Článek
Podobné články

Dokonalý smažák: Jak na to, aby se neroztekl při smažení

 
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než obalovaný sýr, který se po rozříznutí roztéká a v kombinaci s tatarkou tvoří neodolatelnou dvojici? Naučte se 4 triky, aby se vám neroztekl už na pánvi!
24.03.2017 13:40 |

podobné články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi

 
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než obalovaný sýr, který se po rozříznutí roztéká a v kombinaci s tatarkou tvoří neodolatelnou dvojici? Naučte se 4 triky, aby se vám neroztekl ještě na pánvi!
16.05.2017 14:25 |

podobné články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi

 
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než obalovaný sýr, který se po rozříznutí roztéká a v kombinaci s tatarkou tvoří neodolatelnou dvojici? Naučte se 4 triky, aby se vám neroztekl ještě na pánvi!
24.03.2017 18:20 |

podobné články

Recept na pečený čaj

 
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.02.2016 21:35 |

podobné články

Sýr Smetanito neparazituje na sýrech Apetito, rozhodl soud

 
Sýr Smetanito neklame spotřebitele a neparazituje na sýrech značky Apetito. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, informuje server Aktuálně.cz. Spor mlékárny TPK, která vyrábí sýr Apetito, a společnosti Bel Sýry Česko produkující sýr Smetanito, trval pět let, u městského soudu se projednával podruhé.
19.04.2013 13:10 |

podobné články

Nakládaný sýr podle Aňy Geislerové

 
„Loňské léto jsme doma zcela propadli nakládání sýrů. Prakticky každý sýr, který dorazil k nám, se nakonec ocitl ve sklenici. Začli jsme klasicky s hermelíny, ale postupně jsme přešli k složitějším a odvážnějším kombinacím, až jsme se ustálili na jemně pikantní kombinaci balkánský sýr a mozzarella,“ říká ke své taktice v nakládání herečka Aňa Geislerová v knize Dobroty s příběhem.
03.11.2013 15:55 |

podobné články

Nakládaný sýr podle herečky Geislerové

 
„Loňské léto jsme doma zcela propadli nakládání sýrů. Prakticky každý sýr, který dorazil k nám, se nakonec ocitl ve sklenici. Začli jsme klasicky s hermelíny, ale postupně jsme přešli k složitějším a odvážnějším kombinacím, až jsme se ustálili na jemně pikantní kombinaci balkánský sýr a mozzarella,“ říká ke své taktice v nakládání herečka Aňa Geislerová v knize Dobroty s příběhem.
28.10.2014 12:35 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Udělejte si výborný domácí tavený sýr! RECEPT

 
Vaření reportéra TV Nova Ládi Hrušky se v Česku stalo naprostým hitem. Stovky lidí si oblíbilo rychlé, ale hlavně levné recepty, které zvládne ukuchtit opravdu každý. Naposled vám ukázal, jak si udělat super rychlý smažák z hrnku. Tentokrát si pro vás připravil domácí tavený sýr!
14.02.2014 19:40 |

podobné články

Velký sýrový podvod: Jak poznáte ten pravý sýr? Pozor na náhražky, chutnají jak bláto!

 
Jsou balené jako sýry, vypadají jako sýry, ale nejsou to sýry! Jde o tzv. analogy neboli sýrové náhražky. V nich je mléčný tuk nahrazen rostlinnou složkou. Proč? Samozřejmě kvůli tomu, že je analog výrazně levnější. Jak »sýr nesýr« poznáte? Musíte být opět ve střehu! Výrobek mívá totiž stejnou krabičku jako ten pravý, neobsahuje však slovo »sýr«, ale třeba jen: tavený plátkový. V horším případě takový analog poznáte až na jazyku. Chutná jako mazlavé bláto!
05.03.2012 05:05 |

podobné články

Jak dopadl TAVENÝ SÝR od Ládi Hrušky? Je stejně dobrý jako ten z obchodu, říká odbornice

 
Češi tavený sýr přímo milují! Reportér Láďa Hruška tedy přišel s receptem, jak si ho udělat doma o polovinu levněji! Co na podomácku vyrobený tavený sýr říká specialistka? Podívejte se na video.
01.04.2014 08:35 |

podobné články

Mlékař prozradil, jak vybírat sýr. Očichejte ho a hlídejte barvu

 
Když se řekne slovo „sýr“, málokomu v České republice se na první dobrou nevybaví „eidam“. Možná jste si dokonce kdysi mysleli, že se jedná o český sýr. Nejspíše proto, že je u nás dlouhodobě nejoblíbenější a nejprodávanější. Setkali jste se s jeho náhražkami? Podle čeho je poznáte?  A co byste měli určitě sledovat na jeho etiketě? Máme pro vás deset tipů, jak poznat skutečně kvalitní eidam.
22.03.2017 05:55 |

podobné články

Nový recept: Láďa Hruška vaří výborný nesmažený smažák jen za 19 korun!

 
Další z výborných receptů Ládi Hrušky je tu! Tentokrát mu od diváků přišel recept na výborný "smažák" z hrnku. Udělejte si ho i vy, LEVNĚ A CHUTNĚ.
10.02.2014 19:40 |

podobné články

Gastronomický prznitel Babica definitivně končí na Nově, vyštípal ho Hruška se svými kůžičkami

 
Už na začátku ledna jsme informovali o tom, že se na Nově "stahují mračna":http://www.extra.cz/konec-babicovym-blafum-v-cesku-gastronomicky-prznitel-zrejme-konci-v-televizi-vime-proc nad pořadem Babicovy dobroty. Teď je definitivně potvrzeno, že pořad plný nejedlých receptů končí.
07.08.2014 14:45 |

podobné články

Bez zákazu kouření nesmíme do Evropy, míní gastronomický odborník

 
Roman Vaněk, gastronomický odborník a zakladatel školy vaření Prakul, má za sebou podle svých vlastních slov už několik protikuřáckých tažení. V reakci na středeční hlasování o protikuřáckém zákonu, který Sněmovna smetla, řekl, že očekává, že stejně bude nakonec zákaz kouření ve všech restauracích prosazen.
26.05.2016 04:15 |

podobné články

ORGASMUS neexistuje!

 
Doktoři Vincenzo a Giulia Puppovi z italského Firenze provedli revizi nových anatomických termínů souvisejících s ženskou sexualitou. A o výsledcích bádání vydali rozsáhlou studii, v níž zdůrazňují, že vaginální orgasmus je z hlediska medicíny nesmysl a mýtus, s nímž by se po více než stovce let mělo skoncovat. Termín poprvé použil Freud, ale žádný vaginální orgasmus neexistuje.
10.10.2014 19:00 |

podobné články

Vzteklý rocker Petr Pečený zuřil kvůli cyklistům!

 
Rocker Petr Pečený nadskakoval vzteky. Když se o víkendu vydal do Harrachova na Keltskou noc, kterou tradičně pořádala skupina Tři sestry, na dálnici trčel s vozem na jednom místě tři hodiny.
09.08.2009 23:10 |

podobné články

Komentář: Česká televize nám v hlavním vysílacím čase nabízí hrůzu jménem Pečený sněhulák? To snad nemyslí vážně!

 
Normálně se vůbec nezajímám o to, kam a na co jdou státní peníze, co se týče státní televize a jejích pořadů. Zatímco jindy veřejností oblíbený výkřik do tmy ve znění "A na tohle jdou moje daně!" či "Nehodlám platit koncesionářské poplatky na takovou kravinu" ignoruji, dnes bych se chtěla ve vší vážnosti dozvědět, kdo stojí za věcí jménem Pečený sněhulák.
01.09.2014 22:30 |

podobné články

NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Pečený vánoční stromeček!

 
Další recept Ládi Hrušky pro krásnější vánoční atmosféru je tu! Zkuste si vyrobit jeho pečený stromeček. Chutná výborně!
21.12.2014 19:26 |

podobné články