Článek

HIT INTERNETU: Tento čokoládový závin rozparádí vaše chuťové buňky!

 
Patříte mezi milovníky čokolády? Pak pro vás máme další tip na super čokoládový dezert. Jde o něco podobného, jako je štrůdl, ovšem místo jablíček si vychutnáme čokoládovou náplň.
10.04.2016 08:35 |

podobné články

Podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Čokoládový kebab, pivo nebo víno: V Praze startuje festival sladkého mlsání

 
Milovníkům čokolády právě v Praze odstartoval ten nejdůležitější víkend. Galerie Harfa v Praze 9 totiž hostí už pátý ročník akce s názvem Čokoládový festival. Až do neděle 23. října tady máte jedinečnou možnost ochutnat rarity, které se jen tak nevidí. Už jste měli čokoládový kebab, pivo či víno?
23.10.2016 16:45 |

podobné články

Retro laskomina: Makový závin

 
Taky vzpomínáte na skvělý makový závin, jak ho dělala vaše babička. Tak si ho podle našeho receptu také upečte.
13.09.2014 00:15 |

podobné články

Recept na bohatství: Porotce rozvášnily čokoláčky Daniely z Ostravy! Volali: To je erotika!

 
Při včerejším, v pořadí již třetím pokračování kulinářské show televize Barrandov Recept na bohatství, zaměřeném na dezerty, měli porotci příležitost ochutnat nejen klasické receptury, které nikoho neohromí, ba dokonce v mnohých případech svým lajdáckým provedením ochromí, ale i velmi výjimečný čokoládový zákusek, jenž doslova roztančil jejich chuťové buňky při pouhém nakrojení těsta.
11.09.2012 12:05 |

podobné články

Tradiční česká dobrota: Tažený jablečný závin

 
Zapomeňte pro jednou na kupované těsto a zkuste si upéct jablečný závin jinak.Tažené těsto zvládnete s utěrkou.
27.02.2014 13:00 |

podobné články

Jablečná sezona je tu: Závin dvakrát jinak

 
Rádi byste překvapili rodinu sladkým zákuskem? Zkuste naše dva recepty na jablečný závin, na který listové těsto nepotřebujete.
14.10.2014 06:15 |

podobné články

Závin s ořechy a mákem

 
Došlo už vám vánoční cukroví? Tak si ke kafíčku upečte dokonalý závin. Můžete si vybrat s mákem nebo ořechy.
06.01.2015 06:16 |

podobné články

Výstřelky v názvech vín procvičí i mozkové buňky

 
Chcete popíjet v Teorii chaosu? Nebo snad raději propůjčit chuťové pohárky Poučenému odhadu? Řeč je pochopitelně o vínech, a to hlavně o nové řadě těch podivně pojmenovaných, které kromě chuťových zaměstnávají i mozkové buňky. Napsala o nich agentura AP.
13.07.2010 11:30 |

podobné články

Máte nafouklé břicho? Pomůže jogurt nebo mango

 
Léto dává spoustu prostoru k přejídání a kombinování různých potravin. Tuhle si dáte u vody zmrzlinu a párek v rohlíku, pak na zahradní párty neodejdete od grilu a aby toho nebylo málo, večer slupnete ještě nějaké ty dobroty k vínu. Vaše chuťové buňky si sice lebedí, ale vaše zažívání vám vděčné nebude. Výsledek se dostaví rychle, břicho nafouklé jako balón.
02.08.2013 08:15 |

podobné články

Recepty na smoothie

 
Smoothie neboli zdravý mixovaný nápoj, jehož základem je zpravidla ovoce nebo zelenina, si získává přízeň stále většího počtu lidí – a to je jedině dobře! Spousta lidí si jej připravuje jen tak na chuť, další jej vnímají jako zdravou a chutnou snídani, pro další je to kvalitní svačinku pro chvíle, kdy zrovna nestíhají v práci. Příprava smoothie je obrovská zábava a to už jen z toho důvodu, že si jej můžete připravit na mnoho způsobů a můžete si jej namíchat podle své chuti – sami jste tak pány svého zdravého nápoje! Smoothie aneb zdravá alternativa Jestliže rádi sportujete a pravidelně se věnujete některé fyzické aktivitě, pak můžete přípravu smoothie pojmout jako zdravou alternativu nápoje před větší fyzickou aktivitou. Připravíte-li si nápoj z ovoce, bude si tak vaše tělo moci ponechat důležité zásoby glykogenu, neboť díky rychlým cukrům přijatým z ovoce bude moci okamžitě čerpat potřebnou energii. Navíc přidáte-li do svého ovocného nápoje proteinový prášek, vyrobíte si výborný nápoj plný kvalitních bílkovin sloužících k obnově svalových buněk. Chutné recepty na smoothie Pojďme si společně představit několik chutných receptů, mezi kterými si jistě i vy dokážete najít takový, který potěší všechny vaše chuťové buňky. 1. Banánové s. Potřebujete: 2 banány 150 g vanilkového jogurtu 10 kostek ledu Příprava: Banány oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které společně s vanilkovým jogurtem a kostkami ledu vložte do smoothie makeru a rozmixujte dojemna. 2. Ananasové s. Potřebujete: 1 ananas 1 salátovou okurku 1 citron hrstku čerstvé máty Postup: Ananas zbavte kůry a pečlivě jej očistěte. Salátovou okurku můžete, ale nemusíte oloupat. Společně s ananasem nakrájejte okurku a na menší kousky a obě ingredience rozmixujte v mixéru. Poté zalijte vymačkanou šťávou z citronu a znovu rozmixujte. Na závěr přidejte lístečky máty. 3. Melounové s. Potřebujete: 300 g vodního melounu 150 g jahod 100 ml vody Postup: Z melounu... Čtěte více Příspěvek Recepty na smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Seznamování na internetu: bezpečně i úspěšně!

 
Seznamování na internetu představuje pro mnoho lidí jediný možný způsob, jak k sobě najít onen druhý dílek puzzle – zvláště pak pro ty, kteří jsou hodně stydliví a navázat kontakt s někým druhým je pro ně nepřekonatelnou překážkou. I když je seznamování na internetu velice populární a dává tak šanci na lásku, flirt i přátelství velkému počtu lidí, má jistá pravidla, která je třeba dodržovat – jedině tak se dokážete seznámit nejen bezpečně, ale i úspěšně. Jestliže se vám až do dnešního dne nepodařilo najít toho pravého, pak je náš dnešní článek vaší jasnou trefou do černého. Víme totiž, co udělat pro to, aby byla vaše snaha najít k sobě toho dokonalého na správné cestě a ne jen ve slepé uličce! 3 pravidla seznamování na internetu Následující tři pravidla byste měli znát a dodržovat, chcete-li si konečně k sobě najít někoho, s kým budete moci sdílet radosti i strasti, na které jste až do dnešního dne byli sami. Určitě si je nenechte ujít a neberte je na lehkou váhu, byli byste jen sami proti sobě! Pravidlo první: profil Základem úspěšného hledání je pečlivě vyplněný profil. Při vyplňování jednotlivých údajů byste měli být maximálně upřímní a v ničem si nevymýšlet. Nač lhát někomu, s kým možná strávíte zbytek života a kdo vám na vaše lži stejně nakonec přijde? Uvědomte si, že váš profil je první věcí, kterou si o vás budou moci potencionální zájemci přečíst a podle údajů v něm obsažených se budou rozhodovat, zda vás kontaktovat či nikoli. Pravidlo druhé: aktivita Jestliže seznamování na internetu berete vážně, pak se nezařaďte mezi lidi, kteří si sice najdou čas na to, aby si vyplnili profil hned na několika seznamkách, ale poté na ně delší čas vůbec nepřijdou a nenajdou si ani minutku na to, aby si vyřídili poštu nebo se sami podívali... Čtěte více Příspěvek Seznamování na internetu: bezpečně i úspěšně! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.01.2016 09:30 |

podobné články

Ovesné vločky – Recept na sušenky z ovesných vloček

 
Ovesné vločky jsou obilný výrobek, jenž vzniká rozdrcením ovesných zrn. Připravit se z nich dá řada chutných a nutričně hodnotných pokrmů, které korespondují s dietním režimem, sportovním jídelníčkem a zdravým stravováním. Jedná se o velice významnou surovinu z pohledu živin a pozitivního dopadu na zdravotní stav člověka. Jsou složené z komplexních sacharidů, rostlinných bílkovin a zdravých tuků. Obsahují vitamín B1, B6 a vitamín E, vápník a železo. Pro většinu lidí jsou ovesné vločky lehce stravitelné, díky přítomnosti rozpustné vlákniny a podílejí se na udržení vyrovnané hladiny krevního cukru a regulaci cholesterolu v krvi. Pro lidské zdraví jsou vločky malým zázrakem. Samo o sobě nejsou ovesné vločky chuťově nijak atraktivní, ale najdete-li si k nim cestu, zamilujete si nespočet receptů, které se z nich dají připravit. Jeden vám dnes přinášíme a věříme, že potěší i vaše chuťové pohárky. Potřebné ingredience Špetka soli 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička mleté skořice 350dkg tuku na pečení (používám kokosový olej) 100g rozinek Datle (podle toho jak máte rádi sladké) Med nebo javorový sirup 1ks vejce (dá se nahradit banánem) 100g ořechů nebo semínek (může být i mix) 3 hrníčky ovesných vloček Postup přípravy Ovesné vločky krátce rozmixujeme, stejně tak datle, ořechy, rozinky a banán, pokud jej použijete jako náhradu za vejce. Místo rozinek lze přidat jiné sušené ovoce (goji, brusinky apod). Přidáme kokosový olej nebo jiný tuk na pečení a vymícháme hustou tuhou hmotu s dalšími uváděnými ingrediencemi. Zkusíme uždibnout a případně dosladíme medem. Těsto si klidně můžete rozdělit na dvě poloviny. Do jedné přimíchat kakao nebo kvalitní strouhanou čokoládu, do druhé kokos. Budete mít dvě příchutě sušenek. Z tuhého těsta (pokud je řídké přidejte vločky) uždibujeme kousky a vyválíme kuličku, kterou v dlani rozmáčkneme na placku cca 3cm velkou. Klademe na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme na 180 °C dozlatova. Pod plech se sušenkami je dobré vložit ještě jeden s vodou – sušenky... Čtěte více Příspěvek Ovesné vločky – Recept na sušenky z ovesných vloček pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

Německému biologovi se podařilo omladit nervové buňky lidí

 
Německý biolog Hans Schöler zmanipuloval lidské nervové buňky tak, že se začaly chovat jako kmenové buňky embryí, takže nervovou tkáň bylo možné „omladit“. Informuje o tom časopis Nature.
29.08.2009 08:30 |

podobné články

Německý biolog omladil nervové buňky!

 
Další obrovský úspěch vědců! Německý biolog Hans Schöler zmanipuloval lidské nervové buňky tak, že se začaly chovat jako kmenové buňky embryí, takže nervovou tkáň bylo možné »omladit «.
30.08.2009 06:35 |

podobné články

Úžasný objev vědců: Růstové buňky vás zbaví pleše. Pánové jásají

 
Tak už vypěstovali růstové buňky. Mužům a ženám, kterým vypadávají vlasy ve velkém, svítá na lepší časy. Vědcům se vůbec poprvé podařilo získat vlasové buňky, které se dají jednoduše transplantovat na pleš.
23.10.2013 15:30 |

podobné články

Průlom v léčbě nákazy HIV! Vědcům se podařilo dostat viry z buněk, ty žijí dál

 
Němcům na východě Německa se podařil průlomový krok v léčbě nákazy virem HIV. Virové částice, které napadají imunitní buňky a postupně je likvidují, vědci dosud nebyli schopni z buněk dostat ven, bez toho aniž by to znamenalo smrt celé buňky. V Drážďanech se to ale podařilo. Viry z buňky odstranili a ta žila dál.
20.12.2013 08:12 |

podobné články

Připravte se na přepisování učebnic: Viry jsou živé a pamatují první buňky!

 
Viry jsou pro biology oříškem už od chvíle svého objevu před více než sto lety. Nahnuté to s nimi bylo od začátku. Na rozdíl od bakterií je kvůli jejich malé velikosti nebylo snadné přímo zpozorovat a příznaky virových onemocnění proto mnoho lékařů i přírodovědců po dlouhá léta mělo za pouhou otravu – dokonce i samotný latinský výraz virus znamená jed. Když později vyšlo najevo, že ani nemají buňky, ale tvoří je jen jakési "zdivočelé" úseky genetické informace doplněné bílkovinným obalem, řada biologů nad nimi mávla rukou. Vždyť ani nemohou být živé, zněl ještě donedávna převládající názor – vždyť se samy bez hostitelské buňky ani nenamnoží.
08.10.2015 18:31 |

podobné články

Co vaše pleť potřebuje na podzim?

 
Ačkoli ve vás možná stále doznívají záblesky léta, je právě teď ten nejvyšší čas si uvědomit, že nám horké léto dalo sbohem a o slovo se přihlásil chladnější podzim. Čím dříve se s tímto faktem smíříte, tím dříve budete moci svou pleť na podzimní období připravit. Určitě víte, že si vaše pleť na podzim žádá úplně jinou péči nežli v létě. Nutná je nejen změna kosmetické výbavy, ale zapomenout byste rozhodně neměli ani na důležité kroky, jak se o svou pokožku právě teď postarat. Co zahrnuje podzimní péče o pleť? Ačkoli je léto nejkrásnějším obdobím v roce, na naší tváři často naseká nepěknou paseku. Proto je důležité všechny neduhy před nástupem zimy odstranit a své pokožce tak dopřát to nejlepší. Právě na podzim byste se měli zaměřit na všechny škody, které na vaší pleti zůstaly po horkém létě a které jsou způsobené například koupáním ve slané vodě, používání opalovacích krémů, prudkým výkyvům teplot či ostrými slunečními paprsky. Nečistoty musí pryč! V první řadě musíte svou pleť zbavit veškerých nečistot. Jen si vzpomeňte na všechny přípravky, které jste přes léto používali. Krémy na opalování nebo mléka zanechaly na vaší pokožce prvky, které teď ucpávají póry. Pro čištění pleti doporučujeme  peeling, který z vaší tváře odstraní staré buňky. Změna pleťového krému Dalším krokem je volba vhodného pleťového krému. Určitě víte, že si každé roční období vyžaduje jinou konzistenci a složení. Teď na podzim jsou ideální volbou krémy s hustou konzistencí obsahující dostatečné množství výživných složek. Dejte přednost krému s hydratací a vitamíny. Díky těmto přípravkům přečkáte  přechodné podzimní období a vaše pleť tak bude připravená na zimu. Pleťová maska Pro svou pleť nemůžete před nástupem chladného zimního období udělat nic lepšího, nežli jí několikrát do týdne dopřát zdravou osvěžující pleťovou masku. V současné době je trh přehlcen produkty, mezi nimiž můžete vybírat a vy... Čtěte více Příspěvek Co vaše pleť potřebuje na podzim? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.10.2016 18:35 |

podobné články

Polévka z červené čočky

 
Nechcete dělat jen klasické vývary s nudlemi? Pak ochutnejte polévku z červené čočky. Určitě potěší vaše chuťové buňky. Na přípravu vám postačí 25 minut Potřeby 1 sušená meruňka 1 cibule šalotka Půl polévkové lžíce másla 75 gramů červené čočky 400 mililitrů ...
11.12.2010 06:05 |

podobné články