Článek

Dvě pivka denně snižují riziko mrtvice

 
Alkohol škodí myšlení a paměti a zvyšuje také riziko rakoviny. Když to s ním ale člověk nepřehání, jsou tato rizika velmi malá a naopak se sníží jiná, která se týkají onemocnění srdce a cév. Podle vědců ze Švédska a Anglie totiž dvě slabá piva denně neškodí organismu, ale výrazně sníží riziko ucpání krevních cév v mozku alias mrtvice.
01.12.2016 15:00 |

podobné články

Podobné články

Nemocnice Na Homolce: Mrtvice je léčitelná

 
Světový den mrtvice (World Stroke Day), vyhlášený Světovou organizací pro mrtvici (World Stroke Organization) na 29. říjen, nám má svým letošním heslem „Mrtvice je léčitelná“ zprostředkovat zejména tu zásadní informaci, že přestože je mozková mrtvice závažný zdravotní problém, účinné metody, jak významně zmírnit či zcela eliminovat její následky, dnes už existují. Jaké prostředky to jsou a jak je o pacienty s mrtvicí postaráno v naší republice – k tomu se vyjádřil přednosta specializovaného cerebrovaskulárního centra a primář neurologie Nemocnice Na Homolce MUDr. Miroslav Kalina.
26.10.2016 12:30 |

podobné články

Jak nám prospívá jedno pivod denně?

 
I střídmá míra alkoholu zvyšuje riziko rakoviny, varují na jedné straně onkologové. Jenže kardiologové tvrdí, že toto riziko je stále menší ve srovnání s tím, jak může alkohol prospívat oběhové soustavě člověka. Podle amerických expertů na zdraví srdce a cév je ideální dopřát si denně jedno slabé pivo. Pomáhá snižovat hladinu nezdravého cholesterolu v krvi a výrazně snižuje riziko mrtvice a infarktu.
22.11.2016 16:00 |

podobné články

Spíte déle než osm hodin? Zvyšujete tím riziko mrtvice!

 
Vypnout ráno budík a pokračovat ve spánku se může zdát být neškodné. Podle vědců z Newyorské univerzity tomu tak ale nemusí být, neboť riziko mrtvice se zvyšuje o 146 procent, pokud člověk spí více než osm hodin denně. Spát méně je také nebezpečné, ale jen o 22 procent, citoval z odborné studie britský deník The Daily Mail.
21.02.2016 08:20 |

podobné články

Špinavý vzduch zvyšuje riziko mrtvice, ale roli hraje i životní styl

 
Znečištění ovzduší škodí nejen dýchacím cestám, ale nade vší pochybnost ubližuje i srdci a mozku. Zvyšuje totiž riziko, že nás skolí mozková mrtvice či srdeční infarkt. Ukazuje se však, že své udělá i životní styl, který jedinec vede, či třeba to, kolik vydělává.
14.06.2012 06:25 |

podobné články

Pijte černý čaj. Snižuje riziko cukrovky, vysokého tlaku a mrtvice

 
Bylo by pochopitelné, že blahodárné účinky na zdraví budou propagovat především jedni z největších konzumentů černého čaje, Britové. Ale jsou to také Nizozemci. Ti teď přišli s doporučením všem spoluobčanům, aby denně pili tři až pět šálků černého či zeleného čaje. Tohle množství funguje jako prevence diabetu typu 2, vysokého krevního tlaku a mrtvice.
11.11.2015 17:05 |

podobné články

Pánové, dáváte si více než jedno pivo denně?

 
Střídmá konzumace alkoholu je mezi kardiology přijímána jako pozitivní chování s ohledem na zdraví srdce a cév. Řada rozsáhlých studií prokázala, že lidé dopřávající si malé množství alkoholu denně jsou na tom lépe než ti, kteří abstinují zcela. Ale pokud je překročena denní míra, v dlouhodobém hledisku se efekt zvrátí. U mužů, kteří vypijí více než půllitr piva denně, se naopak riziko infarktu a mrtvice zvýší.
27.02.2017 17:30 |

podobné články

Buďte optimisté. Snížíte riziko předčasného úmrtí o třetinu

 
Optimismus, pozitivní myšlení a humor snižují riziko předčasného úmrtí. Jedinci, kteří se umějí na život dívat s nadhledem a rádi se často od srdce zasmějí, se dožívají vyššího věku a také je ve stáří méně stíhají choroby. Riziko předčasného úmrtí je u nich ve srovnání s bručouny a pesimisty nižší o třetinu – na jakékoli příčiny smrti – ale u fatálních infekcí dokonce o polovinu nižší.
12.12.2016 18:00 |

podobné články

Srdce po infarktu nejlépe zahojí ryby

 
Vědci z Harvardovy univerzity v Massachusetts zjistili, že nejlepším jídelníčkem osob po infarktu je ten, který obsahuje hodně ryb bohatých na omega-3 mastné kyseliny. Právě ony totiž snižují riziko srdečního selhání a úmrtí na následky postižení myokardu, zrychlují rekonvalescenci a snižují míru zjizvení srdeční tkáně.
04.08.2016 11:05 |

podobné články

Pivo či víno denně. Co vám hrozí?

 
Konzumace piva či vína ve střídmé míře je vnímána jako zdraví prospěšná. Malé množství alkoholu denně totiž prospívá oběhové soustavě. To je fakt. Jenže zvyšuje zároveň riziko jiných onemocnění. Takže zatímco s ohledem na srdce a cévy si střídmí konzumenti piva či vína můžou vést lépe než abstinenti, s ohledem na rakovinu prostaty jsou na tom hůře. Vědci z Austrálie zjistili, že i jediný půllitr piva či dvě deci vína denně zvyšují riziko nádorového onemocnění předstojné žlázy o třiadvacet procent.
28.11.2016 11:00 |

podobné články

10 deka oříšků denně sníží riziko úmrtí, zjistli vědci

 
Jedení půl hrsti ořechů každý den může podstatně snížit riziko předčasného úmrtí, naznačila studie nizozemských vědců. Odborníci z univerzity v Maastrichtu během desetileté studie zjistili, že u lidí, kteří jedí nejméně deset gramů oříšků denně, je riziko úmrtí o 23 procent nižší, uvedla britská BBC.
13.07.2015 05:15 |

podobné články

Pravidelné čištění zubů snižuje riziko srdečního infarktu a mrtvice

 
Pravidelná péče o chrup, tzn. jeho čištění dvakrát denně, může podle vědců snižovat riziko srdečného infarktu.
13.11.2013 11:36 |

podobné články

Nechcete raději kohoutkovou? Podle vědců i jeden perlivý slazený nápoj denně zvyšuje riziko vzniku infarktu a mrtvice

 
Pijete rádi a často "slazené limonády":http://www.extra.cz/bacha-na-slazene-napoje-vime-co-s-vami-muze-jejich-dlouhodoba-konzumace-udelat nebo konzumujete různé sladkosti? Zaděláváte si na pořádné zdravotní problémy. Podle zjištění vědců z britské organizace Action On Sugar může nadměrné množství cukru nejen přispívat ke vzniku zubních kazů či obezity, ale i zdvojnásobit riziko úmrtí na kardiovaskulární choroby.
06.02.2014 12:00 |

podobné články

Káva a její účinky na lidský organismus

 
Šálku lahodné a především kvalitní kávy dokáže odolat skutečně jen málokdo z nás. Naopak pro většinu lidí káva představuje takovou malou závislost, bez které si svůj den vůbec neumí představit. Kávu si dopřávají hned po ránu, kdy je dokáže nastartovat do nového dne a mnoho z nich tímto nápojem nahrazuje snídani. Zlé jazyky tvrdí, že je káva pro naše zdraví a pro náš organismus velice škodlivá. Otázkou je, zda je tomu opravdu tak? Jak je to s tou kávou doopravdy? Vážně je pro naše tělo natolik škodlivá, že bychom její pití měli výrazně omezit, nebo se tohoto nápoje pro jistotu vzdát úplně? Věřte nebo ne, ale odborníci mají v tomto ohledu jasno: jsou totiž toho názoru, že obsahem kávy je více jak 200 složek a látek, které mají na náš organismus více než pozitivní vliv! Káva a zdraví – škodí nebo pomáhá? Patříte k lidem, kteří si kávu dopřejí s chutí klidně i několikrát denně? Nezáleží ani tak na tom, zda si pochutnáte na obyčejné turecké kávě, nebo si dopřejete café latté či jiný luxusněji znějící název. Ačkoli to možná nevíte, součástí kávy není jen proslulý kofein, který se pyšní povzbuzujícími účinky, ale mimo jiné káva obsahuje i velké množství antioxidantů, které jsou známé pro schopnost zabránit oxidačnímu stresu! Káva a její účinky na naše zdraví a organismus Ať už si dáte kafe jednou denně nebo naopak pětkrát, přečtěte si náš dnešní článek, do kterého jste ukryli podložená fakta mluvící o tom, že káva našemu tělu ve skutečnosti v mnoha ohledech pomáhá. Rakovina Rakovina je strašák, kterého se podvědomě děsí muži i ženy napříč všemi věkovými kategoriemi, protože se jedná o zákeřnou nemoc, která udeří v jakémkoli věku. Odborníci ale přišli na to, že antioxidační účinky kávy dokážu snížit riziko vzniku této nevítané choroby a dokonce až o 7% snižují... Čtěte více Příspěvek Káva a její účinky na lidský organismus pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.11.2016 06:20 |

podobné články

Snižuje čokoláda riziko mrtvice?

 
Mlsání čokolády může přispět ke snížení rizika mrtvice.
15.02.2010 01:10 |

podobné články

Riziko infarktu a mrtvice: 7 potravin, které vám pročistí cévy!

 
Infarkt a mrtvice – civilizační choroby, na které Češi nejvíce umírají. Mohou za ně mimo jiné i zanesené cévy. Poradíme, jak si je můžete pročistit samy a vyvarovat se tak riziku smrtelných chorob.
22.02.2017 09:40 |

podobné články

VAROVÁNÍ: Už dvě plechovky limonády denně můžou zabít!

 
O škodlivosti konzumace limonád každý den toho bylo napsáno mnoho. Vědci z Harvardovy univerzity ale tvrdí, že lidé zhoubný vliv pití těchto nápojů stále podceňují. Slazené perlivé limonády prý škodí, pokud je pijeme pravidelně každý den. A výrazně zvyšují riziko onemocnění oběhové soustavy včetně smrtelného infarktu a mrtvice už dvě plechovky těchto nápojů vypité každý den.
01.10.2015 19:00 |

podobné články

INVAZIVNÍ MENINGOKOKOVÁ ONEMOCNĚNÍ A JAK JIM PŘEDCHÁZET

 
RIZIKO NÁKAZY MENINGOKOKOVOU INFEKCÍ U DĚTÍ...Vyšší riziko nákazy invazivním meningokokovým onemocněním je v kolektivech a v uzavřených prostorech.Riziko nákazy zvyšuje větší fyzická i psychická zátěž, únava, nedostatek spánku, ale i běžná onemocnění horních dýchacích cest. Zvýšené riziko nákazy existuje u dětí z kuřáckého prostředí. Meningokokové bakterie se lépe zachycují v dětské sliznici nosohltanu, která je poškozena kouřem z cigaret.
27.08.2014 14:15 |

podobné články

Britka (15): Dvě mrtvice z antikoncepce!

 
Dřív naprosto zdravé 15leté děvče. Po antikoncepční pilulce microgynon (pozor, je dostupná i u nás!), kterou jí doporučil její lékař, však prodělala dvě mrtvice!
29.04.2012 05:10 |

podobné články

Na zdraví: Sklenka vína denně sníží riziko selhání srdce!

 
Nadměrná konzumace alkoholu má zhoubné účinky na zdraví člověka a vede k řadě vážných onemocnění. Stále častěji se však vědci setkávají s tím, že lidé konzumující alkohol střídmě jsou zdravější než abstinenti. Malá dávka alkoholu, zvláště červeného vína, který patří mezi lihovinami k těm nejzdravějším nápojům, může zdraví prospívat. Především oběhové soustavě. U osob, které si dopřejí dvě deci vína denně, totiž klesne riziko selhání srdce o pětinu.
23.01.2015 18:01 |

podobné články