Článek

Je libo cvrčka na másle nebo špagety s moučným červem? Češi objevují kouzlo hmyzích delikates

 
Entomofagie ale není jen adrenalinovou gastronomií, ale i zdravou alternativou. Hmyz obsahuje kvalitní bílkoviny i proteiny.
04.12.2015 11:45 |

podobné články

Podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Hmyzí pochoutka: Víme, kde ochutnáte čokoládu s moučnými červy a cvrčky

 
Po prvním překvapení následuje zvědavost, ale také odpor: zákazníci váhají před čokoládou s hmyzem, moučným červem nebo cvrčkem. Vyrábí ji jeden cukrář v Nancy na východě Francie, který se rozhodl naučit lidi vychutnávat si tato malá zvířátka, v Evropě dosud opomíjená, ale v Asii běžná. Píše o tom agentura AFP.
20.10.2013 09:45 |

podobné články

Zapečené těstoviny a là carbonara

 
Tento recept byť je z části použit polotovar vřele doporučuji vyzkoušet! Špagety uvaříme, scedíme a udržujeme v teple. Na troše olivového oleje zpěníme na proužky nakrájenou vařenou uzenou selskou šunku, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, najemno nasekaný česnek, obsah sáčku Carbonara Knorr Inspirace a studené mléko. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme ještě 1 - 2 minuty. Do omáčky nadrobíme petržel a řádně zamícháme. Do zapékací mísy navrstvíme špagety, šunkovou směs a znovu špagety. Zalijeme osolenou a opepřenou smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, a posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 25 minut. Podáváme nakrájené na kostky, s čerstvým listovým salátem.
27.02.2012 19:25 |

podobné články

Příprava večeře nemusí trvat hodiny

 
Každá žena, která má práci, děti, manžela, domácnost na svých bedrech nám dá určitě za pravdu, že to poslední, co by se jí chtělo, je stát dvě hodiny večer u plotny. Ale nechat rodinu bez večeře by mělo nedozírné následky. Hlad dokáže učinit i z jinak příjemného člověka, pěkného morouse. Proto vám přinášíme pár tipů na zdravou, rychlou večeři, kdy si zachováte svůj titul „hospodyně roku“. Čerstvé suroviny totiž nepotřebují hodinové úpravy a navíc, čím kratší doba tepelné úpravy, tím lépe. Takto si suroviny zachovají své výživové hodnoty i chuť. Zeleninové rizoto Rýže je nejen zdravá, dietní, ale netratíte čas, jako například u škrábání brambor. Rýži jen zkrátka uvaříte a během doby vaření si nakrájíte čerstvou zeleninu. Rajčátka, papriky, salátovou okurku, zelenou nať z cibulky. Jediné, co si můžete chvíli podusit, jsou houby. Vše smícháme, posypeme sýrem a můžeme servírovat. Pro masožravce můžeme k houbám přihodit na pánvičku na kousíčky nakrájené krůtí maso. To nevyžaduje žádnou speciální dobu vaření, stačí ho jen 5 minut orestovat. Špagety s limetkou, zeleninou a bylinkami Postavíme si vodu na špagety a než začne vařit, nakrájíme si na kousíčky šunku, nať z cibulky, salátovou okurku, cherry rajčátka. Připravíme si také dresink: olivový olej, šťáva z limetky, sůl, pepř a nasekané bylinky (máta, bazalka a další podle možnosti). Jakmile máte uvařené špagety – scedíme a smícháme se zeleninou, zalijeme dresinkem a posypat můžeme kozím sýrem. Zapékané toasty Potřebujete se zbavit ne zrovna čerstvého pečiva? Udělejte si rychlou pomazánku ze syrových vajec, sýra, šunky, česneku, soli, pepře, lžíce kečupu a potřete tímto toasty. Vložte na 10 až 15 minut do trouby a podávejte s čerstvou zeleninovou oblohou. Příspěvek Příprava večeře nemusí trvat hodiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Ochutnávky delikates lákají labužníky v Praze i v regionech

 
Ochutnávky delikates za festivalové ceny si v Česku získávají stále více zájemců. Letos poprvé mohou milovníci dobrého jídla odhalovat luxusní chutě nejen v Praze, ale také v regionech.
30.01.2011 11:35 |

podobné články

Gabonští muži objevují kouzlo salónů krásy. Chtějí vypadat jako boháči

 
Tráví hodiny v salónech krásy a za péči o svůj zevnějšek dávají měsíčně v přepočtu přes pět tisíc korun. Gabonští muži objevují kouzlo zkrášlujících procedur. Chtějí se líbit ženám, které prý mají rády upravené a elegantní muže a zároveň je to pro ně vyjádřením určité společenské prestiže.  
19.09.2015 13:20 |

podobné články

2+1 tip na zdravou večeři

 
Kdo se alespoň trochu zajímá o své zdraví a záleží mu na tom, aby tělu zbytečně nenakládal větší zátěž nežli je nutné, ten moc dobře ví, že by si měl dát raději zdravou večeři, nežli večeři plnou tuků, cukrů a jiných škodlivých složek. Většina lidí si pod pojmem zdravá večeře představí talíř plný něčeho zeleného, co nejenže nemá žádnou chuť, ale po čem bude mít za chvíli stejně hlad. Tahle domněnka je ale úplně nesmyslná. I zdravou večeři si můžete připravit tak, aby vás zasytila a především aby vám zachutnala. Že je něco zdravé přeci ještě neznamená, že je to dobré nebo snad hladové. Co kdybychom vám v dnešním článku dali tip na 3 zdravé večeře, po kterých se budete olizovat až za ušima? Pár tipů na zdravou večeři Večeře je posledním jídlem dne, které musí vaše tělo zasytit na celou noc. Rozhodně to ale neznamená, že se na večeři musíte doslova přežrat, abyste do rána vydrželi a nezačalo vám kručet v břiše. Vymysleli jsme pro vás 3 tipy na zdravou večeři, po které nebudete mít hlad a která vám zaručeně zachutná. 1. Kuřecí maso s brokolicí a bramborem Budete potřebovat: 100 g kuřecích prsou 100 g brambor 50 g brokolice 50 g cottage sýra pepř a sůl Postup: Brambory umyjte a uvařte ve slupce. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete a na trošce oleje orestujte dozlatova. Na páře uvařte brokolici, kterou natrhejte na růžičky. Hotové maso, brokolici a nakrájené brambory dejte na talíř a ozdobte cottage sýrem. 2. Špagety s šunkou a limetkami a okurkou Budete potřebovat: 100 g špaget 50 g šunky 100 g salátové okurky 1 jarní cibulku šťávu z limetky Postup: Špagety uvařte podle návodu, šunku nakrájenou na kostičky lehce orestujte na malém množstvím oleje a smíchejte s uvařenými špagetami. Přidejte nakrájenou okurku,... Čtěte více Příspěvek 2+1 tip na zdravou večeři pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.10.2017 09:10 |

podobné články

Babica se obul do Pohlreicha: Dělá šiky miky špagety

 
Hollywood má Vetřelce a Predátora, Česko má kuchaře Pohlreicha a Babicu. Ti dva se zase do sebe pustili a to doslova na nože! Jiří Babica jako první zapálil pod kotlem populárnějšímu kuchaři Zdeňku Pohlreichovi, když v rozhovoru pro jeden magazín prohlásil, že Pohlreichovy špagety aglio olio za 85 Kč, které vaří ve svém podniku, jsou podvod. A co na to Pohlreich? "Ať si Babica vaří tu svou čínu tam někde a neprofituje na mně," vrátil úder.
18.08.2010 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Babica (154 článků)

ŠPAGETY desetkrát jinak. Rychle, odvážně i klasicky

 
Nějaké ty špagety má na chalupě každý. Dlouho vydrží, jsou levné a snadno se připravují. Jdou z nich však připravit i nečekané laskominy.
14.05.2011 07:25 |

podobné články

Houbové recepty: Špagety s kapustou a houbami!

 
Nový pracovní týden se naplno rozjel a vy možná přemýšlíte, co si během něj připravit dobrého k obědu či večeři. Dnes pro vás máme recept na špagety s kapustou a houbami.
12.07.2011 05:20 |

podobné články

Vanilkové špagety s kiwi

 
Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.
23.10.2012 13:55 |

podobné články

Za salmonelu v Plzni mohly špagety carbonara, potvrdili hygienici

 
Plzeňští hygienici ve středu potvrdili, že špagety carbonara z vývařovny ZRTAS obsahovaly salmonelu. Právu to sdělil ředitel krajské hygienické stanice v Plzni Přemysl Tomašuk. Touto infekcí se v minulých dnech nakazilo 138 lidí.
29.07.2015 14:40 |

podobné články

Vývařovna, kde prodávali špagety se salmonelou, znovu otevře

 
Plzeňská jídelna ZRTAS, jejíž špagety carbonara skrývaly salmonelu a nakazily téměř 150 lidí, ve středu opět začne vařit. Souhlas s obnovením činnosti dali podniku krajští hygienici. Na jídelnu už se také obracejí první klienti, kteří požadují finanční satisfakci.
04.08.2015 18:40 |

podobné články

Hygienici varují: Pozor na špagety carbonara, hrozí salmonelóza

 
Špagety carbonara, do nichž se přidává syrové vejce, by si lidé neměli objednávat donáškou či si je dávat na místech, kde je delší doba výdeje. Hrozí u nich přemnožení bakterií Salmonella, pokud by byly ve vejci přítomné, varuje pražská hygienická stanice. Toto jídlo je vhodné pouze k okamžité spotřebě.
05.08.2015 19:10 |

podobné články

Melania Trump »jí« diamanty jako špagety! Pobouřila tím Mexičany

 
Melania Trump (46) se stala první dámou Spojených států amerických. Není tedy divu, že se objevuje na obálkách časopisů, nyní například magazínu Vanity Fair. Na jeho titulní straně je ovšem Melania zobrazená, jak si „pochutnává“ na diamantech a drahocenných špercích, jako by šlo jen o obyčejné špagety. Na sociálních sítích se na fotku valí drsná kritika. Proč?
29.01.2017 20:15 |

podobné články

Tady byste žít nechtěli! Po kávě, másle a mléce dochází i toaletní papír

 
Venezuele dochází toaletní papír. Je to už několikátý druh zboží po mléku, másle nebo kávě. Vinu za prázdné obchody na sebe navzájem svalují socialistická vláda a většinou opozičně ladění podnikatelé. Fronty na toaletní papír se staly i jedním z tragikomických symbolů života v komunistickém Československu.
16.05.2013 23:20 |

podobné články

Našpulená ústa a vyvalený dekolt v podprdě: "Mašle" poskytla eXtra pohled novým zájemcům o své silikony!

 
Po "rozchodu s fotbalovým reprezentantem Michalem Kadlecem":http://www.extra.cz/vedeli-jsme-prvni-kadlec-a-maslikova-se-rozesli-kdo-dal-komu-kopacky využívá modelka "Hana Mašlíková":http://www.extra.cz/tema/hana-maslikova (32) svých předností k uhnání nového zájemce o společnou budoucnost. Do redakce nám připutovaly Hančiny vyzývavé "selfie", které jsou toho nesporným důkazem. Láká při tom na svou hlavní přednost, což jsou silikonem vycpaná prsa a hubená postava, kterou Mašle "neustále zdokonaluje v posilovně":http://www.extra.cz/maslikova-posiluje-jako-o-zivot-pri-tomhle-tempu-bude-brzy-vypadat-jako-babochlap-se-silikony-libi-se-vam-to.
07.06.2014 08:35 |

podobné články

Sexbomba Mašlíková ukázala další fotky z dovolené: Dokonalé tělo se silikony jen v titěrných bikinách

 
Je to už nějaký ten týden, ale modelka "Hana Mašlíková":http://www.extra.cz/tema/hana-maslikova (32) očividně stále nemůže zapomenout na dny strávené s partou kamarádů v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch. Na svou facebookovou stránku vystavila několik dalších fotografií z místa, kde odpočívala po rozchodu s fotbalistou Michalem Kadlecem. A nebyla by to Mašle, aby nešlo opět o "zatraceně sexy fotky":http://www.extra.cz/naspulena-usta-a-vyvaleny-dekolt-v-podprde-masle-poskytla-extra-pohled-novym-zajemcum-o-sve-silikony.
04.07.2014 07:25 |

podobné články

Osobnosti: Michal Kadlec (129 článků)

Je libo stehýnko nebo prsíčko? Vyvedeme vás z omylu: Tohle nejsou flákoty, ale luxusní dorty!

 
Dostali jste při pohledu na fotografie lahodné pečínky, do křupava upečeného kuřátka nebo plněné tortilly chuť na masíčko? Nenechte se zmást, tyhle lákavě vyhlížející pokrmy nejsou slanými pochoutkami, nýbrž vtipně řešenými "dorty":http://www.extra.cz/je-libo-bizarni-svatbu-nabizime-10-zombie-dortu-pro-vasi-inspiraci-malinovy-mozek-nebo-zenich-bez-hlavy, o jejichž výrobu se stará Louisa Caola (23).
04.10.2013 12:00 |

podobné články