Článek

ISIS šíří v Sýrii smrtící parazity, požírají lidskou kůži a maso!

 
Teroristé z ISIS se neštítí před absolutně ničím. Řežou lidem hlavy zaživa, upalují je při vědomí, odpalují, přejíždějí tankem a gaye shazují ze střech. Nyní se ale uchylují k ještě zákeřnějšímu způsobu, jak způsobit lidem útrapy před smrtí. V Sýrii šíří smrtící parazity, kteří požírají lidskou kůži. V případě neléčení způsobují smrt. A lékařská péče je v zemi tristní…
04.12.2015 20:35 |

podobné články

Podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

ODS: Začíná antibyrokratická revoluce. Spouštíme velký sběr zbytečného papíru

 
Českou republiku dusí byrokracie, byrokratické úkony a papírování a požírají energii všem. Požírají energii živnostníkům, malým a středním podnikatelům. Požírají ale energii a otravují například i učitele a rodiče. Z tohoto důvodu dnes občanští demokraté spustili antibyrokratickou kampaň sběrem „zbytečných papírů“.
17.03.2017 05:30 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Islamolog: ISIS narazil na strop expanze. A vracení uprchlíků je riziko

 
V Sýrii se v roce 2016 podařilo spojencům razantně zatlačit na Islámský stát (ISIS) a i přes částečné problémy, jako třeba útoky na Palmýru, úspěšně postupují. Mimo jiné i proto, že ISIS narazil na strop své expanze, míní arabista a islamolog z Akademie věd Bronislav Ostřanský. Útoky v Evropě to ale podle něj nijak neovlivní. Situaci navíc může vyostřit případná deportace 200 tisíc běženců, kteří nedostali u našich západních sousedů azyl. ISIS se bude zřejmě rozpínat do dalších nestabilních oblastí na Blízkém východě.
01.01.2017 07:10 |

podobné články

Bojovníci ISIS odpálili v Mosulu slavnou mešitu, z níž vyhlásili chalífát

 
Radikálové z teroristické organizace Islámský stát (ISIS) vyhodili do povětří slavnou mešitu an-Núrí v iráckém Mosulu, z níž v roce 2014 lídr ISIS abú Bakr Bagdádí vyhlásil chalífát na dobytých územích v Iráku a Sýrii. S odvoláním na irácké armádní zdroje o tom ve středu informují zahraniční agentury. ISIS vzápětí obvinil ze zničení mešity letoun americké armády, která iráckým vládním jednotkám v boji pomáhá.
21.06.2017 22:20 |

podobné články

Obyvatelé Karvinska se bojí zanedbané smečky psů. Vyhládlí psi požírají vlastní štěňata

 
Obyvatele Horní Suché na Karvinsku ohrožuje smečka třicet psů. Psi jsou často tak hladoví, že požírají sami sebe. Do případu se už vložili ochránci zvířat a snaží se je majitelům odebrat.
07.07.2013 20:55 |

podobné články

ISIS vás rozemele v mlýnku na maso: Amerika odrazuje od náboru k teroristům

 
Po náboru do svých řad vás rozemelou v mlýnku na maso! Takový je osud lidí, kteří se přidají k teroristické organizaci ISIS podle amerických letáků. Ty se vláda USA rozhodla shodit v boji zmítané Sýrii.
27.03.2015 09:35 |

podobné články

Kamera natočila převážně býložravou pandu jíst maso pakoně

 
Zaměstnanci přírodní rezervace ve Wanglong ,v jihozápadní provincii S'-čchuan, zachytili na kameru dosud nevídanou věc, pandu, kterak požírá kusy pakoně. Zda zvíře zabila, nebo již našla mrtvé, se neví. O faktu, že pandy občas požírají maso, se doposud vědělo jen z jejich trusu.
01.01.2012 08:50 |

podobné články

Vřídlo o páté: Almodóvar, Malkovich a kůže tohoto světa

 
Kůže je krátké a poeticky zvučné slovo. Můžeme mít hroší nebo husí kůži, můžeme si něco vyzkoušet na vlastní kůži, nést kůži na trh, být kost a kůže, někdy si musíme zachránit kůži a jindy zase nejsme ve své kůži. A v podání slavného španělského režiséra Pedra Almodóvara se z kůže stane prokletí.
07.07.2011 17:50 |

podobné články

KRVÁCIVÝ PRŮJEM! Zdrojem SMRTÍCÍ střevní bakterie už i HOVĚZÍ MASO!

 
Smrtící střevní bakterie EHEC, která se šíří v Evropě, nakazila v Japonsku 15 lidí. Je to však jiný kmen, píše v pátek webový portál deníku The Australian.
03.06.2011 14:15 |

podobné články

Česká rozvědka zjistí, co přesně bombardují Rusové v Sýrii

 
O ruských aktivitách v Sýrii má česká vláda jen zlomkovité informace a neví tedy, na koho Rusko vlastně útočí. Vláda má získat podrobnější informace od zpravodajských služeb, jak ve čtvrtek oznámil český premiér Bohuslav Sobotka. O ruských aktivitách v Sýrii jednali i John Kerry a Sergej Lavrov. Ruská letadla i ve čtvrtek bombardovala pozice povstalců v Sýrii. Koordinaci útoků mezi Ruskem a USA v Sýrii potvrdil i ruský prezident Vladimir Putin. 
01.10.2015 10:50 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9289 článků)

„ISIS je pralinka, ne teroristé!“ Čokoládovna se bojkotu bránila marně

 
Pojmenovat svoji dceru Isis vypadalo před pár lety jako hezký nápad. Stejně jako nazvat po egyptské bohyni svůj obchod. Teď už se to ale kvůli islámským hrdlořezům z ISIS jako tak dobrá myšlenka nezdá. Lidé s tímto křestním jménem jsou blokováni na sociálních sítích, krámkům vandalové ničí cedule i výlohy. „ISIS je pro nás pralinka. Kdybychom věděli, že to jsou i teroristé, nikdy bychom nás tak nepojmenovali. Kazí to obchody,“ uvedla například belgická čokoládovna.
21.11.2015 07:15 |

podobné články

Popraven obřím sekáčkem na maso! Řezníci z ISIS zabíjejí jako v hororu

 
Popravy jsou u teroristů z ISIS rutinou. Tahle byla ale brutální i na jejich poměry. Připomíná spíš scénu z hororového Silent Hillu. Spoutaného a zaslepeného muže popravil kat obřím sekáčkem na maso. Aby jím nebožákovi usekl hlavu, musel se pořádně rozmáchnout…
13.04.2015 19:50 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články