Článek

Křehká jehněčí pečeně na rozmarýnu a šalvěji

 
Jehněčí maso patří mezi proslulé lahůdky. Mnoha lidem ale vadí jeho výrazné aroma, a proto si jej raději odpustí. To je ale velká škoda, protože jde o libové a zdravé maso. Pomalým pečením a volbou těch správných bylinek je navíc možné nežádoucí odér malinko zmírnit.
25.04.2012 11:15 |

podobné články

Podobné články

Velikonoce: Jehněčí na rozmarýnu

 
O Velikonocích patří na sváteční stůl především mladé maso. Bojíte se pustit do pečeně? Jehněčí podle našeho receptu uvaříte snadno. A protože se dusí ve fólii, zůstane skvěle šťavnaté.
14.04.2011 16:30 |

podobné články

Jehněčí špíz a zeleninový pilaf

 
Sháníte recept na nedělní oběd? Vyzkoušejte jehněčí špíz a zeleninový pilaf. Připravíte ho za 40 minut. Potřeby pro 2 osoby 250 gramů jehněčího z plece Jedna lžička rozmarýnu Jeden stroužek česneku Jedna polévková lžíce olivového oleje Jedna cibule Jedna mrkev Jedna malá cuketa 100 ...
12.01.2011 06:55 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Naservírujte si jehněčí! Ani nevíte, jak je zdravé!

 
Na našich stolech místo příliš nemá. Válcuje ho kuřecí, vepřové a hovězí mas. Možná jsou nadcházející svátky jara ideální pro to zařadit jehněčí pečínku na sváteční menu. Jehněčí je totiž výborné a zdravé maso.
10.04.2017 09:50 |

podobné články

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

 
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Jak jsem vařil jehněčí s mátou a kozím sýrem

 
Tahle pečínka je perfektním příkladem toho, jak snadné je vykouzlit opravdu chutné jídlo. Jehněčí kýta se skvěle hodí v situacích, kdy spolu dohromady večeří více lidí, protože nabízí opravdu požehnané množství masa.
02.05.2012 11:05 |

podobné články

Uspořádejte velkolepou hostinu: Jehněčí kýta s bramborami

 
Rozhodli jste se letošní Velikonoční pondělí pojmout tradičně a pořídili jehněčí kýtu, jenže teď nevíte co s ní? Jen tak ji dát do pekáče by bylo škoda. Raději se inspirujte naším receptem na šťavnatou pečínku a rychle maso naložte.
20.04.2014 06:20 |

podobné články

Skvělé jehněčí: Kotlety v bylinkovém kabátě

 
Skvělou delikatesou je jehněčí maso. Podle našeho receptu si uděláte výtečné kotletky s bylinkami.
30.08.2014 00:15 |

podobné články

Skvělé jehněčí: Kotlety v bylinkovém kabátě

 
Skvělou delikatesou je jehněčí maso. Podle našeho receptu si uděláte výtečné kotletky s bylinkami.
30.08.2014 08:20 |

podobné články

Velikonoční beránek: Jehněčí je zdravé a výtečně chutná

 
K Velikonoců, které jsou již za dvěřmi neodmyslitelně patří beránek. Tentokrát však bude řeč o opravdovém jehněti. Jehněčí maso se do českých domácností vloudí jen zřídkakdy. Je to veliká škoda, protože je zdravé a výživoví specialisté ho doporučují.
14.04.2017 08:10 |

podobné články

PROSTŘENO: Telecí pečeně na rozmarýnu a víně s brokolicovými brambory podle Tomáše Tichavy

 
Student ČVUT a budoucí architekt a designér Tomáš se na svůj večírek lépe připravil. Podceňovaný soupeř překvapí nápaditostí svého bydlení s přítelem a kvalitou večeře o čtyřech chodech.
27.04.2013 05:05 |

podobné články

PROSTŘENO: Telecí pečeně na rozmarýnu a víně podle Tomáše Tichavy

 
Student ČVUT a budoucí architekt a designér Tomáš se na svůj večírek lépe připravil. Podceňovaný soupeř překvapí nápaditostí svého bydlení s přítelem a kvalitou večeře o čtyřech chodech.
27.04.2013 12:20 |

podobné články

Agentura CzechTourism podpoří výstavu Křehká krása 2015

 
Křehká krása ozdobí ve dnech 6. až 9. srpna výstavní areál Eurocentra v Jablonci nad Nisou. Hlavním partnerem čtvrtého ročníku reprezentativní výstavy skla a bižuterie s názvem Křehká krása 2015 je agentura CzechTourism.
11.07.2015 10:41 |

podobné články

Gurmánská laskomina za hubičku: Pečené medové paličky

 
Delikatesy nemusí být drahé. Třeba takové kuřecí paličky se dají dělat na tisíc způsobů. Pečené v medu zmizí z talířů rychlostí blesku.
15.02.2014 12:00 |

podobné články

Nudí vás pečené kuře? Udělejte si roládu

 
Pečené kuře i řízky už vám doslova „lezou ušima“? Tak zkuste udělat z kuřete něco jiného. Do rolády si můžete zabalit právě to, na co máte chuť.
08.03.2014 08:10 |

podobné články

Život krále Richarda III.: Tři litry alkoholu a pečené labutě

 
Anglický král Richard III. si uměl užívat života. Poslední tři roky svého života totiž denně vypil tři litry alkoholu. Byl také velkým gurmánem, často si dopřával pečené labutě nebo volavky. Vědci to zjistili z jeho zubů a kostí.
20.08.2014 16:00 |

podobné články

Báječná polévka z pečené mrkve od Ládi Hrušky. Ochutnejte!

 
Pokud máte doma dostatek mrkve, tak pro vás má náš gurmánský experimentátor Láďa Hruška jeden výborný tip. V kuchyni dnes zkusil recept na polévku z pečené mrkve.
21.08.2014 00:35 |

podobné články

NOVÝ RECEPT: Láďa Hruška vyrábí efektní pečené "želvičky"!

 
Recept na pečené želvičky je možná trochu pracnější, ale výsledek rozhodně stojí za to. A nemusíte se bát - žádní plazi nepřijdou k úhoně. Vyrobíte efektní napodobeninu želvy z mletého masa, párků a slaniny.
17.09.2014 19:50 |

podobné články

Hladový zloděj: Z balkonu ukradl pečené kuře a brambory

 
O oběd a další potraviny přišla rodina v Olomouci. Drzý a hladový zloděj jim z balkonu ukradl pečené kuře i s litinovým hrncem, vzal si k němu i uvařené brambory a další jídlo.
18.03.2015 14:55 |

podobné články