Článek

Maso si lovím sama! Sexy vegetariánka se stala zarputilou pojídačkou ryb

 
Je to sexy blondýnka, má perfektní postavu a k tomu se umí pod vodou zatraceně dobře ohánět harpunou. Ještě před dvěma lety byla ale Australanka Amy Molloy (31) zapřísáhlá vegetariánka, která by se masa za nic na světě nedotkla. Nyní si maso dokonce sama loví.
04.01.2016 17:45 |

podobné články

Podobné články

Šťastného snacha: Ráda lovím zajíčky

 
Michaela Kuklínková-Šťastná ví přesně, co chce. „Ráda lovím zajíčky,“ popsala sebe sama na erotických internetových stránkách. A svého cíle se úspěšně drží. V sobotu jednoho zajíčka a navíc z dobré rodiny ulovila.
26.04.2010 05:00 |

podobné články

Vegetariánka Banášová: Fůůůj, maso!

 
Slovenská moderátorka Adela Banášová (31) je zapřisáhlá vegetariánka. Proto je tak hubená. Fotograf Ondřej Pýcha ji ale při pořizování snímků přinutil, aby maso alespoň vzala do ruky. Už při pohledu na červenou flákotu se jí dělalo zle!
21.09.2012 12:15 |

podobné články

Osobnosti: Adela Banášová (438 článků)

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Soud po 60 letech zrušil verdikt komunistické justice nad zarputilou statkářkou

 
Hodně pomalu postupovala spravedlnost v případu Marie Švejdové ze Strakonicka, kterou v roce 1955 potrestal Lidový soud ve Strakonicích jako zarputilou kulačku za sabotáž, rozkrádání majetku a útok na veřejného činitele třemi roky vězení. Hned po revoluci sice ženu, která zemřela v březnu 1989, soudy rehabilitovaly, ale zrušily jen trest za sabotáž, ostatní skutky ponechaly v platnosti a potrestaly ji roční podmínkou.
19.03.2014 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Marie Benešová (249 článků)

Vysněná trojčata: Vegetariánka začala jíst maso a po 10 letech snažení otěhotněla

 
Nekonečných deset let snažení, dvě neúspěšná umělá oplodnění, potrat. Tím vším si musela zoufalá mladá žena projít. Lékaři jí oznámili, že děti nikdy mít nebude. Teď je vegetariánka Laura Dixon (34) šťastnou maminkou trojčat. Stačilo jen zařadit do svého jídelníčku bílkoviny.
03.09.2013 13:20 |

podobné články

Vegetariánka nemohla mít děti. Začala se ládovat hamburgery od McDonald's a porodila trojčata

 
O tom, že se někdy vyplatí přestat úzkostlivě dodržovat staré návyky, ví své jedna zarputilá "vegetariánka":http://www.extra.cz/tema/vegetarian. Ta nemohla mít "děti":http://www.extra.cz/tema/dite, ale poté, co začala jíst maso, porodila. A rovnou trojčata.
03.09.2013 14:30 |

podobné články

Recenze: Vegetariánka je román plný úzkosti, bolesti i krásy

 
Jonghje byla obyčejná, poslušná manželka... Než přestala jíst maso. Korejská autorka Han Kang v románu Vegetariánka ale neukazuje jen konflikt, který ve striktní a tradiční asijské společnosti vyvolává pro Evropana běžné rozhodnutí jíst jen rostlinnou stravu. Její dílo řeší mnohem víc...
26.06.2017 12:45 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Vegetariánka našla v balení "čerstvého" salátu mrtvolku ptáka

 
Balení čerstvého porcovaného salátu by nemělo obsahovat nic jiného než salát. Jak se ale zdá, mezi zelenými lístky se mohou nacházet různá tajemství. Vegetariánka Julia Flynnová z Velké Británie mezi nimi našla dokonce mrtvého ptáka. Spolu s přítelem, Paulem Streeterem, nyní požadují odškodnění.
16.11.2011 18:10 |

podobné články

Vegetariánka Nesvadbová: Zkritizovala Vyskočilovi partnerku i špagety!

 
Tak se konečně poslední den dočkala. Zapřísáhlá vegetariánka Barbara Nesvadbová poslední den VIP Prostřena dostala speciální vegetariánskou porci jídla jen pro ni. Spokojená ale stejně nebyla…
09.08.2012 05:15 |

podobné články

Jak chce hodnotit, když nic nejí? V Prostřeno se zhádala vegetariánka s masožrouty

 
Tento týden se soutěžící z Prostřena pořádně zapotí. Ani ne tak u plotny, jako spíše u stolu, kde proběhne hned několik sporů. Trnem v oku jim bude mladá herečka Nikola, která je vegetariánka a navíc má bezlepkovou dietu. Kvůli tomu neochutná všechno, což jedna ze soupeřek bere jako urážku. Dokonce dívce vyčte, že se do pořadu vůbec hlásila.
03.10.2017 13:25 |

podobné články

Emoce a výčitky... Vegetariánka u stolu v Prostřenu zažije peklo!

 
Další díl televizního Prostřena klepe na dveře a podle všeho půjde o pořádnou dávku emocí. U jednoho stolu bude totiž, jak se lidově říká, dost veselo... A důvod? Mladá herečka Nikola, která je vegetariánka a zároveň má bezlepkovou dietu, nepozře vše, co jí hostitelka nabídne. A jádro problému je hned na světě.
03.10.2017 16:45 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Sucho a teplo trápí rybáře na Olomoucku, zaznamenali už první úhyn ryb

 
Kvůli dlouhotrvajícímu suchu hrozí na Olomoucku úhyny ryb. První případ zaznamenali rybáři ve středu ráno na rybníku Hamrys na okraji Olomouce. Důvodem úhynu ryb tu byl nejspíš nedostatek kyslíku.
22.08.2012 11:50 |

podobné články

3.díl: Jak se loví na plavanou?

 
Plavaná je nejzákladnější rybolovnou technikou. Patří k nejstarším metodám lovu ryb na prut, které známe a současně je i dodnes nejvíce rozšířená. Popularita plavané spočívá v její úspěšnosti a také v aktivním přístupu k lovu. Při správném zvolení nástrahy umožňuje chytat různorodé druhy ryb ve velikostech od několika centimetrů až do „nekonečna“ – od drobných rybek (ouklejí a hrouzků) až po největší druhy ryb (kapry, štiky a sumce). Určitě se u nás nenajde rybář, který by alespoň jednou neokusil kouzlo chytání se splávkem.
22.04.2013 10:30 |

podobné články

Ceny vánočních kaprů opět neklesnou, nehledě na dobrou úrodnost ryb

 
Letošní produkce ryb v Česku bude nižší než v předchozích dvou letech. Rybáři očekávají, že z rybníků vyloví kvůli nepřízni počasí zhruba o 500 až 600 tun méně ryb než loni, z dlouhodobého hlediska bude letošní produkce průměrná. Ceny kaprů na předvánočním trhu by přesto neměly výrazněji vzrůst. Na dotaz to uvedl ředitel Rybářského sdružení České republiky Michal Kratochvíl.
10.10.2013 20:25 |

podobné články