Článek

Jak vybrat brambory na salát? Nejlepší jsou rohlíčky, ale stačí i typ A

 
Základ bramborového salátu je jasný: domácí majonéza, zelenina a brambory. Jak ale vybrat ty nejlepší brambory? Vyznáte se ve varných typech? A víte, co jsou rohlíčky nebo brambory Annabelle?
22.12.2015 06:05 |

podobné články

Podobné články

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

Bramborový salát na 3 různé způsoby

 
Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2015 07:25 |

podobné články

Jaký typ maminky jste?

 
Jaký typ maminky jste? Zamysleli jste se někdy nad touto otázkou? Bylo by hloupé si myslet, že je maminka jako maminka. Stačilo by, kdybyste se rozhlédli kolem sebe a odrazem by vám bylo zjištění, že se dají všechny maminky – ať už novopečené či ostřílené – rozdělit do čtyř skupin, jež se od sebe navzájem liší v různých maličkostech. Pojďte společně s naším článkem zjistit, jaký typ maminky jste vy! 1. typ maminky: Maminka s příručkou Maminky, které znají všechny knížky, brožurky a internetová fóra týkající se dětí nazpaměť. Během těhotenství prakticky jen ležely v knihách a studovaly péči o dítka, všechny nemoci, snažily se předem naučit, jak dítě nejlépe vychovat. Takové maminky by se daly vystihnout jako chodící encyklopedie na děti. Není na tom sice nic špatného, ovšem za nevýhodu lze označit skutečnost, že tento typ maminek velice snadno podlehne panice – například tehdy, kdy se první zoubek neobjeví v den, kdy to psali v brožurce. 2. typ maminky: Maminka trpitelka Nejrozšířenější typ maminek. Obecně by se dalo říci, že kousek „maminky trpitelky“ je v každé ženě. Zajímá vás, jak se to projevuje? Inu kupříkladu už jen tím, že všechny své zájmy a potřeby odsunou až na poslední místo kvůli dětem. Což znamená, že zatímco jejich dítka jsou jako ze žurnálu, maminky jsou zanedbané. Ze začátku je to možná přínosné, ovšem s postupem let to spíše škodí. 3. typ maminky: Dokonalá maminka Takový typ maminek poznáte snadno. Ať dělají co dělají, pokaždé se usmívají od ucha k uchu a vypadají šťastné jako nikdy předtím. To ale není všechno, tento typ maminek je typický tím, že pro sebe i pro své dítě a domov chtějí jen to nejlepší. Oblékají se podle posledních trendů a to samé očekávají i od svých dětí. V tomto případě nutno říci, že všeho moc škodí.... Čtěte více Příspěvek Jaký typ maminky jste? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
31.07.2015 08:36 |

podobné články

Caesar salát s grilovaným kuřecím masem

 
Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

CUKROVÍ: Pečeme s hvězdami: Vanilkové rohlíčky Jovanky Vojtkové!

 
Vanilkové rohlíčky k Vánocům neodmyslitelně patří. Každá rodina si uchovává vlastní recept, ale tanečnice Jovanka Vojtková (37) Blesk.cz prozradila ten svůj. A dokonce nám chutné rohlíčky i upekla.
06.12.2015 19:15 |

podobné články

Přehledně: Jak správně vybrat a kupovat kvalitní brambory?

 
Žluté, červené, varný typ A, varný typ B...brambor existuje bezpočet druhů a typů. Jak se v nich orientovat? Jak brambory správně vybrat a kupovat?
23.09.2014 13:45 |

podobné články

Ušetřete za brambory! Poradíme, jak je vybrat a skladovat, aby dlouho vydržely!

 
Nechce se vám v zimě platit za předražené brambory? Kvůli extrémně teplému létu jich prý navíc bude málo. U dobrého pěstitele seženete brambory minimálně dvakrát levněji než v obchodě. Poradíme vám, jak je vybrat i skladovat.
05.10.2015 09:55 |

podobné články

VELKÝ RÁDCE: Jak poznat při nákupu jedovaté brambory!

 
Brambory patří k evergreenům českého jídelníčku. Bramboráky, bramborové knedlíky, brambory jako příloha, zkrátka neobejdeme se bez nich. Víte, jak je vybrat a jak je skladovat?
28.02.2015 12:20 |

podobné články

3 rady, jak správně vybrat těhotenské oblečení

 
Vybrat těhotenské oblečení rozhodně není jen tak. Většina maminek se zpočátku snaží nosit takovou velikost, na kterou byly zvyklé ještě před tím, než jim začalo růst bříško. Některé naopak těhotenské oblečení začínají nakupovat až moc pozdě. Čekáte miminko? Pak věřte, že vás tato skutečnost neodsuzuje k tomu, abyste se oblékaly jen do šatů či nevzhledných pytlů – jak mnohé těhulky oblečení větších rozměrů nepěkně nazývají. V dnešním článku vám poradíme, jak správně vybrat těhotenské oblečení, aby vám bylo pohodlné a abyste se zároveň cítily sexy a přitažlivě. Není to věda, když víte jak na to! Rada první: Nenechejte nákupy na poslední chvíli Ačkoli v prvním trimestru na vás těhotenství ještě nebude tolik vidět, rostoucí bříško na sebe nenechá dlouho čekat. Určitě se nechcete trápit v kalhotách, přes které vám bude bříško přetékat a jejichž pásek se vám nepříjemně zařeže do kůže. Není proto na škodu vybrat takové těhotenské oblečení, které budete moci nosit od prvního trimestru až do porodu. S nákupy rozhodně neotálejte a vyrazte na ně ještě tehdy, kdy budete mít dostatek energie. Rada druhá: Kvalitní těhotenské prádlo je základ Vybrat svrchní těhotenské oblečení je jedna věc, ovšem na co mnoho maminek zapomíná je kvalitní těhotenské prádlo, které je základem pohodlí. Samozřejmostí každé maminky je pevná podprsenka, která mamince poskytne nejen dostatečnou oporu pro ňadra, ale která se v průběhu těhotenství může i zvětšit. To samé platí i o kalhotkách, kterým byste měli věnovat pozornost. Rada třetí: Těhotenské oblečení by mělo být praktické Vzhled i pohodlí je samozřejmě důležité, ale hlavní roli při výběru těhotenského oblečení přeci jen hraje praktičnost. Mnoho maminek se již na první pohled zamiluje do takových kousků, které již na první pohled dávají jasně najevo, že s praktičností nemají vůbec nic společného. Například overaly – vypadají skvěle, ale na druhou stranu je známo, že těhotné ženy chodí častěji... Čtěte více Příspěvek 3 rady, jak správně vybrat těhotenské oblečení pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
25.12.2015 10:25 |

podobné články

Rybí salát s jogurtem? Nedejte se napálit! Je plný majonézy!

 
Stojíte v obchodě před regálem, v něm vedle sebe leží rybí salát v majonéze a rybí salát s jogurtem, a přemýšlíte, který si vybrat? Milovníci zdravé stravy zaplesají a sáhnou po balení s jogurtem. Musí být přece zdravější! Jenže chyba lávky!
15.07.2012 05:15 |

podobné články

Rohlíčky s cherry rajčátky, šunkou a sýrem

 
V mléce rozmíchejte cukr a zahřejte ho. Přidejte rozdrobené droždí a nechte v hrníčku vzejít kvásek. Do mísy nasypte mouku, přilijte rozpuštěné máslo, kvásek a dodejte špetku soli. Vařečkou vypracujte hladké kynuté těsto, které nechte minimálně půl hodiny odpočívat na teplém místě, třeba i pod utěrkou. Poté ho rozdělte na několik dílů, každý rozválejte na plát o výšce asi tři milimetry a rozdělte jej na protáhlé trojúhelníky. K základně (o délce asi 7 centimetrů) každého naskládejte kousek šunky, strouhaný sýr, čtvrt cherry rajčátka a zasypte špetkou koření. Rohlíčky zabalte, poskládejte na plech s pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Kdo chce, může je ještě posypat zbytkem strouhaného sýru. Pečte při 180 stupních Celsia asi 20 minut. Z tohoto množství je asi 20 rohlíčků
21.09.2012 20:55 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Bramborový salát s Bleskem krok za krokem

 
Ideální příprava lahodného bramborového salátu by měla být rozložena do dvou dnů. Důležité také je, nechat salát odležet,a by se chutě spojili. Pokud budete letos dělat salát úplně poprvé, Blesk připravil podrobný návod jak na to.
22.12.2011 12:45 |

podobné články

HMYZÍ HOSTINA: Připravte si doma salát s MOUČNÝMI ČERVY!

 
Pokud hledáte inspiraci na zajímavé zpestření jídelníčku nebo jen chcete překvapit přátelé originální večeří, tak jim udělejte pochoutku s pečeným hmyzem. Lehký salát s larvami potemníka brazilského je ideální volbou. Jak si připravit exotický salát, vám ukáže šéfkuchař z restaurace Klub cestovatelů Pavel Hanák.
15.03.2014 17:00 |

podobné články

Hlávkový salát s olivovým olejem a ořechy: Je to »všelék«!

 
Hlávkový salát je velmi zdravým jarním a letním zpestřením jídelníčku. Ještě zdravější ale je, když se obalí v olivovém oleji. Nejenže lépe klouže do žaludku, ale navíc snižuje tlak a zlepšuje zdraví srdce a cév. Blahodárně působí hlávkový salát také v kombinaci s ořechy či tučným avokádem.
25.05.2014 09:25 |

podobné články

Jak »omladit« brambory?

 
Staré brambory už moc parády nenadělají, ale v kuchyni ještě mohou posloužit. Na hranolky, kaši či knedlíky se totiž pořád hodí lépe než vodnaté nové brambory.
25.04.2016 05:15 |

podobné články

Recepty - brambory ze zahrádky na několik způsobů

 
Brambory jsou vděčnou potravinou, která na našem stole už dávno zdomácněla. Brambory mohou být skvělou přílohou i základem pro různé lahůdky. Ovšem máme několik druhů, které je třeba rozlišovat.
21.10.2011 00:10 |

podobné články

Salát Tabbouleh s bulgurem a sýrem feta

 
Máte chuť na něco opravdu dobrého, sytého a zároveň zdravého? Proto vám přinášíme jedinečný recept na pochoutkový salát, který vám určitě bude chutnat. Proto čtěte dál! Potřebujete 100 g hrubého bulguru 50 ml olivového oleje sůl a pepř 1 římský salát 1 jarní cibulka 1 červená cibule 160 g ...
03.09.2009 00:05 |

podobné články

Vídeňský těstovinový salát

 
Už dlouho jste neměla salát? A co teprv ten těstovinový?! Máme pro vás jedinečný recept na Vídeňský těstovinový salát, na kterém si jistě pochutnáte.Budeme potřebovat: 200 g motýlkovým nudlí, 200 g tenkých vídeňských ...
20.05.2010 08:05 |

podobné články