Článek
Podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!

 
Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Báječné pochoutky z chlebového těsta

 
Vyzkoušejte alespoň jeden z receptů na chlebové speciality. Můžete si na nich pochutnat jen tak, ale hodí se i jako příloha k nejrůznějším polévkám, zeleninovým salátům nebo jednoduchým pomazánkám.
21.04.2009 15:12 |

podobné články

S těmito pohledy je konec! Tohle slavné české lůno totiž čeká miminko a sukně se od teď bude hlídat!

 
Tahle holka si to prostě dává! Sice má křivé zuby, randila s nudným tělocvikářem, ale teď už se našla a patří k tomu vtipnějšímu, co kdy Česká Miss vyprodukovala. Navíc teď oznámila, že čeká miminko. O kom že je to řeč?
02.07.2015 19:46 |

podobné články

Co uvařit k obědu, když vás honí čas

 
Co uvařit k obědu, když vás honí čas a vy si nemůžete dovolit stát několik hodin u sporáku s vařečkou v ruce? Tak nad touhle otázkou se čas od času zamyslí snad úplně každý. Vaření sice může být vaším největším koníčkem, ovšem i přesto tu a tam potřebujete recept na nějakou chutnou rychlovku, jejíž příprava vám nezabere hodiny, ale jen několik málo minut. Nezáleží na tom, zda před sebou máte důležitou pracovní schůzku, spěcháte na taneční vystoupení vaší dcery nebo se zkrátka jen chystáte ven s přáteli na skleničku něčeho dobrého – vědět, co uvařit k obědu, když vás honí čas, se vždycky hodí! Máte jen několik málo minut, než budete muset vyrazit z domu a stále ještě nemáte nápad na rychlý oběd, který by každému zachutnal a vás zbytečně nepřipravil o cenné minuty. Přečtěte si náš dnešní článek, ve kterém získáte inspiraci co uvařit k obědu, když vás honí čas. Připravili jsme pro vás chutné recepty, které vás nalákají již svým názvem a svou chutí vám doslova učarují! Vepřová panenka zalitá pikantní pepřovou omáčkou Máte rádi maso a nejraději připravujete chutné pokrmy právě z této ingredience? Pak neváhejte a inspirujte se hned prvním receptem! Lehce pikantní pepřová omáčka zachutná každému, kdo má rád pálivé a panenka je klasika, na které si smlsne úplně každý. Potřebujete: 1,5 kg vepřové panenky 50 g másla 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje 2 dcl smetany na vaření 50 g nakládaného pepře v nálevu vaničku „šťáva na světlá masa“ sůl, pepř Postup: Vepřovou panenku omyjte, osolte a opepřete z obou stran a zprudka opečte na pánvi. Poté vložte do trouby a pečte při 190°C cca 8 minut podle velikosti masa. Po uplynutí času nechte vepřové maso odpočinout. Mezitím si z výpeku připravte pepřovou omáčku. Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět a poté na ní orestujte nakládaný... Čtěte více Příspěvek Co uvařit k obědu, když vás honí čas pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 15:40 |

podobné články

Fakta a mýty o čokoládě

 
Jaká jsou fakta a mýty o čokoládě, nejoblíbenější sladké pochoutce, jejíž historie sahá až daleko do naší paměti a které skutečně jen málokdo dokáže odolat? Budete se možná divit, ale ne všechna tvrzení, která o čokoládě kolují z generace na generaci, jsou pravdivá. Stejně tak vás asi překvapí, že některé povídačky, o nichž jste si mysleli, že jsou jen vymyšlené, naopak zastávají pravdu. Jestliže i vy patříte k milovníkům čokolády, pak si náš dnešní článek rozhodně nenechte ujít. Možná pro vás bude nepříjemným probuzením do reality, možná vás naopak mile překvapí! Fakta a mýty o čokoládě – co je pravda a co ne? Asi jako o všem v dnešní době, kolují i o čokoládě pravdivá a nepravdivá tvrzení, o kterých jsme každý z nás určitě slyšel. My jsme se rozhodli přijít pravdě na kloub a s výsledkem se s vámi podělit. I pro nás byla některá zjištění (ne)milým překvapením! Čokoláda zlepšuje náladu! Pravda: Konzumace čokolády skutečně zlepšuje náladu, ale tento stimulační účinek nemá za vinu cukr, jak si většina lidí myslí, nýbrž viníkem pocitu štěstí je kakao. To obsahuje flavonoidy a ty ve vašem těle zvýší pocit spokojenosti. Po čokoládě přiberete! Lež: Hodně lidí si myslí, že konzumace čokolády způsobuje přibírání na váze, což ale není pravda. Čokoláda s obsahem čistého kakaa naopak podporuje hubnutí, což potvrdily i mnohé studie. Čokoláda funguje jako afrodiziakum! Pravda: Věřte tomu nebo ne, ale čokoláda opravdu může mít afrodiziakální účinky a může se tedy hrdě řadit mezi známá afrodiziaka. Ačkoli studie a vědci tvrdí pravý opak, čokoláda vykazuje afrodiziakální účinky psychického rázu. Čokoláda je droga! Lež: Možná se i vy řadíte k lidem, kteří s oblibou říkají, že jsou na této sladkosti doslova závislí. Říkat to sice můžete, ale o závislosti jako takové rozhodně nemůže být řeč. Čokoláda není droga, která by ve vás... Čtěte více Příspěvek Fakta a mýty o čokoládě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.09.2016 05:40 |

podobné články

Zabijácké potraviny, aneb na co si dát v jídelníčku pozor?

 
Zabijácké potraviny – dnešní titulek hovoří za vše. Ačkoli vás jídlo udržuje při životě, postupně se jím zabíjíte – a to zvláště tehdy, kdy se stravujete nezdravě. Kromě nezdravého jídla je ale celá řada potravin, kterým by se dalo hravě přezdívat „jed v přímé podobě“. Nenechte se zmást – nejedná se jen o chuťovky v podobě smrtelně nebezpečné ryby známé jako fubu či korejské chobotnice. Mezi zabijácké potraviny se řadí i brambory, na kterých si s chutí smlsnete i několikrát do týdne! A to ještě není zdaleka vše, pokud ale chcete vědět více, pusťte se s chutí do objevování potravin, které se sice tváří nevinně, ale rozhodně tak nevinné nejsou. Kdo by to byl hádal například do rajčat, mandlí nebo kešu oříšků? Korejská chuťovka – sannakji Hned na začátku si představme skutečnou lahůdku: korejskou chobotnici sannakji. Tahle chobotnice není jedovatá, nebezpečí spočívá v jejích přísavkách, kterými se vám během konzumace může zachytit v krku a prakticky vás tak udusit. Podává se totiž zaživa – chobotnici se pouze useknou chapadla, pokape se sezamovým olejem – a dobrou chuť! Červeňoučká rajčátka – tichý zabiják Rajčata jsou výborná na jakýkoli způsob. Ať už plněná, v salátu nebo jen tak. Jenže pozor – pokud jsou nedozrálá, obsahují tzv. glykoalkoloidy – nebezpečné látky – jež se postarají o bolest hlavy, žaludku, stejně jako o dýchací potíže či ztrátu citu. Takže zelené nebrat! Muškátový oříšek – je libo halucinace? Koření se má dávkovat po špetkách. Věřte nebo ne, ale ono to má svůj dobrý důvod a muškátový oříšek se právem řadí mezi zabijácké potraviny, se kterými by se to nemělo přehánět. Obsahuje aromatické látky, které ve větším množství způsobují halucinace či dokonce psychózu. A ta může skončit tragicky. Ryba fubu – právem patří mezi zabijácké potraviny Slyšeli jste již o legendární japonské lahůdce známé jako raby fubu? Pokud... Čtěte více Příspěvek Zabijácké potraviny, aneb na co si dát v jídelníčku pozor? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Snímek Pilíře země nabídne vášeň a intriky středověké Anglie

 
Jestli máte pocit, že film ze středověké Anglie bude nudným přepisem učebnice dějepisu, čtyřdílný velkofilm Pilíře země vás vyvede z omylu. Příběh plný vášně a intrik vás zanese doprostřed Anglie ve 12. století, která je ochromena válkou o trůn, bojem o církevní moc, šlechtickými nesváry a majetkovými rozbroji.
15.07.2011 09:35 |

podobné články

10 potravin, které v kombinaci s léky ubližují!

 
Berete léky, které vám předepsal praktický lékař, jiné váš kardiolog, diabetolog nebo jiný specialista? Pak pozor! Kombinace mezi nimi a dokonce kombinace s určitými druhy potravin váš zdravotní stav zhoršují!
21.08.2014 05:05 |

podobné články

Módní tipy pro letošní podzim

 
Venku panuje příjemné babí léto, dny jsou stále kratší, rána studenější a barevné koruny stromů pomalu začínají ztrácet svůj veselý kabátek. S aktuálně panujícím podzimním obdobím je ten nejvyšší čas zajímat se o módní tipy pro letošní podzim, díky kterým budete moci hrdě vyrazit do ulic v outfitech, které zrovna teď nejvíce frčí. Otázka tedy zní: Co se bude letos nosit? Jestliže i vás móda baví, sledujete aktuální trendy a co se zvolených kousků oblečení týče, snažíte se vytvářet zajímavé kombinace, pak je dnešní článek určený právě vám. Proč? Společně se v něm podíváme na módní tipy pro letošní podzim, bez kterých se váš podzimní šatník rozhodně neobejde! Módní tipy pro letošní podzim – buďte trendy, jděte s dobou! Stále více lidí si dává záležet na tom, jak vypadají, co nosí a jakým způsobem působí na své okolí. A to je jedině dobře! Z ulic tak pomalu mizí nevzhledné kombinace oblečení ve stylu „stará-mladá“ a místo toho se objevují pestré variace, které rozhodně stojí za pozornost. Jestliže i vy chcete udělat dojem, pak musíte mít dokonalý přehled, co se vlastně bude nosit. A na to se teď společně s námi můžete mrknout! Ovčí kožešiny – sluší i zahřejí! Jedním z nejžhavějších trendů letošního podzimu bude tzv. shearling, neboli oblečení s ovčí kožešinou. Možná si říkáte, zda právě na tyto kousky není ještě příliš brzy, opak je pravdou! Nemusíte se hned navlékat do bundy vyrobené čistě z tohoto materiálu, mnohem více in jsou kousky, které ovčí kožešina pouze doplňuje a zdobí. Objevovat se bude jak na bundách, tak i na vestách nebo kabátech a rozhodně tak bude z čeho vybírat! Neopunk – návrat do 80. let! Mezi módní tipy pro letošní podzim bude patřit i styl inspirovaný 80. léty, kdy světu vládla éra punku. Nemusíte se bát, nebude se konat nečekaný... Čtěte více Příspěvek Módní tipy pro letošní podzim pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 06:10 |

podobné články

Odbornice o tajích šesté chuti: Škrob v hranolkách způsobuje štěstí i kila navíc

 
Škrobové potraviny mohou způsobovat pocity štěstí, protože cílí na naši centrální soustavu. S jejich konzumací narůstá v těle hladina cukru, a potřebujeme proto jíst větší porce například těstovin nebo brambor, ale také chleba. Při nadměrné konzumaci dochází k ukládání podkožního tuku a tloustneme. Výživová poradkyně Iva Rychnovská Veselá z Food Life v rozhovoru pro Blesk.cz vysvětlila, jak je to s tzv. škrobovou chutí, kterou vědci z Oregonu nově zařadili mezi pět tradičních chutí, jako je slaná, sladká, kyselá, hořká nebo tzv. umami, která je v živočišných produktech.
06.09.2016 23:55 |

podobné články

Proč jsou rajčata z lednice či z obchodu vždy bez chuti,

 
Producenti rajčat radí, aby lidé tuto chutnou zeleninu v žádném případě nedávali do lednice. Kdo tak učiní, většinou je zklamaný z výsledné chuti. Vědci z Floridy ale odhalili, proč tomu tak je. A potvrdili, že bez chuti budou vždy i rajčata z obchodu, neboť jsou skladovány při příliš nízkých teplotách. Ty jsou viníkem toho, že červené bobule lilku rajčete přicházejí o chuť.
20.10.2016 16:00 |

podobné články

Strach z pátku 13. a navíc je zítra úplněk! Tato kombinace tu bude zase až v roce 2049

 
Tento pátek je ve znamení třináctky a zároveň bude měsíc v úplňku, což je hodně vzácné. Příště to bude v roce 2049. Pro miliony lidí je tahle kombinace noční můrou! Co nás čeká?
12.06.2014 06:35 |

podobné články

Signály, že by vám prospěla změna zaměstnání

 
Chodíte-li do práce s odporem, každé ráno se probouzíte s bolestmi žaludku, nerozumíte si s kolegy a vaše pracovní náplň vás upřímně ani moc nebaví, pak by vám možná prospěla změna zaměstnání, se kterou by se do vašeho života vnesl úplně nový nádech. Nikde není psáno, že na tomtéž místě musíte zůstat věčně. Pokud se trápíte, práce vám nejde, nebaví vás nebo se na pracovišti jednoduše necítíte dobře, nemá cenu čekat na zázrak, že se to třeba jednoho dne změní. S největší pravděpodobností ne. Jestliže se poznáte v následujících signálech, pak byste se měli vážně zamyslet, jestli by nebylo od věci odejít. Uvidíte, že vám změna zaměstnání jedině prospěje! Jak poznáte, že by vám prospěla změna zaměstnání? Našli jsme pro vás několik signálů, které naznačují, že vaše stávající práce není nic pro vás. Nebojte se tedy upřímně zamyslet nad tím, jestli má vaše aktuální zaměstnání právě ve vašem případě dobré vyhlídky do budoucna. Vaše pracovní náplň vás nenaplňuje Den co den děláte tu samou činnost, kterou vykonáváte tak nějak ze setrvačnosti. Pracovní náplň vám vůbec nic neříká, nebaví vás a zadané úkoly plníte spíše s odporem, což se mnohdy projeví i na výsledcích. Zkrátka to není to pravé ořechové, čemu byste se chtěli věnovat. Tak proč setrváváte na místě, které je pro vás spíše přítěží? Má cenu chodit každý den do práce, kde vás nutí dělat to, čemu nerozumíte, v čem se neorientujete a co vás nenaplňuje? My říkáme jednoznačné ne! Nekomunikujete s kolegy Nezáleží na tom, zda pracujete jednotlivě nebo jste součástí nějakého týmu. Se svými kolegy zkrátka vycházet musíte, protože v práci je to především o lidech. Pokud ve vás vaši kolegové vzbuzují špatní pocity, nerozumíte si s nimi a v podstatě spolu v práci ani nekomunikujete, pak je více než logické, že se vám v zaměstnání nelíbí.... Čtěte více Příspěvek Signály, že by vám prospěla změna zaměstnání pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.08.2016 05:00 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Hračkobraní na zámku: Dejte sbohem nudným hračkám

 
Nebaví vás stále stejné umělohmotné hračky, které nabízí většina hypermarketů? Chcete něco nového? Pak vyrazte na zámek v Kamenici nad Lipou. Koná se tam již čtvrtý roční festivalu Hraškobraní.
08.07.2009 16:50 |

podobné články

Co s nudným víkendem? ...aneb od nás se nic neučte!

 
Chcete vidět něco, co jste ještě nikdy neviděli? Proto jsme tu my a přinášíme vám video, který vás jistojistě dorazí! Sledujte, smějte se, bavte se, ale hlavně si neberte příklad... Hard Core!
27.06.2012 05:35 |

podobné články

Výzkum o žvýkání žvýkačky: Překvapí vás tato fakta

 
Žvýkání žvýkaček není dobré jen na osvěžení dechu. Výzkumy naznačují, že má obyčejná žvýkačka množství zdravotních výhod, které vás zřejmě příjemně překvapí.
09.03.2013 07:15 |

podobné články

Poznáte tohoto zarostlého jelimána? Touží po něm miliony žen!

 
Kdo by poznal v tomto zarostlém opičákovi muže, po kterém "touží miliony žen a dívek?":http://www.extra.cz/7-veci-ktere-vas-prekvapi-na-filmu-letec-s-leonardem-dicapriem-reziser-mucil-jednu-z-hrdinek Asi málokdo. Přesto jde o jednoho z nejvíce sexy mužů na planetě - "Leonarda DiCapria":http://www.extra.cz/7-veci-ktere-vas-prekvapi-na-filmu-letec-s-leonardem-dicapriem-reziser-mucil-jednu-z-hrdinek (39)!
07.07.2014 15:30 |

podobné články