Článek
Podobné články

Raz, dva, mňam! Jak oloupat vejce natvrdo za 10 vteřin

 
Oloupat vejce natvrdo je někdy nadlidský úkol. Skořápka vám všude praská a za chvíli je rozlámaná na sto kousků. Uživatel Instagramu Ryan Fortin však nad loupáním vejce natvrdo vyzrál ve třech jednoduchých krocích a podělil se o svůj um s celým světem.
12.01.2016 14:25 |

podobné články

Tohle musíte zkusit: Vařené vejce se žloutkem na povrchu a bílkem uprostřed! (FOTO)

 
Nudí vás klasické vejce natvrdo, které má vždy žlutý střed a bílý okolek? Tak zkuste metodu japonského kuchaře Jamy Čaahana. Ten umí vejce se žlutým okolkem a bílým středem. Dokáže vejce před vařením „přesvědčit“, aby se bílek a žloutek prohodili. Není to žádná magie ani chemie, nýbrž prostá fyzika využívající odstředivé síly.
14.02.2015 18:05 |

podobné články

VIDEO: To budete koukat, jak rychle se dá oloupat česnek!

 
S česnekem je to vždycky nadlouho. Kolikrát se musíte fakt soustředit, aby se vám podařilo oloupat česnek podle představ. Tomu je teď konec! Náš superrychlý a skvělý trik vám ušetří spoustu času a česnek budete chtít od této chvíle loupat pořád!
22.01.2016 10:01 |

podobné články

Vejce z podestýlek, klece nebo BIO: Která jsou nejlepší a jak poznáte to české?

 
Ministerstvo zemědělství dnes varovalo české spotřebitele před lacinými a neoznačenými vejci z Polska. Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) vzkázal, že pokud chtějí zákazníci kvalitní vejce, měli by kupovat ta česká a označená. Odborníci tvrdí, že obchody mohou na krabičkách deklarovat, že se jedná o česká vejce, ve skutečnosti ale půjde o vejce ze zahraničí. Jak poznáte, odkud vejce pochází?
13.07.2016 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Marian Jurečka (495 článků)

VIDEO: Zvládnete oloupat česnek za 20 sekund? My ano!

 
Určitě to znáte, chcete si připravit svůj oblíbený pokrm, na který je potřeba hromada česneku, a nejhorší z celého vaření je příprava a oloupání česneku. S pomocí nože je tato technika tak zdlouhavá, navíc se slupka šíleně lepí a zůstává na vašich prstech. Naštěstí pro vás máme dnes skvělý tip, a tak je tato otravná technika už dávno minulostí. Čtěte dál a dozvíte se, jak oloupat celou hlavičku česneku za pouhých 20 sekund.
14.12.2015 15:36 |

podobné články

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

VIDEO: Dokážete oloupat kiwi za pár sekund? My ano! Tohle je dokonalý trik!

 
Tenhle trik vás nadchne! Stačí vám pár vteřin a máte oloupáno. Nikoho z nás nebaví zbavovat zeleninu nebo ovoce slupky. Ať už se jedná o jablka, brambory, nebo kiwi. Je to pěkná otrava. Odteď budete loupat kiwi s chutí.
07.01.2016 10:45 |

podobné články

Nejlepší prevence kocoviny? Hovězí dršťky vařené v mléce!

 
Češi dobře vědí, že nejlepším lékem na kocovinu je dršťková polévka. Podle britského seniora Grega Bartletta je lepší požívat dršťky před pijatykou či bujarým večírkem. On nezažil kocovinu přes třicet let, přestože si často rád přihne přes míru. Ovšem požívá je s cibulí vařené v mléce.
02.01.2014 10:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Statečná slepice snesla obří, čtvrtkilové vejce

 
Slepice z Kolumbie dost možná vstoupí do Guinnessovy knihy rekordů poté, co snesla vejce vážící neuvěřitelných 245 gramů. Vejce měří na výšku úchvatných 12 centimetrů. Kuriózní vejce snesla slepice ve městečku San Francisco v regionu Cudinmarca severně od kolumbijského hlavního města Bogotá.
09.02.2012 11:45 |

podobné články

Pozor na laciná vejce z Polska. „Kupujte jen českou kvalitu,“ radí Jurečka

 
Na pultech českých obchodů si konkurují tuzemská vejce s těmi z Polska, Litvy nebo Německa. Ta jsou zpravidla levnější, ale ministerstvo zemědělství v čele s Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) varuje, že nemusí splňovat normy Evropské unie. Vejce se v poslední době vracela například do Polska. Lidé by tak podle resortu měli preferovat česká vejce, tedy ta, na kterých je explicitně natištěno v kódu „CZ“.
13.07.2016 12:15 |

podobné články

Slavný iluzionista David Copperfield předvedl svůj nejlepší trik

 
Stále si pamatujete, jak David Copperfield nechal v roce 1993 zmizet Sochu Svobody? Na ten trik zapomeňte. Tentokrát se totiž tento iluzionista překonal. Dokázal před veřejnosti utajovat existenci svého 16ti měsíčního dítěte. To je trik, co?
15.08.2011 23:20 |

podobné články

Osobnosti: David Copperfield (44 článků)

Nominacím na Oscara vévodí filmy Špinavý trik či Gravitace

 
Na Oscara za nejlepší film byly nominovány snímky Kapitán Phillips, Špinavý trik, Nebraska, Philomena, Klub poslední naděje, 12 let v řetězech, Vlk z Wall Street, Gravitace a Her. Špinavý trik a Gravitace mají shodně po deseti nominacích.
16.01.2014 14:55 |

podobné články

Nepřekonatelná klasika: Koprová omáčka

 
Milujete klasické české omáčky? Zkuste si podle našeho receptu připravit nejklasičtější českou specialitu, a to koprovku. Když si k ní dáte vařené vejce, máte vařeno do půl hodiny.
29.05.2014 05:15 |

podobné články

Slepice v Británii snesla obří vejce, trvalo jí to půl hodiny

 
Britská slepice Efel snesla vejce vážící dvě stě gramů. Byla z toho byla hodně zničená. Snést vejce třikrát větší než obvykle jí trvalo půl hodiny.
09.06.2009 11:05 |

podobné články

V Anglii prodávají vařená vejce, Britky je neumějí udělat

 
Že neumíte příliš vařit? Nevěšte hlavu, proti velkému množství Britek jste na tom ještě relativně dobře. Na regály britských supermarketů se totiž dostává nový produkt - vařená vejce. Jedním z důvodů je šokující zjištění, že velké procento Britek ve skutečnosti dost dobře netuší, jak správně vejce uvařit.
07.07.2009 17:40 |

podobné články

Foto od čtenáře: Kaufland prodával zkažená a plesnivá vejce!

 
Zkažená vejce, pokrytá plísní a vyteklý žloutek! Taková vejce našel čtenář Blesk.cz v trutnovském Kauflandu. Jako důkaz poslal do redakce šokující fotografie.
06.08.2009 14:00 |

podobné články

Kontrola odhalila vejce v aspiku obsahující listerii

 
Vejce v aspiku od firmy Váhala & spol. z Hustopečí nad Bečvou obsahovaly nadlimitní množství nebezpečné bakterie listeria. Zjistila to při kontrole Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Výrobce všechny vejce v aspiku s datem spotřeby 3. září stahuje z trhu, uvedla firma na svých webových stránkách. Výrobu navíc dočasně přesunula do náhradních prostor.
29.08.2009 11:25 |

podobné články