Článek

Když kapr nechutná: Vyměňte ho na Štědrý den za lososa

 
Kapr na štědrovečerním stole je sice klasika, ale pravdou je, že chutná jen málokomu. Lososa však miluje skoro každý. Přestože se na něj trojobal nehodí, není důvod, proč byste si ho na Štědrý večer nemohli připravit. Je totiž jemný, lahodný, jeho příprava je rychlá a nabízí mnoho variací.
16.12.2015 15:55 |

podobné články

Podobné články

Co na oběd, když je málo času?

 
Pravdou je, že doba je velmi uspěchaná, ale žaludek se tak či tak přihlásí o slovo. Hlavní jídla jako je snídaně, oběd a večeře bychom šidit neměli. Svačinka se dá sníst i za pochodu, přestože se to nedoporučuje. Ovšem máme-li si udělat čas na jídlo, musíme mnohdy řádně zredukovat dobu přípravy jídla. Co tedy zdravého, chutného, aby to bylo rychle? Přinášíme vám tipy na zdravé a rychlé obědy. U některých jídel nevadí, když je předem zapomenete vytáhnout z mrazničky. Jejich příprava vám ani tak nezabere mnoho času. Jedná se například o lososa, který je chutný a zdravý zároveň. Losos v alobalu s rajčátky Plátky lososa opláchneme, okořeníme a položíme na alobal. Poklademe plátky rajčat, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme. Vložíme do trouby a mezi tím si připravíme zeleninu na talíř. Věřte, že se obejdete i bez příloh. Bohatě vystačí listová a jiná zelenina, feta sýr a hrst oříšků, kterými posypete celý talíř. Losos bude za 15 minut upečený a lze ihned servírovat. Kuskus s uzeným lososem Kuskus patří mezi rychlá, zdravá a vděčná jídla. Potřebovat budeme kuskus, zeleninu a uzeného lososa. Kuskus připravíme dle návodu – zalijeme vřelou vodou a necháme pár minut nabobtnat pod pokličkou. Mezi tím si nakrájíme zeleninu, kterou máme doma k dispozici a přimícháme kuskus. Dáme na talířek a přidáme uzeného lososa. To je celé – přejeme dobrou chuť. Sladký oběd – Rýžový nákyp s ovocem Pokud patříte k těm, kteří mají rádi sladké obědy, pak vyzkoušejte rychlý rýžový nákyp. Hrnek rýže propláchneme vodou, zalijeme mlékem s vodou 1:1 a jemně osolíme – vaříme do měkka, ale hlídáme, aby se rýže nepřipálila. Odstavíme a zatím si smícháme máslo, 2 žloutky, med a sníh z bílků – lze přidat vanilkovou tresť. Vymastíme si pekáček a vrstvíme kaši a ovoce na střídačku. Poslední vrstvu tvoří rýžová kaše. Vložíme do trouby a upečeme. Hotové posypeme skořicí a... Čtěte více Příspěvek Co na oběd, když je málo času? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.06.2016 15:55 |

podobné články

Nechceme cenzurovanou změnu politiky, volají nejen příznivci pirátů

 
Na facebookových stránkách Vyměňte politiky panuje cenzura. Alespoň dle tvrzení členů facebookových skupin Dostal jsem BAN na stránce vyměňte politiky a Vyměňte politiky (tentokrát bez cenzury). Ti tvrdí, že pokud na stránkách Vyměňte politiky brojí proti Věcem veřejným nebo pokud si stěžují na absenci možnosti volit Českou pirátskou stranu, je jim pozastaven účet.
29.04.2010 12:20 |

podobné články

Štědrovečerní tabule – co na ní nesmí chybět?

 
Také se již nemůžete dočkat, až se slavnostně prostře štědrovečerní tabule a stoly se budou prohýbat pod tíhou nejrůznějších lahůdek? A co se tradičně objevuje na vašem stole? Jaké dobroty si na Štědrý den připravujete? Nutno dodat, že se štědrovečerní tabule v průběhu let hodně změnila. A teď nemáme na mysli design prostírání, ale jídlo, které se na tomto slavnostním stole objevuje. Pojďte se společně s námi podívat, jaké lahůdky si můžete již pozítří, kdy to všechno konečně vypukne, pochutnat! Štědrovečerní tabule, aneb jídlo, které vám zachutná Jaké pokrmy a dobroty se rok co rok objevují na svátečně prostřeném stole v mnoha domácnostech? Dochovaly se nějaká jídla z dřívějších dob, nebo je nahradily jejich modernější verze? Schválně se mrkněte, co bylo nebo stále je považováno za klasiku. Ale pozor – možná se vám začnou sbíhat chutě! Bramborový salát Jestli na Štědrý den u večeře něco nesmí chybět – a na tom se určitě shodneme – pak je to bramborový salát. Ten představuje jakousi vánoční klasiku, bez které by si většina z nás tuto slavnostní večeři ani neuměla představit. Také jste toho názoru, že i když si bramborový salát připravíte kdykoli během roku, stejně nechutná tak, jako právě na Vánoce? My to totiž máme zrovna tak! Vánoční je zkrátka vánoční, co dodat… Smažený kapr Když už je řeč o bramborovém salátu, neměla by štědrovečerní tabule postrádat smaženého kapra. I ten lze považovat za neodmyslitelnou součást Vánoc, která se pravidelně objevuje u večeře mnoha lidí. V dnešní době kdo nemá rád rybu, nahrazuje kapra smaženými řízky nebo vinnou klobásou, což je rovněž velká mňamka. Houbový Kuba Směs krup, sušených hub a vepřového sádla v podobě houbového Kuby už se v dnešní době na Vánoce až tak často nevidí. Dříve to ale byl velice oblíbený předkrm, který nesměl chybět. Jestliže chcete mít na... Čtěte více Příspěvek Štědrovečerní tabule – co na ní nesmí chybět? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.12.2017 09:35 |

podobné články

Nejdražší kapr je v Ústí nad Labem! Nejlevnější v jižních Čechách!

 
U kádí se letos Češi přesvědčí, že není kapr jako kapr. Ceny za tradiční štědrovečerní pochoutku se v různých koutech republiky podstatně liší. Nejvíce zaplatí obyvatelé Ústecka.
18.12.2011 12:05 |

podobné články

5 triků pro lepší den

 
Znáte to: jen co ráno otevřete oči, je vám jasné, že dnešní den nebude stát za nic. Máte špatnou náladu, do ničeho se vám nechce, jste rozmrzelí a podráždění – zkrátka víte, že už jste měli i lepší den, nežli je právě tento. Každý z nás někdy takový den zažil, často jej lidově označujeme jako den blbec. Určitě se shodneme na tom, že den blbec vždycky nestojí za nic. Zpravidla se nám ten den nic nedaří, na co sáhneme, co zkazíme, nestíháme, chodíme pozdě, připálíme večeři, pohádáme se s přítelem, jsme protivní a zlí na lidi okolo sebe, kteří si to vůbec nezaslouží. A víte co? Přitom stačí tak málo, abyste si udělali lepší den. I obyčejné maličkosti totiž mohou den blbec otočit doslova o 360°! 5 triků pro lepší den – zkuste to taky! Až se zase příště probudíte se špatnou náladou, nebude se vám chtít cokoli dělat a budete cítit, že byste se nejraději někde schovali a celý den nevystrkovali nos, nenechte se ovládat blbou náladou a místo toho to zkuste po našem. Vyzkoušejte některý z našich triků pro lepší den a uvidíte, že hravě zaženete chmury, které by se vás jinak držely celý den- a ten by pak vážně nestál za nic. Trik první: usmějte se! Zní to možná jako klišé, ale funguje to dokonale. Kdykoli půjdete ten den kolem zrcadla, výlohy obchodu, lesklé skříně nebo třeba nerezového spotřebiče, usmějte se na sebe. A usmívejte se i na lidi okolo vás, i když se vám do toho nebude chtít. Je dokázáno, že úsměv dokáže zázraky. Trik druhý: zamlsejte si! Jestli něco platí na špatnou náladu, pak je to sladké. A nemusí to být nutně jen čokoláda, i když je pravda, že po té v případě potřeby sáhne většina z nás. Dejte si sušenku, zajděte si na dortík,... Čtěte více Příspěvek 5 triků pro lepší den pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.11.2017 08:55 |

podobné články

Přemýšlíte, kterou rybu zvolit na Vánoce? Kapr, nebo něco nového?

 
Jedním ze symbolů české vánoční večeře je obalovaný kapr, ten ale nechutná každému. Proto vězte, že naše vody nabízí i jiné rybí maso. Přinášíme vám přehled, jak se při koupi ryb orientovat a na co dávat pozor!
03.12.2014 08:15 |

podobné články

Osvědčené recepty na vánoční pohoštění

 
Nejkrásnější svátky v roce tu budou opravdu co nevidět! Hospodyňky již začínají s přípravami, které zahrnují nejen typický předvánoční úklid, ale i výzdobu domácností, nákup dárečků pro naše nejbližší nebo vymýšlení, jaké dobroty připraví jako vánoční pohoštění. Vánoční pohoštění zpravidla představuje jídla, která se neodmyslitelně pojí k tomuto období a která doma neděláme až tak často. Jelikož jsou Vánoce za dveřmi a do nejkrásnějšího dne v roce už zbývá jen necelý měsíc, připravili jsme pro vás dnešní článek, ve kterém se společně s námi můžete podívat na tradiční vánoční pohoštění, jež se na českých stolech objevuje již několik desítek let. Tipy na vánoční pohoštění Určitě se shodneme na tom, že každá rodina si své pohoštění na Vánoce nebo přímo jen na Štědrý den dělá po svém. My ale chceme připomenout klasiku, která nestárne a na kterou i v dnešní době sází spousta lidí. Možná dokonce i vy! Rybí polévka je klasika Jestli k Vánocům něco skutečně patří, pak je to rybí polévka. Její příprava není nikterak složitá, i když každý má možná trochu jiný recept, který si upravil dle svých chutí. Hlavními surovinami jsou rybí hlavy, mlíčí, mrkev, celer, cibule a kořenová petržel. Suroviny se nechají vařit cca hodinu až hodinu a půl, poté se voda přecedí a maso, které se oškrábe, se zpátky vloží do polévky. Houbový Kuba dříve nesměl chybět Dříve představoval tradiční vánoční pokrm i houbový Kuba, kterého ale v dnešní době na štědrovečerních tabulích už tak často vidět není. Na přípravu houbového Kuby nesmí chybět kroupy, vepřové sádlo, již podle názvu napovídající sušené houby, cibule a česnek. Houbový Kuba se dříve podával jako předkrm, dnes už jen při večeři na Štědrý den uvidíte skutečně jen málokde. Smažený kapr je nahrazován řízky Další klasika v podobě smaženého kapra. No uznejte sami, uměli byste si bez této lahůdky,... Čtěte více Příspěvek Osvědčené recepty na vánoční pohoštění pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.11.2017 08:55 |

podobné články

Vysmívaný "závodka" vykostil lososa a pak i Pohlreicha

 
V kuchyni pořadu Na nože! Zdeněk Pohlreich (53) tentokrát nevěřil vlastním očím. Prošedivělý padesátník Jiří Zeman všem pěkně vytřel zrak. Kuchař ze závodní jídelny v Postoloprtech poprvé v životě zkusil vykostit lososa a povedlo se mu to ze všech nejlíp.
21.09.2010 04:50 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Zeman (1091 článků) , Zdeněk Pohlreich (462 článků) , Jirka Kuchař (33 článků)

Jamie z Brna se bojí o místo - Proč nezvládl vykuchat lososa?

 
Včerejší díl kulinářské show Na nože! prověřil kvality dvanáctky kuchařů, kteří měli vykuchat lososa. A byl to boj na kosti i na kůži. Losos soutěžícím vyloženě nesedl!
22.09.2010 12:05 |

podobné články

PROSTŘENO: Filety z lososa podle Daniela Kotka

 
Lehčí hlavní jídlo si připravil obchodník Daniel Kotek. Jako hlavní chod zvolil lososa a rozhodně své hosty nadchnul.
09.03.2013 05:15 |

podobné články

PROSTŘENO: Filety z lososa podle Daniela Kotka

 
Lehčí hlavní jídlo si připravil obchodník Daniel Kotek. Jako hlavní chod zvolil lososa a rozhodně své hosty nadchnul.
11.03.2013 02:25 |

podobné články

Pokud jste koupili tohoto lososa, jde vám o zdraví! Je v něm listerióza

 
Je to smutné, co všechno se najde v jídle, které by mělo být zdravé. Inspekce stáhla z prodeje lákavě vypadajícího uzeného lososa. Našla se v něm nebezpečná listerie, která způsobuje infekční onemocnění listeriózu. Na závadnou potravinu upozornil web aktualne.cz.
11.03.2016 11:55 |

podobné články

Poláci k nám poslali lososa s listérií! Chce nás náš severní soused otrávit? Jaké další hnusy přichází z Polska?

 
Na internetovém portálu potravinynapranyri.cz se objevila další závadná potravina, kterou bychom neměli jíst. Tentokrát jde o norského lososa z Polska. Nekvalitní potraviny Poláků snad z našich pultů nezmizí. Dokonce i polské ministerstvo zemědělství přiznalo, že se k nám vozí méně kvalitní výrobky. A proč nikdo nezasáhne?
19.05.2016 13:25 |

podobné články

Tipy jak prostřít vánoční stůl

 
A je to tady! Nejkrásnější den v roce, kterého se děti nemohou dočkat a rodiče se jej často tak trochu děsí. Štědrý den konečně nastal a dnes večer to všechno vyvrcholí. Ještě před tím ale budete muset zvládnout přípravu sváteční večeře a také prostřít vánoční stůl. Štědrý den si totiž zaslouží slavnostně prostřenou tabuli, jejíž design bude dotažený do posledního detailu! Možností jak prostřít štědrovečerní stůl existuje nespočet. Chápeme, že dnes máte spoustu jiných starostí, nežli abyste z hlavy vymýšleli vhodné způsoby prostření. Proto vám tento úkol usnadníme tím, že vám dáme nějaké tipy jak prostřít slavnostní stůl. Tipy jak prostřít vánoční stůl Příjemná povinnost prostřít vánoční stůl signalizuje, že se Štědrý den chýlí ke konci. Všechny přípravy a shon, který k těmto dnům neodmyslitelně patří, je konečně za vámi. Teď už jen stačí prostřít a usednout k výborné večeři, na které jste si určitě dali záležet.   Příspěvek Tipy jak prostřít vánoční stůl pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
29.12.2017 21:50 |

podobné články

Když vám kapr nevoní... Sáhněte po vinné klobáse, nebo zkuste lososa!

 
Už za pár dní budeme hodovat u štědrovečerního stolu. Pokud nemáte kapra v oblibě pro jeho specifickou chuť, můžete zkusit jiné maso. Stejně se totiž na stůl hodí i vinná klobása nebo jiné ryby, jako třeba losos či pstruh. Víte, jak vybrat kvalitní?
21.12.2016 05:15 |

podobné články

Štědrý večer přináší řadu tradic

 
Nastal Štědrý den a vše směřuje k večeru, ke kterému neodmyslitelně patří smažený kapr s bramborovým salátem i dárky pod nazdobeným stromečkem, na které se nejvíce těší děti. Ještě dopoledne ale mnozí lidé sháněli na poslední chvíli pozornosti pro své nejbližší nebo nakupovali jídlo na svátky.
24.12.2011 17:00 |

podobné články

Tesco ustoupilo odborářům, na Štědrý den zavře o hodinu dříve

 
Společnost Tesco Stores ČR potvrdila, že přistoupila na požadavek odborářů a na Štědrý den zkrátí otevírací dobu některých svých obchodů. Zatímco loni byla část hypermarketů Tesco na Štědrý den otevřena až do 15 hodin, letos budou obchody fungovat maximálně do 14 hodin.
20.11.2009 11:10 |

podobné články

Janek Ledecký: Nejlepší Štědrý den je pro mě na sjezdovce

 
Zpěvák Janek Ledecký (47) letos stráví Štědrý den lyžováním ve Špindlerově Mlýně. "Nejlepší Štědrý den je pro mě na sjezdovce. Po vydatném lyžování přijdu domu a uděláme si s rodinou hezký večer. Není nic krásnějšího."
21.12.2009 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Janek Ledecký (277 článků)

Na Štědrý den budou obchody otevřeny až do odpoledne

 
Obchodní řetězce letos na Štědrý den už dál nezkrátí otevírací dobu a lidé v obchodech budou moci nakupit ještě odpoledne. Vyplývá to z ankety ČTK mezi obchodníky. Některé obchodní řetězce v předchozích dvou letech po kritice odborářů prodejny na Štědrý den zavřely dříve, než původně plánovaly.
27.10.2011 17:55 |

podobné články