Článek

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
20.10.2016 01:55 |

podobné články

Podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
17.10.2016 13:30 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
17.10.2016 18:30 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
17.10.2016 23:30 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
18.10.2016 04:35 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
18.10.2016 09:40 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
18.10.2016 14:40 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
18.10.2016 19:45 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
19.10.2016 00:50 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
19.10.2016 05:50 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
19.10.2016 10:50 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
19.10.2016 15:50 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
19.10.2016 20:50 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
20.10.2016 06:55 |

podobné články

Maso bylo pro komunisty ideologií, smažák nahradil řízek hlavně kvůli ceně, říká historik

 
Dnes běžně dostupné suroviny tehdy demonstrovaly to, že je umí člověk sehnat, protože má kontakty.
20.10.2016 11:55 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

PROSTŘENO: Brněnský řízek podle Jaroslavy Klvačové

 
Hostitelka si připadá pomalá, proto si přípravu přílohy zjednoduší. Jarčin vývar je dost mastný, protože do základu dá cibulku orestovanou na omastku. Co je to brněnský řízek? Přírodní kuřecí řízek se zeleninou a sýrem.
07.11.2013 05:11 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články