Článek

Hejtman Hašek: Současné ohodnocení řidičů neodpovídá realitě

 
Jihomoravský hejtman a předseda Asociace krajů Michal Hašek dnes podpořil požadavky protestujících řidičů linkových autobusů na zvýšení platů.
01.12.2015 16:16 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)
Podobné články

Hejtman Zimola na hraně: Sobotka je silnější osobnost než Hašek. No a Zeman...

 
NA HRANĚ S XAVEREM Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal, jak se jeho strana chystá na nadcházející volby, a okomentoval i některé ze slibů, kterými jsou voliči v těchto dnech masírováni. Na kritiku návrhu zvýšit minimální mzdu reaguje hejtman s tím, že náklady nebude platit stát, nýbrž sám komerční sektor, a to především tam, kde je ohodnocení odvedené práce nedůstojné a do očí bijící.
06.10.2013 18:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Zeman (771 článků)

AK ČR: Hašek - zvýšení mezd řidičů vyjde kraje na více než miliardu korun

 
Navýšení mezd řidičů linkových autobusů vyjde na více než miliardu korun. Po dnešním (8. září 2016) jednání odborů s vládou a se zástupci krajů to řekl předseda Asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).
08.09.2016 18:15 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)

Spuštění nové verze registru řidičů se odkládá

 
Spuštění nové verze registru řidičů se odkládá. Testy napojení registru řidičů na základní registry nedopadly tak, jak si ministerstvo dopravy představovalo. ČTK to dnes řekl Vladimír Šindýlek, který za provoz registru řidičů na ministerstvu odpovídá. Od pondělí tak na místo nového systému poběží opět ten starý. Současnými zátěžovými testy se úřad snaží vyhnout podobné situaci, která nastala vloni v prosinci, kdy se na základní registry připojil centrální registr vozidel. Tehdy systém za plného provozu zkolaboval a byl několik hodin mimo provoz.
09.03.2013 17:20 |

podobné články

Hejtman Hašek: Věřím, že mě církve morálně nezklamou

 
Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) byl hostem čtvrtečního Interview ČT24. Hned v úvodu došlo na téma vyrovnání státu s církvemi, kterého se hejtmani chopili. Hašek v této souvislosti připomněl, že kraje vyplatily církvím miliardy. Na přetřes přišly i sociální služby. Hejtman je přesvědčen, že kraje budou lépe vědět, jak peníze na ně rozdělovat.
15.01.2015 20:07 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)

Hejtman Hašek ke kauze stávkové pohotovosti řidičů autobusů: Budeme jednat o mzdách i výchově nové generace řidičů

 
Hejtman se sešel s dopravci zajišťujícími autobusovou dopravu v kraji
08.12.2015 15:46 |

podobné články

Hejtman Zimola: Nikdo není povinen pracovat za nedůstojnou mzdu

 
NA HRANĚ S XAVEREM Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal, jak se jeho strana chystá na nadcházející volby, a okomentoval i některé ze slibů, kterými jsou voliči v těchto dnech masírováni. Na kritiku návrhu zvýšit minimální mzdu reaguje hejtman s tím, že náklady nebude platit stát, nýbrž sám komerční sektor, a to především tam, kde je ohodnocení odvedené práce nedůstojné a do očí bijící.
06.10.2013 20:55 |

podobné články

Dobeš plánuje dát učitelům některé odměny povinně

 
Spolu s ministrem práce Jaromírem Drábkem (TOP 09) připravuje nyní šéf školství Josef Dobeš (VV) platový model, který by učitelům zaručil povinné osobní ohodnocení. Podle ministerstva půjde vlastně o povinné nadtarifní ohodnocení, které zajistí, že se všem učitelům dorovnají platy do 20 tisíc hrubého.
01.09.2010 08:21 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Drábek (1069 článků)

Kvůli podezřelé zakázce nedostane hygienik Vít osobní ohodnocení

 
Hlavní hygienik Michael Vít nedostane příští tři měsíce osobní ohodnocení. Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) mu je vzal kvůli zakázkám na strategické poradenství, které Vít zadával manželovi své dobré známé Otakaru Vychodilovi. Bývalý poslanec ODS tak ročně dostával až miliony korun.
11.07.2011 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Leoš Heger (1250 článků)

Soudy mohou zvýšit odškodné za úraz bez ohledu na bodové ohodnocení lékaře

 
Lidé, kteří utrpěli zranění, mají možnost dosáhnout na vyšší odškodnění bez ohledu na to, jaké bodové ohodnocení pro ně stanovil lékař. Vyplývá to z rozhodnutí Nejvyššího soudu v případě ženy, která utrpěla úraz páteře a domohla se téměř desetinásobného odškodnění.
08.08.2012 16:15 |

podobné články

Za neúčast v teambuildingu nesmí zaměstnavatel odebrat osobní ohodnocení

 
Zaměstnavatel nemá právo snížit nebo odepřít zaměstnanci osobní ohodnocení jen za to, že se například nezúčastní teambuildingových aktivit. Rozhodl tak Nejvyšší soud v případě ženy, jíž zaměstnavatel sebral osobní příplatek poté, co odmítla v rámci teambuildingu spolu s kolegy stavět věž z kelímků a přemisťovat je pomocí zvláštního jeřábu z jednoho stolu na druhý.
23.04.2013 11:10 |

podobné články

Hašek zůstane hejtmanem. Složí poslanecký mandát!

 
Jihomoravský hejtman a poslanec za ČSSD Michal Hašek se vzdá poslaneckého mandátu. Zůstane hejtmanem. Hašek to dnes oznámil novinářům v Brně. Ve Sněmovně jej nahradí starosta Znojma Vlastimil Gabrhel (ČSSD). Hašek svým rozhodnutím naplnil slib, který dala ČSSD voličům, že nebude kumulovat funkce. Mezi funkcí hejtmana a poslance si mají vybrat ještě karlovarský Josef Novotný a Jiří Běhounek z Vysočiny.
23.04.2014 19:25 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)

Hašek zůstane jihomoravským hejtmanem, složí poslanecký mandát

 
Jihomoravský hejtman a poslanec za ČSSD Michal Hašek se vzdá poslaneckého mandátu a zůstane hejtmanem. Hašek to ve středu večer oficiálně oznámil a potvrdil tak informace ze středečního vydání deníku Právo. Ve Sněmovně ho nahradí starosta Znojma Vlastimil Gabrhel (ČSSD). Hašek hodlá opět kandidovat na předsedu Asociace krajů ČR, kterou vede od roku 2008.
23.04.2014 19:35 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků) , Vlastimil Hašek (28 článků)

Hašek po debaklu prý chystá návrat do Sněmovny. Sobotka: To jsme neřešili

 
Dosluhující jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se údajně nehodlá smířit s postem řadového zastupitele kraje a hlavně ztrátou hejtmanského platu. Podle informací Mladé fronty Dnes by se chtěl příští rok vrátit do Poslanecké sněmovny. List tvrdí, že o tom Hašek jednal už i s premiérem Sobotkou, předseda vlády to ale pro Blesk.cz odmítl. A odmítavě se vyjádřil i sám Hašek.
18.10.2016 09:40 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků)

Rath si nebude chodit pro rady k "monarchovi" Haškovi

 
Boj mezi znepřátelenými frakcemi v ČSSD se přitvrzuje. Středočeský hejtman David Rath a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek si doslova nemohou přijít na jméno. A už se tím nijak netají a jdou si po krku i v médiiích. V úterý Hašek kritizoval Ratha, že jeho názory jsou individualistické a neodráží postoje ostatních hejtmanů a hejtmanek. A Rathova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Kolega Hašek si podle něj hraje na monarchu.
12.08.2010 09:50 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4231 článků) , Michal Hašek (2249 článků)

Hejtman Hašek je hlupák nebo zloděj, tvrdí Jančura. Má prý důkazy

 
Už nejen ministr financí Miroslav Kalousek, ale i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek označil podnikatele se žlutými autobusy a vlaky Radima Jančuru za lháře. I on podniká právní kroky na ochranu svého dobrého jména. A co na to podnikatel? Výborně, řekl ParlamentnímListům.cz radostně. Že je pan Hašek hlupák nebo lhář, jsem samozřejmě schopen prokázat, dodal.
07.06.2012 21:40 |

podobné články

Osobnosti: Radim Jančura (222 článků) , Miroslav Kalousek (5866 článků) , Michal Hašek (2249 článků)

Hašek prý popřel tajnou schůzku se Zemanem

 
Místopředseda ČSSD Michal Hašek se v sobotu večer v Lánech setkal s prezidentem Miloše Zemanem, napsal dnes server Česká pozice s odvoláním na účastníka schůzky. Hašek v rozhovoru popřel, že by se od vyhlášení výsledků voleb s hlavou státu setkal. Na jednání se Zemanem byli podle serveru také plzeňský hejtman Milan Chovanec, někdejší šéf poslaneckého klubu Jeroným Tejc, jihočeský hejtman Jiří Zimola a další prezidentův příznivec Zdeněk Škromach. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka řekl, že o schůzce nevěděl.
27.10.2013 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Jeroným Tejc (596 článků) , Zdeněk Škromach (551 článků) , Bohuslav Sobotka (7825 článků) , Michal Hašek (2249 článků) , Miloš Zeman (15940 článků) , Milan Chovanec (1074 článků)

Hašek musel ze sněmovny, jeho náhradník má funkcí ještě víc. Hejtman mu dal příklad, co má dělat s penězi

 
Sociálnědemokratický politik Michal Hašek složil poslanecký mandát, protože je zároveň i hejtmanem. Jeho náhradník ve sněmovně Vlastimil Gabrhel je ale nyní vedle poslance i starostou Znojma, krajským zastupitelem a šéfem vodárenského sdružení. Hejtman Hašek ukazuje na svém příkladu, jak naložit s poslaneckým platem a upozorňuje i na jiný možný problém v Jihomoravském kraji.
12.05.2014 22:45 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků) , Vlastimil Hašek (28 článků)

Hádka v ČT kvůli uprchlíkům. Hejtman Hašek a moderátorka Tvarůžková šli do sebe

 
Skákali si do řeči, dohady nebraly konce. Nakonec se však k němu přece jen dobrali. Hejtman Michal Hašek (ČSSD) byl hostem pořadu Interview ČT24 a s moderátorkou Zuzanou Tvarůžkovou mluvil o uprchlické krizi. A tom, jak se dotýká jižní Moravy. Hašek upozornil, že právě jeho region je vstupní branou pro ilegální imigranty. Tvarůžková se ho ptala třeba na honění politických bodů na uprchlících či na to, jak je to s tím, že na Moravě lidé nechtějí islám.
02.09.2015 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků) , Zuzana Tvarůžková (50 článků)

Maďaři drží Schengen, řekl hejtman Hašek

 
Hejtman jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) se v neděli v diskuzi v TV Prima shodl s europoslancem Janem Zahradilem (ODS), že Evropská unie nezvládla situaci s uprchlíky. Hašek je přesto přesvědčen, že Schengenský prostor je udržitelný a přeje si jeho zachování.
20.09.2015 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2249 článků) , Jan Zahradil (405 článků)