Článek

Horké nápoje a polévky způsobují rakovinu, šokují zdravotníci!

 
Světová zdravotnická organizace vydala oficiální varování, aby lidé nekonzumovali vřelé nápoje a polévky. Tekutiny mající více než pětašedesát stupňů Celsia totiž zvyšují riziko rakoviny úst a hltanu dvojnásobně. Po uvaření čaje, kávy či polévky by měl člověk počkat několik minut, než se do konzumace pustí. Případně by některé nápoje měl zchladit mlékem či přídavkem studené vody.
20.06.2016 17:05 |

podobné články

Podobné články

Ničivé stravovací návyky Čechů: polévky, velké porce, slazené nápoje a pivo

 
Češi si s oblibou dopřávají vydatné polévky, velké porce jídla, slazené nápoje a pivo. Lidé v členských zemích EU jedí zdravěji. Vyplynulo to z průzkumu stravovacích návyků uspořádaného loni na podzim v šesti zemích Evropské unie v rámci mezinárodního projektu FOOD.
15.09.2010 04:50 |

podobné články

Léčivé polévky z celého světa: Španělské ochlazující Gaspacho pro snížení cholesterolu

 
Léčivé polévky doporučujeme hned z několika důvodů. Mají uklidňující účinek, snadno se tráví a dodávají organismu velké množství výživných látek potřebných k jeho regeneraci. Všude na světě jsou polévky ceněny pro svou schopnost prospívat našemu zdraví....
28.07.2010 07:20 |

podobné články

Velký test Aha!: Instantní kuřecí polévky? Jen spousta soli! Zeleninu hledejte lupou!

 
Léto pod stanem v kempu či rychlý oběd v práci se bez nich často neobjede. Polévky z pytlíku nechybí snad v žádné domácnosti. Deník Aha! se rozhodl otestovat kuřecí a slepičí instantní polévky, které stačí nasypat do misky a zalít. A tady jsou výsledky!
07.08.2012 12:15 |

podobné články

Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu

 
Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2015 09:11 |

podobné články

Aktivisté uvařili 2000 porcí polévky z "křivé" zeleniny

 
Rozdáváním polévky ze zeleniny, která se kvůli svému vzhledu nedostane do obchodů, aktivisté v Praze upozornili na plýtváním jídlem. Supermarkety nevzhlednou zeleninu a ovoce nechtějí přijímat. Proto takzvaná křivá zelenina skončila v hrnci a aktivisté mohli u Národního divadla rozdat 2000 porcí polévky.
05.09.2015 16:20 |

podobné články

Starosta tvrdí: Instantní polévky a sunar způsobují homosexualitu!

 
Indonésie se děsí sexuálních menšin víc než nukleární války. Její ministr obrany v jedné homofobní tirádě prohlásil, že hnutí lesbiček, gayů, bisexuálů a transgender osob představuje větší hrozbu než jaderné zbraně. Starosta města Tangerandu se ale zbláznil úplně. Na semináři pro těhotné matky prohlásil, že homosexualitu vyvolávají instantní nudlové polévky a náhradní kojenecká výživa.
01.03.2016 12:05 |

podobné články

Studenti budou jíst k obědu polévky, napadlo Dobeše

 
Ministr školství Josef Dobeš (VV) přišel s nápadem, aby studenti na středních školách povinně jedli polévky před hlavním jídlem. Od Nového roku začala platit vyhláška o školním stravování, ve které přibyla do definice oběda vedle hlavního jídla a nápoje také polévka. Píše deník MF Dnes.
07.01.2012 07:30 |

podobné články

Kofein má doslova fobii z cukru, zjistili vědci

 
Že se hořké nápoje sladí proto, aby nebyly hořké, není žádná věda. To ví každé menší dítě, které někdy neslazený čaj či kávu vypilo. Vědci z anglického Yorku ale zjistili, že na molekulární úrovni probíhá mezi cukrem a kofeinem v kávě doslova souboj. Jakmile se totiž cukr ve vodě rozpustí, kofein se mu snaží všemožně vyhnout a sráží se v blocích. Tím se hořkost nápoje výrazně snižuje a sladkost o to víc vyniká.
03.08.2015 10:00 |

podobné články

Nejlepší polévky našich babiček: kuřecí vývar a dršťková

 
Každý správný oběd musí začít talířem horké polévky. Vyzkoušejte dvě klasické podle receptů našich babiček.
07.02.2015 06:15 |

podobné články

Nejlepší podzimní polévky, které zahřejí!

 
Co vás spolehlivě v nevlídném podzimním počasí zahřeje jsou horké polévky. A nemusíte se držet jen zajeté klasiky. Můžete také zkusit netradiční přesnídávkové pochoutky. Ty vás totiž nejen zasytí a zahřejí, ale nadchnou vás také svou rafinovanou chutí.
27.10.2016 10:15 |

podobné články

POZOR: Už 3 alkoholické nápoje denně způsobí rakovinu jater!

 
Jeden nebo dva alkoholické nápoje vypité denně zdraví neškodí a mají na něj spíš blahodárné účinky. Překračovat však tuto míru může být velmi nebezpečné. Je totiž prokázáno, že osoby, které pijí denně už tři alkoholické nápoje, jsou ohroženy rakovinou jater. S rostoucí konzumací nad tuto hranici samozřejmě riziko výrazně stoupá.
31.03.2015 09:50 |

podobné články

Hrůza! Tetovací barvy způsobují rakovinu! A bacha! Jsou i u nás!

 
V Německu odhalili několik druhů tetovacích barev, které způsobují rakovinu! Karcinogenní barvy se podle všeho dostaly i k nám. Jediná rada, kterou vám momentálně můžeme dát, zní: vyhněte se tetování!
10.02.2012 12:05 |

podobné články

Houby "babky" způsobují rakovinu...

 
O pořádné pozdvižení se postaral mykolog Jiří Baier. Během rozhovoru v Českém rozhlase totiž prohlásil něco, co nadzvedlo ze židlí všechny houbaře. Hřiby žlutomasé neboli "babky" prý způsobují rakovinu!
01.07.2012 07:40 |

podobné články

Slazené perlivé nápoje pro děti? Tohle jim způsobí!

 
Všichni už několik let posloucháme od lékařů, že slazené perlivé nápoje – či chcete-li limonády – škodí zdraví. Jejich každodenní konzumace totiž zvyšuje krevní tlak a způsobuje diabetes. Jenže podle vědců z Connecticutu to není žádné tmářské strašení. Sladké perlivé limonády totiž zvyšují krevní tlak i u jinak zdravých mladých lidí a způsobují u nich choroby oběhové soustavy. Jsou-li konzumovány denně.
28.04.2014 09:10 |

podobné články

Pánové, pijete kolu? Pak pozor na erekci!

 
Konzumovat Coca Colu a jiné slazené perlivé limonády denně je sebevražda. Nejenže tyto nápoje zhoubně působí na oběhovou soustavu, zuby a také metabolismus, u mužů navíc způsobují poruchy erekce a neplodnost. Podobné nápoje by pánové měli konzumovat jen výjimečně, pokud si dopřejí litr denně, plodnost klesne o třicet procent.
11.07.2016 13:05 |

podobné články

Osobnosti: Coca Cola (99 článků)

Restaurace na Manhattanu nabízí "hmyzí" míchané nápoje

 
Na míchané nápoje pro otrlejší konzumenty alkoholu vsadila nová restaurace White & Church na newyorském Manhattanu. Koktejly "dochucuje" různým hmyzem, ale třeba i červy a štíry. Kromě chuti nezvyklé ingredience tyto míchané nápoje obohacují i o proteiny, uvedl deník The Daily.
13.07.2011 13:20 |

podobné články

Recepty na smoothie

 
Smoothie neboli zdravý mixovaný nápoj, jehož základem je zpravidla ovoce nebo zelenina, si získává přízeň stále většího počtu lidí – a to je jedině dobře! Spousta lidí si jej připravuje jen tak na chuť, další jej vnímají jako zdravou a chutnou snídani, pro další je to kvalitní svačinku pro chvíle, kdy zrovna nestíhají v práci. Příprava smoothie je obrovská zábava a to už jen z toho důvodu, že si jej můžete připravit na mnoho způsobů a můžete si jej namíchat podle své chuti – sami jste tak pány svého zdravého nápoje! Smoothie aneb zdravá alternativa Jestliže rádi sportujete a pravidelně se věnujete některé fyzické aktivitě, pak můžete přípravu smoothie pojmout jako zdravou alternativu nápoje před větší fyzickou aktivitou. Připravíte-li si nápoj z ovoce, bude si tak vaše tělo moci ponechat důležité zásoby glykogenu, neboť díky rychlým cukrům přijatým z ovoce bude moci okamžitě čerpat potřebnou energii. Navíc přidáte-li do svého ovocného nápoje proteinový prášek, vyrobíte si výborný nápoj plný kvalitních bílkovin sloužících k obnově svalových buněk. Chutné recepty na smoothie Pojďme si společně představit několik chutných receptů, mezi kterými si jistě i vy dokážete najít takový, který potěší všechny vaše chuťové buňky. 1. Banánové s. Potřebujete: 2 banány 150 g vanilkového jogurtu 10 kostek ledu Příprava: Banány oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které společně s vanilkovým jogurtem a kostkami ledu vložte do smoothie makeru a rozmixujte dojemna. 2. Ananasové s. Potřebujete: 1 ananas 1 salátovou okurku 1 citron hrstku čerstvé máty Postup: Ananas zbavte kůry a pečlivě jej očistěte. Salátovou okurku můžete, ale nemusíte oloupat. Společně s ananasem nakrájejte okurku a na menší kousky a obě ingredience rozmixujte v mixéru. Poté zalijte vymačkanou šťávou z citronu a znovu rozmixujte. Na závěr přidejte lístečky máty. 3. Melounové s. Potřebujete: 300 g vodního melounu 150 g jahod 100 ml vody Postup: Z melounu... Čtěte více Příspěvek Recepty na smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Hudba mění chuť piva. Po jaké je kyselé, a kdy zase hořké?

 
Belgičtí vědci prokázali, že poslech hudby při konzumaci piva může hrát zásadní roli ve vnímání jeho chuti. Zatímco vysoké tóny způsobují vyniknutí kyselých tónů tohoto nápoje, basy a hluboké tóny naopak podporují pivní hořkost. Určitá hudba dokonce může mít vliv na to, jak konzument vnímá obsah alkoholu v nápoji.
20.06.2016 19:05 |

podobné články

Natřete to zimě: 4 horké nápoje na zahřátí

 
Venku citelně přituhuje, a to si žádá něco, co nás příjemně zahřeje. Zkuste některý z našich receptů na voňavé nápoje.
29.10.2014 06:10 |

podobné články