Článek

Hejtman Hašek: Jihomoravský kraj obhájil ratingové hodnocení Aa1.cz

 
Jihomoravský kraj získal od společnosti Moody’s Investors Service Limited národní rating Aa1.cz. Zastupitelstvo kraje ve čtvrtek 9. dubna 2015 vzalo toto ratingové hodnocení na vědomí. Následně hodnocení předal hejtmanovi Michalu Haškovi zástupce společnosti Petr Vinš.
10.04.2015 11:06 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)
Podobné články

Kraj mého srdce 2015 - polovina hlavních cen pro Jihomoravský kraj

 
Polovina z osmi hlavních cen každoročně vyhlašované ankety Kraj mého srdce za rok 2015 putovala do Jihomoravského kraje. Na letošním 25. veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze ceny převzala ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava Zuzana Vojtová. Po jednom prvenství pak získal Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Karlovarský kraj a Praha. Jihomoravský kraj získal ocenění ve všech kategoriích kromě kategorie Zimní dovolená. Anketu Kraj mého srdce vyhlašuje každoročně vydavatelství KAM po Česku a veletržní společnost Incheba Expo Praha. Pro svůj oblíbený turistický kraj letos v osmi kategoriích hlasovalo celkem 10 745 osob.
22.02.2016 16:55 |

podobné články

Kislingerová (ANO): Ratingové agentury potvrdily hlavnímu městu Praze investiční ratingový stupeň

 
Ratingové agentury Standard & Poor´s a Moody´s ve druhém čtvrtletí roku 2016 potvrdily své předchozí hodnocení hlavního města Prahy. V případě agentury Standard & Poor´s se jedná o hodnocení AA-/Stabilní/A-1+ a v případě agentury Moody´s je hodnocení Prahy A1/Stabilní.
21.06.2016 15:10 |

podobné články

Hašek: Jihomoravský kraj učiní Amazonu další nabídku

 
Jihomoravský kraj připraví a nabídne společnosti Amazon další pozemky pro její zamýšlenou investici v Česku. Rozhodovat o ní bude kraj, nikoliv město Brno, protože nabízené pozemky budou krajské. Na tiskové konferenci to dnes oznámil jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).
19.03.2014 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Změně pravidel EU pro ratingové agentury Senát není nakloněn

 
K unijnímu zpřísnění pravidel pro ratingové agentury má Senát výhrady. Jeho výbor pro záležitosti EU doporučil, aby se pravidla EU pro ratingové agentury a jejich odpovědnost neměnila. Senátní výbor totiž upozornil, že existuje riziko přerušení časové řady ratingu, které bude pramenit z výměny agentur. Výbor také zastává názor, že návrh nového nařízení narušuje právní pojetí odpovědnosti v právním řádu ČR.
26.04.2012 13:40 |

podobné články

Bárta (VV): Británie kvůli recesi přichází o rating. Čeká to i Českou republiku?

 
Velké Británii bylo sníženo ratingové hodnocení. Z nejvyššího stupně AAA ho agentura Moody´s snížila o jeden stupeň na AA1. Velmi je zajímavý důvod tohoto snížení. Je jím slabý ekonomický růst. To vytváří dohady, jak by se mohl v budoucnu vyvíjet rating České republiky, která neroste již delší dobu.
24.02.2013 08:30 |

podobné články

Česko si drží dobré hodnocení i přes politické kolísání

 
Politické události okolo české vlády v dubnu nemají podle mezinárodní ratingové agentury Fitch žádný dopad na ratingové hodnocení země "A+" se stabilním výhledem. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.
02.05.2012 22:10 |

podobné články

Česko si drží dobré hodnocení i přes politické kolísání

 
Politické události okolo české vlády v dubnu nemají podle mezinárodní ratingové agentury Fitch žádný dopad na ratingové hodnocení země "A+" se stabilním výhledem. Informovala o tom ve středu agentura Reuters.
02.05.2012 23:55 |

podobné články

Hejtman Hašek: Jihomoravský kraj podpoří kryt pod Špilberkem, sportovce i obec

 
Jihomoravský kraj podpoří obecně prospěšnou společnost Americký fond, Svaz dělnických tělovýchovných jednot ČR, Sokolskou župu Jana Máchala a Projekt Rybník Srdíčko. Příslušná memoranda o spolupráci a dvě smlouvy o poskytnutí dotace podepsal ve čtvrtek 17. září 2015 se zástupci uvedených organizací a obcí hejtman Michal Hašek.
17.09.2015 18:11 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Hejtman Šimek: Náš region je v porovnání s ostatními kraji relativně bohatý

 
Jihomoravský kraj jako dobrý hospodář získal vysoké ratingové hodnocení.
20.05.2017 11:00 |

podobné články

Další v boji proti šmejdům: Připojil se i Jihomoravský kraj, petici podepsal hejtman Hašek

 
VIDEO: Podporu petice proti šmejdům vzal jihomoravský hejtman Michal Hašek vážně a masivně. Nejen že se v pátek sám pod petici podepsal, ale zřídil i nová petiční místa napříč regionem!
03.05.2013 18:15 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Hašek: Jihomoravský kraj hospodařil v roce 2013 s přebytkem 145 milionů

 
Jihomoravský kraj hospodařil v roce 2013 dle předběžných výsledků s přebytkem ve výši minimálně 145 mil. Kč, oznámil dnes hejtman Michal Hašek.
20.01.2014 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Jihomoravský kraj pomůže i letošnímu Grand Prix

 
Jihomoravský kraj převezme finanční záruku za konání jubilejního 50. ročníku Grand Prix. Oznámil to ve středu hejtman Michal Hašek (ČSSD). Kraj ve spolupráci s městem Brnem zaplatí i nutný zalistovací poplatek. Částka se odhaduje na sumu nejméně 70 miliónů korun, ovšem jak skutečně vysoká bude, to záleží na síle koruny. Vzhledem k jejímu oslabování bude zřejmě nutné počítat se zřejmě ještě vyšší sumou.
13.08.2014 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Lákadlo pro špičkové vědce: 100 milionů korun. Jihomoravský kraj získal prestižní grant

 
Kraj vína ve světě získává reputaci jako znalostní region. Jihomoravský kraj se dere na špičku mezi evropské regiony v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Na jih Moravy se tak stěhují vědci a odborníci z celého světa. Zásluhu na tom má také SoMoPro (South Moravian Region Programme for Distinguished Researchers) – prestižní program, který do Brna přilákal 53 špičkových vědců z celého světa. Jihomoravskému kraji se navíc podařila nevídaná věc – uspěl v mezinárodní soutěži a získal grant i potřetí. Na Dni SoMoPro, který se konal 17. 3. 2015 v Brně, to oznámil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.
17.03.2015 20:21 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Hejtman Bubeníček: Potvrzeno - Ústecký kraj hospodařil dobře

 
Mezinárodní ratingová agentura Moody´s Investors Service udělila Ústeckému kraji Národní rating Aa1.cz, který odráží solidní provozní výsledky dosažené v minulých letech a dostatečné finanční rezervy. Dokument převzali na zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje hejtman Oldřich Bubeníček a radní pro ekonomiku Ladislav Drlý.
27.06.2013 20:55 |

podobné články

Kraj spouští kotlíkové dotace. Hejtman Hašek podepsal výzvu

 
Osmdesát milionů korun rozdělí v první výzvě Jihomoravský kraj mezi zájemce o tzv. kotlíkové dotace. Hejtman Michal Hašek dnes po schválení v radě kraje podepsal krajskou výzvu a dotační program.
18.12.2015 17:11 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Hejtman Hašek: Kraj odmítá žalobu piaristů na areál mikulovského gymnázia

 
Také Jihomoravský kraj je žalován v rámci církevních restitucí. Konkrétně piaristé se u Okresního soudu v Břeclavi domáhají určení vlastnictví u nynějšího krajského gymnázia v Mikulově. Uvedl to dnes hejtman Michal Hašek.
15.03.2016 13:55 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Hašek jde na kobereček k ČSSD. Kvůli kauze své „neexistující mluvčí“

 
Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) bude v pondělí vysvětlovat svým stranickým kolegům na jednání předsednictva jihomoravského krajského výkonného výboru ČSSD situaci v kauze své neexistující mluvčí Lucie Proutníkové. Zatímco hejtman tvrdí, že Proutníkovou nezná, v médiích se objevily informace, že je to pseudonym odsouzené lobbistky Jany Mrencové, které kraj podle jeho bývalé mluvčí Denisy Kapitančikové platil ročně 400 000 korun za přeposílání tiskových zpráv. Kraj dřívější spolupráci s Mrencovou nepopírá, žena však odmítá, že by používala pseudonym.
08.08.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Hejtman Hašek: Ubezpečil jsem Tišnováky, že kraj s nemocnicí nadále počítá

 
O tři nové vozy a moderní zdravotnickou techniku - vše za více než sedm milionů korun - posiluje v těchto dnech Jihomoravský kraj vybavení tišnovské nemocnice. Nové sanitky a vybavení, jež bude sloužit především při vodoléčbě a rehabilitacích, si v pátek 23. září 2016 prohlédl hejtman Michal Hašek, který s vedením nemocnice řešil postup další modernizace toho krajského zdravotnického zařízení.
24.09.2016 14:10 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)

Jihomoravský hejtman Hašek po volbách: Je to Waterloo ODS, Nečas by měl odstoupit

 
ODS si prý prožila v jihomoravském kraji své devítiprocentní Waterloo, z něhož by měla vyvodit důsledky i v celorepublikové politice. Jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD prohlásil, že lidé jasně řekli, že už vládním stranám a Nečasovu kabinetu nevěří.
14.10.2012 07:40 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hašek (2268 článků)