. Ruku na srdce: jak jste na tom s ananasem vy? Také patříte k lidem, kterým tohle výrazně žluté ovoce nahání hrůzu, nebo se naopak řadíte mezi ty, kteří se s ním nebojí experimentovat a v kuchyni s jeho pomocí zkouší nové věci? Pokud se přikláníte ke druhé možnosti, pak je náš dnešní článek vystižený názvem „chuťovky s ananasem“ určený právě pro vás! 1. Velice rychlý salát s ananasem Recept jednoduchý na přípravu, který vám zabere jen několik málo minut, ale svou chutí vás naprosto odrovná. Potřebujete: plechovku ananasu nebo jeden čerstvý ananas 200 g sýru čedar 150 g šunky 2 lžíce majonézy Postup: Čedar nastrouhejte na jemno. Přidejte k němu na kostičky nakrájený ananas, na drobné kostičky pokrájenou šunku a spojte majonézou. Před podáváním není na škodu salát vyhladit. 2. Ananas na zapečený způsob Skutečně rychlý dezert, jehož snadnou a rychlou přípravu oceníte především tehdy, kdy se vám za dveřmi objeví nečekaná návštěva. Potřebujete: 700 g kompotovaného ananasu nebo jeden čerstvý ananas 100 g cukru krupice 240 máslových sušenek 100 g rozpuštěného másla Postup přípravy: Ananasový kompot nebo na kostičky nakrájený ananas dejte do hrnce, přidejte cukr a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Do zapékací misky naskládejte ananas a dejte zapéct na cca 25 minut při 180°C. Příspěvek Chuťovky s ananasem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.01.2016 15:05 |

podobné články

HMYZÍ HOSTINA: Připravte si doma salát s MOUČNÝMI ČERVY!

 
Pokud hledáte inspiraci na zajímavé zpestření jídelníčku nebo jen chcete překvapit přátelé originální večeří, tak jim udělejte pochoutku s pečeným hmyzem. Lehký salát s larvami potemníka brazilského je ideální volbou. Jak si připravit exotický salát, vám ukáže šéfkuchař z restaurace Klub cestovatelů Pavel Hanák.
15.03.2014 17:00 |

podobné články

Výtečný recept na domácí kečup

 
Dáte přednost kupovanému kečupu plnému nejrůznějších éček, sladidel, umělých barviv a jiných nezdravých látek, nebo si raději svépomocí připravíte chutný domácí kečup, u kterého si budete jisti jeho složením? Opomeňme na chvíli skutečnost, že nás výroba domácího kečupu pravděpodobně vyjde o něco levněji – domácí kečup jednoduše má něco do sebe, i když vás jeho výroba bude stát o něco více času, nežli jedna návštěva supermarketu a cesta do příslušné uličky… Máte-li letos slušnou úrodu rajčat a nevíte si rady s jejich šikovným využitím, pak je příprava domácího kečupu více než ideální volbou. Nejenže tak svou úrodu zužitkujete, ale navíc získáte zásobu vynikajícího kečupu, se kterým můžete v kuchyni doslova kouzlit – použijte jej na přípravu omáček, domácí pizzy, potřete si s ním langoše, dejte si ho k párku! Je domácí kečup opravdu tak zdravý? Většina lidí si myslí, že co je vyrobené podomácku, to je automaticky zdravé. Bohužel tomu tak v mnoha případech není a i u kečupu si musíte dát pozor, aby váš domácí výrobek skutečně zdravý byl. Nepohlídáte-li si správný obsah soli, cukru a rajčat, pak ani vaše dílo připravované s láskou a pečlivostí nebude mít co do kvality nějak navrch oproti kupovaným výrobkům. Recept na domácí kečup Nyní se již společně dostáváme k jádru věci – tedy receptu na domácí kečup, který si okamžitě zamilujete a po kupovaném sáhnete jen v případě, kdy vám dojde poslední domácí zásoba! Potřebujete: 1,5 kg rajčat 5 jablek 3 větší cibule 1 lžíci soli 4 hřebíčky 1/4 lžičky skořice 1 bobkový list 250 g cukru 1/8 l octu Postup: Všechny suroviny pečlivě omyjte, rajčata zbavte stopky a nakrájejte je na čtvrtiny. Jablka oloupejte, zbavte je jadřinců a nakrájejte na drobnější kousky, cibuli rovněž oloupejte a nakrájejte na větší půlměsíce. Všechny nakrájené suroviny nyní dejte do většího hrnce, přidejte zbylé ingredience... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na domácí kečup pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.07.2016 16:45 |

podobné články

Bramborový salát: 5 tradičních i netradičních receptů na vánoční klasiku!

 
Už je to tady! Den D nastává a s ním i tradiční večeře - bramborový salát s kaprem či řízky. Co takhle letos zkusit trochu jiný salát? Máme pro vás pár receptů.
21.12.2016 09:35 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Výtečný recept na makronky

 
Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.05.2016 03:25 |

podobné články

Když vaří táta: Vynikající salát z grilovaného avokáda, fety a quinoy

 
Zdravý a nevšední salát podle šéfkuchaře Martina Polačka si teď můžete doma připravit i vy. Listový salát à la Latinská Amerika doplňuje grilované avokádo, pálivé papričky a sýr.
05.11.2012 11:15 |

podobné články

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

 
Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se bramborovými saláty šéfkuchařů a kuchařských celebrit. Určitě vám zachutnají!
19.12.2015 08:50 |

podobné články

Salát Tabbouleh s bulgurem a sýrem feta

 
Máte chuť na něco opravdu dobrého, sytého a zároveň zdravého? Proto vám přinášíme jedinečný recept na pochoutkový salát, který vám určitě bude chutnat. Proto čtěte dál! Potřebujete 100 g hrubého bulguru 50 ml olivového oleje sůl a pepř 1 římský salát 1 jarní cibulka 1 červená cibule 160 g ...
03.09.2009 00:05 |

podobné články

Vídeňský těstovinový salát

 
Už dlouho jste neměla salát? A co teprv ten těstovinový?! Máme pro vás jedinečný recept na Vídeňský těstovinový salát, na kterém si jistě pochutnáte.Budeme potřebovat: 200 g motýlkovým nudlí, 200 g tenkých vídeňských ...
20.05.2010 08:05 |

podobné články

Bramborový salát s Bleskem krok za krokem

 
Ideální příprava lahodného bramborového salátu by měla být rozložena do dvou dnů. Důležité také je, nechat salát odležet,a by se chutě spojili. Pokud budete letos dělat salát úplně poprvé, Blesk připravil podrobný návod jak na to.
22.12.2011 12:45 |

podobné články

Alsaský salát

 
Salám nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme na drobno. Z ingrediencí na zálivku umícháme zálivku. Listy salátu rozprostřeme na talíř. Vejce rozkrojíme na půlky, rajčata rozkrojíme na osminky a dáme na salát, přidáme nasekanou cibuli a plátky salámu. Salát zalijeme dresingem a posypeme petrželí.
07.01.2012 13:40 |

podobné články

Zelný salát s rajčaty

 
Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem. Česnek utřeme se solí a vmícháme do kysané smetany Kunín 12% Klasik, vlijeme na připravené zelí, promícháme a necháme vychladit. Při podávání salát rozdělíme na porce a ozdobíme na osminky nakrájenými rajčaty. Salát podáváme s celozrnným pečivem jako lehko večeři.
06.05.2012 09:55 |

podobné články

Rybí salát s jogurtem? Nedejte se napálit! Je plný majonézy!

 
Stojíte v obchodě před regálem, v něm vedle sebe leží rybí salát v majonéze a rybí salát s jogurtem, a přemýšlíte, který si vybrat? Milovníci zdravé stravy zaplesají a sáhnou po balení s jogurtem. Musí být přece zdravější! Jenže chyba lávky!
15.07.2012 05:15 |

podobné články

Hlávkový salát s olivovým olejem a ořechy: Je to »všelék«!

 
Hlávkový salát je velmi zdravým jarním a letním zpestřením jídelníčku. Ještě zdravější ale je, když se obalí v olivovém oleji. Nejenže lépe klouže do žaludku, ale navíc snižuje tlak a zlepšuje zdraví srdce a cév. Blahodárně působí hlávkový salát také v kombinaci s ořechy či tučným avokádem.
25.05.2014 09:25 |

podobné články

České lesy jsou plné hub! RECEPT NA VÝBORNÝ SALÁT

 
Řada milovníků lesních projížděk na běžkách vyměňuje lyže za košíky na houby. Díky teplé zimě se houbám daří více než sněhu. Vydejte se do lesa pro jidášovo ucho a udělejte si podle receptu diváků TV Nova skvělý a zdravý salát!
13.01.2014 19:10 |

podobné články