Článek
Podobné články

Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží

 
Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a poté vymýšlí různé pokrmy. Nazmar nepřijdou ani kuřecí křídla, která se na první dojem zdají vhodná jen do polévky, protože příliš moc masa nenabízí. Ovšem opak je pravdou, protože se z křidélek mohou připravit úžasné recepty. Jejich výhodou je i nižší pořizovací cena, takže si skutečný gurmánský zážitek lze připravit už za pár korun. Nebudeme vás dlouze napínat a jdeme na to. Jako bonus jsme si připravili ještě druhý recept na kokosovou rýži. Potřebné ingredience Přibližně 8 kuřecích křidélek/mohou být i spodní stehna Sojová omáčka 1dcl Med 1dcl Česnek – kdo jak má rád Špetka zázvoru Postup přípravy Smícháme med a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek Křidélka vložíme do pekáčku a jemně zasypeme zázvorem Přelijeme připravenou směsí a přikryjeme pokličkou Před dopečením sundáme pokličku a pečeme do zlatohněda Příloha Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo pečivo. Chcete-li si dopřát skutečný gurmánský zážitek, připravte si jako přílohu kokosovou rýži. Na přípravu není složitá. Rýži propereme ve studené vodě. Poté v hrnci s nepřilnavým dnem smícháme trošku vody a neslazeného kokosového mléka a špetkou soli. Vmícháme rýži a přiklopíme pokličkou. Jakmile voda začne vařit, stáhneme plamen a na minimum dovaříme dalších 15 až 20 minut. Hlídáme, aby se rýže nepřipálila – v případě potřeby dolijeme trochu kokosového mléka a vody. Po dovaření hrnec odstavíme na 10 minut a necháme jej stát přikrytý utěrkou. Následně promícháme a nakládáme na talíř. Takto připravená kokosová rýže se hodí k masu a zelenině. Příspěvek Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.05.2016 03:05 |

podobné články

Jaroslava Obermaierová a její plněné papriky

 
Obvykle se podávají jako hlavní chod. Herečka Jaroslava Obermaierová (67), která je mezi divadelníky vyhlášenou kuchařkou, ovšem plněné papriky v pořadu VIP Prostřeno! podávala jako předkrm.
22.02.2014 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslava Obermaierová (134 článků)

Ušetřete v domácnosti: Máme recept na výborné plněné knedlíky

 
Knedlíky (houskové i bramborové) jsou naším kulinářským pokladem. Pokud vás honí mlsná, přinášíme recept na plněné bramborové knedlíky, kterými nepohrdne snad nikdo. a navíc ušetříte.
18.01.2014 06:10 |

podobné články

Z babiččina notýsku: Papriky plněné mletým masem

 
Zlatá česká klasika, na které vyrostli snad všichni. Plněné papriky s omáčkou z čerstvých rajčat jsou skvělé s rýží i knedlíkem.
04.10.2014 06:15 |

podobné články

Rozhledna má tvar vinné révy

 
Novou atrakci mají Velké Pavlovice na Břeclavsku. O prodlouženém svátečním víkendu tu byla otevřena nová, 19 metrů vysoká rozhledna. A jak jinak na Moravě, tvarem připomíná keř vinné révy.
11.05.2009 06:55 |

podobné články

Houbový speciál: Pečené hřiby ve vinné marinádě

 
Seriál: Příznivé teploty a dostatek vláhy plní v těchto dnech koše houbařů, kteří si z lesa odnášejí pestré a chutné úlovky. Sběrem to však celé nekončí, ale naopak začíná. Co si s houbami počít? Zkuste hříbky připravit ve vinné marinádě!
20.08.2010 16:45 |

podobné články

V Němčičkách přišli o proutí, rekord upletli z vinné révy

 
Smůlou začal další rekordní pokus chasy z Němčiček na Břeclavsku. Jejich oblíbené a důkladně utajované místo, kam chodili pro vrbové proutí, vyplenily stroje. Katastrofický scénář se nekonal, rekord padl, pomlázka je z vinné révy.
08.04.2012 19:05 |

podobné články

Vinaři mají svého mistra v řezu révy vinné

 
11. ročník Mistrovství ČR v řezu révy vinné zná svého letošního vítěze. Stal se jím Stanislav Konečný z Vinařství Konečný z Čejkovic. V kategorii Junior vyhrál František Spěvák z Vinařství Spěvák z Dubňan. Poprvé bylo předáno ocenění také nejúspěšnější řezačce Vladislavě Holcmanové ze společnosti Vinofrukt Dolní Dunajovice. Akce, jejímiž organizátory je Svaz vinařů České republiky ve spolupráci se společností BS Vinařské potřeby za podpory Velkobílovických vinařů, se letos uskutečnila právě v největší vinařské obci ve Velkých Bílovicích.
14.02.2015 10:01 |

podobné články

V Japonsku vydražili jediný hrozen vinné révy za 200 tisíc!

 
Když vrcholí sklizeň hroznů révy vinné, lidé žijící ve vinařských oblastech by jen stěží zaplatili za jediný hrozen pár korun. V Japonsku však dokážou za střapec s šestadvaceti bobulemi zaplatit ohromný jeden milion jenů – asi 200 tisíc korun. Přesně tolik se podařilo vydražit ve městě Kanazawa za jediný hrozen odrůdy Ruby Roman.
16.07.2015 09:25 |

podobné články

Pražská příloha Hospodářských novin jako týdeník končí

 
Příloha Praha Hospodářských novin
20.07.2012 01:25 |

podobné články

Plněné cuketové rolky

 
Po letní sezóně vám určitě zbyly ze zahrádky vypěstované cukety. Nebaví vás je dělat stále stejně? Zkuste vyrobit plněné cuketové rolky. Hlavní jídlo zvládnete připravit za hodinu a upéct za 20 minut. Potřeby pro dvě osoby: 250 ...
01.10.2010 07:05 |

podobné články

Papriky zapečené s kuskusem

 
Během prázdnin rádi jíme lehčí jídla. Omáčky nejsou v horku zrovna nejpovzbudivější. Zkuste variaci na klasické plněné papriky, tentokrát plněné kuskusem, bazalkou a mozzarellou. Můžete je připravit na grilu nebo v troubě. Zasytí vás a přitom mají tak málo kalorií!
06.08.2012 10:15 |

podobné články

Recept na bohatství: Plněné králičí hřbety s brokolicovým pyré Jakuba Tabaka

 
Kulinářská show Recept na bohatství, kterou každé pondělí vysílá televize Barrandov a slovenská TV Joj, si získala řadu příznivců. Aby ne! Týden co týden nabízí nejen napětí a zábavu, ale především zajímavé recepty, které vám na stránkách naší Aha! kuchařky přinášíme. Dnes si můžete připravit zajímavý předkrm v podobě ruského salátu, výtečný fazolový guláš či delikátní plněné králičí hřbety.
19.10.2012 12:05 |

podobné články

Óda na brambory: Plněné se sýrem

 
Proč brambory jen vařit? Zkuste je plněné a pečené. Dají se s nimi dělat doslova kouzla chutnají výborně.
26.05.2014 05:15 |

podobné články

Samostatná příloha Zpráv památkové péče, která právě vyšla, nabízí pestrý průřez témat

 
V samostatném svazku právě vyšla příloha časopisu Zprávy památkové péče.
05.12.2016 12:50 |

podobné články

MŽP: Od soboty platí nová pravidla pro chovatele papoušků žako a zpracovatele dřeva ze vzácných dřevin

 
Od 4. února 2017 vstoupila v platnost nařízení Komise (EU) č. 2017/160 [1], které reguluje vnitro i mimounijní obchod s ohroženými druhy. Z hlediska změny režimu nakládání a možností obchodování s exempláři chráněných druhů je pro ČR podstatné především zařazení žaka šedého (Psittacus erithacus) do nejpřísnější ochrany CITES (příloha A) a rovněž zařazení některých vzácných dřevin nově do kategorie přísnější ochrany (příloha B).
05.02.2017 09:05 |

podobné články

Udělejte si sami vynikající domácí sádlo a škvarky! RECEPT ŠÉFKUCHAŘE

 
Tohle se opravdu vyplatí! Pokud vám nevadí tučnější jídlo, zkuste náš recept a udělejte si doma škvarky a sádlo. Škvarky pak můžete zpracovat do pomazánky, na sádle si můžete osmažit lahodný řízek nebo si ho rovnou namazat na chleba.
12.02.2014 11:00 |

podobné články

Šéfkuchař vaří: Udělejte si českého hambáče se syrečky

 
Máte chuť na hamburger? Tak zapomeňte na ten americký a udělejte si šťavnatou českou verzi za pár korun. Vynikající chlapský hamburger se syrečky pro vás uvařil šéfkuchaře Golemovo restaurantu v Březiněvsi Petr Mika.
19.02.2014 06:25 |

podobné články

Jak připravit moderní štedrou večeři

 
Vánoce se kvapem blíží a s nimi i neodmyslitelná štědrovečerní večeře, během které se rodina sejde u jednoho stolu a alespoň na pár minut nechá všechny starosti za dveřmi kuchyně či jídelny. Recepty pro tento večer se zpravidla dědí z generace na generaci a hospodyňky se rok co rok drží osvědčeného postupu na bramborový salát, zelnou polévku nebo kapra. Proč to ale letos nezkusit jinak a nepřipravit si moderní štědrou večeři? Možná i vy děláte na Vánoce rok co rok to samé jídlo. Nenapadlo vás někdy, že tomu nemusí tak být? Že lze vánoční jídlo pojmout trochu netradičně? My jsme se rozhodli, že letos dáme přednost moderní štědré večeři inspirované světem. Zkusíte to taky? Připravte si moderní štědrou večeři! Vánoce se slaví snad všude ve světě a všude mají své tradice. Proto se můžeme o letošních svátcích těmito státy inspirovat a zkusit si na Štědrý den připravit pokrmy, které jsou jinde tradicí. Na čem si pochutnávají v Austrálii? U protinožců mají v prosinci teplo, ale rozhodně jim panující počasí nebrání v tom, aby si na Štědrý den nepřipravili tradiční mňamky. V této zemi je naprostou klasikou grilování na zahradě, ale drží se zde i tradiční způsoby. V rodinách, kde slaví Vánoce tradičně, si večer prostřou pečeného krocana nebo velice oblíbenou medovou šunku. Co se na Vánoce hoduje v Peru? Pokud byste se chtěli nechat inspirovat krásnou zemí Peru, pak byste si na Štědrý den k večeři museli udělat krocana, který se zde velice často nadívá čerstvým ovocem. Chybět samozřejmě nesmí omáčka z jablek a tradiční tamales, což jsou listy z kukuřice uvařené v páře a plněné mletým masem se zeleninou. Na Vánoce do Ruska! V Rusku sice Vánoce slaví až začátkem ledna, ale i tak si zde dávají do nosu. Pochutnávají si slavnostních jídlech, které se možná netváří jako vánoční,... Čtěte více Příspěvek Jak připravit moderní štedrou večeři pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
15.12.2016 19:55 |

podobné články