Článek

Horory o piraních nelhaly: Zubaté čelisti roztrhaly během pár vteřin maso na cucky!

 
Všechny ty děsivé horory o krvelačných piraních, které odtrhají z člověka maso během několika vteřin, nelhaly! Na vlastní oči se o tom přesvědčil rybář v brazilském přístavu. Kuchal v něm vnitřnosti ryby, které pak hodil do vody. Z toho, co se dělo pak, jde mráz po zádech...
20.03.2015 10:30 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Kalousek: Dřív by ho noviny roztrhaly na cucky

 
Projev na 54. schůzi sněmovny 11. ledna 2017 k Zákonu, kterým se mění zákon o střetu zájmů:
11.01.2017 16:55 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

To je fakt síla! Nedvěd poprvé se zlomenou čelistí na veřejnosti

 
Hokejista, kapitán hokejového Liberce a exmanžel nádherné topmodelky Veroniky Vařekové Petr Nedvěd (40) se poprvé od svého drsného zranění na ledě objevil na veřejnosti. Na konci listopadu dostal při zápasu s Kladnem pukem do obličeje a ze stadionu ho odvezli se zlomenou dolní čelistí. Po operaci a s bolavou zdrátovanou čelistí včera vyrazil na párty luxusního módního domu Dolce Gabbana.
07.12.2011 06:50 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Vařeková (22 článků) , Petr Nedvěd (137 článků)

Nejhubenější česká modelka je po operaci čelisti. Nemůže jíst a je vyzáblá na kost!

 
Modelka Dominika Kadlčková má za sebou operaci čelisti. Pod kudlu ji "poslal" těžký zánět. "Myslela jsem si, že mi jen roste osmička, a nakonec to byl silný zánět čelisti a okamžitá extrakce osmičky, která nerostla nahoru, ale kolmo. Takže došlo i na vysekávání z kosti," řekla Super.cz Dominika.
31.10.2014 10:50 |

podobné články

Osobnosti: Dominika Kadlčková (120 článků)

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Slash rozprodal kytary a bude točit horory

 
Světoznámý kytarista Slash z Guns'n'Roses a Velvet Revolver udělal doma pořádek a o víkendu nabídl k prodeji své staré kytary, sportovní automobil Corvette a další osobní věci. V rozhovoru pro americký časopis Rolling Stone v té souvislosti zmínil, že hodlá dál koncertovat a také natáčet horory.
28.03.2011 15:25 |

podobné články

Sedět za Českou Miss Earth v kině je peklo: Při hororu ječela jako o život a nadskakovala ze sedačky

 
Když jsme se potkali s Terezou Fajksovou  (25) před premiérou filmu Ghoul, tvářila se drsňácky. Prý horory miluje. "Nejvíc tedy s přítelem, když se můžeme schovat pod peřinku. Holky samozřejmě milují horory proto, že se můžou k příteli přitulit a dělat, že se bojí. Ale dneska jsem tady s kamarádkou, tak uvidíme, jak to zvládneme," řekla Super.cz.
07.03.2015 06:00 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Fajksová (176 článků)

Pamatujete na 5 oldschoolových hororů z 90. let?

 
Horory! Bojíte se? Dneska zavzpomínáme na horory z devadesátek.
04.04.2016 08:10 |

podobné články

Režisér Tim Burton: Horory jsem sledoval dřív, než jsem se naučil mluvit

 
Britský režisér Tim Burton přiznává, že jeho život je prodchnut monstry a příšerami od jeho narození. Ještě než prý uměl pořádně mluvit a chodit, byl fascinovaný horory a strašidelnými filmy. Ale díky tomu si vychoval jistý soucit ke všem monstrům, kterých mu je líto. Také proto v jeho filmech nebývají tak zlé a strašlivé.
27.09.2016 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Tim Burton (140 článků)

Skála (KSČM): Berle a mrákoty hvězdné pěchoty

 
Hvězdná pěchota, placená za horory o „totáči“, pajdá. Zatím to zvládala o jedné berli. Té z dvojího metru. Vše, z čeho své horory plichtí, se však děje tady a teď.
03.11.2016 17:20 |

podobné články

Naštvaný otec rozsekal synovi sbírku videoher: Pařan dostal hysterický záchvat!

 
Celoživotní sbírka videoher pro Xbox 360 v tahu během několika vteřin. Přesně to zažil náruživý pařan ze Spojených tátů, na kterého dostal pifku jeho otec. Vadilo mu, že syn nemá práci. Poté, co drahé videohry skončily na cucky, dostal mladík hysterický záchvat.
26.08.2014 22:10 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články

Šlechtová musela na operaci a má vážné komplikace: Pořádně mě potrápily čelisti

 
Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) zrušila svůj program na nejbližší dny. Má problémy způsobené operací, kterou tento týden prodělala. „Pořádně mě potrápily čelisti a děkuji lékařskému týmu. Věřím, že za pár dní budu fit,“ uvedla Šlechtová na Twitteru. Podle důvěryhodného zdroje Blesk.cz má ministryně opuchlou tvář a téměř nekomunikuje s okolím. „Je jí asi vážně zle,“ dodal zdroj.
17.02.2017 12:10 |

podobné články

Šlechtová kvůli potížím po operaci čelisti zrušila program

 
Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) zrušila svůj pracovní program do konce týdne. Důvodem jsou komplikace po operaci čelisti, kterou podstoupila tento týden. Sdělila to mluvčí Ministerstva pro místní rozvoj Veronika Vároši. Devětatřicetiletá ministryně na twitteru napsala, že za pár dní bude v pořádku.
17.02.2017 16:40 |

podobné články