Článek

Dva plátky křupavé slaniny denně vás můžou zabít! Uzeniny jsou nově na seznamu karcinogenů

 
Světová zdravotnická organizace (WHO) zařadila uzeniny na seznam karcinogenů. Průmyslově zpracované maso prý zvyšuje riziko rakoviny!
26.10.2015 14:31 |

podobné články

Podobné články

Šunka a párky na seznamu smrti. Uzeniny se ocitly vedle tabáku s azbestem

 
Pokud si dáte denně dva plátky slaniny, máte větší pravděpodobnost, že dostanete rakovinu. Světová zdravotnická organizace v pondělí zařadila uzeniny jako šunku, slaninu nebo i hovězí maso na seznam prokázaných karcinogenů. Na stejném seznamu je například tabák nebo azbest. Například koncern Agrofert zatím zjišťuje, jak si má zprávu přebrat. Stejně jako uzeniny má totiž ohrožovat zdraví i práce holiče.
26.10.2015 14:20 |

podobné články

WHO varuje před konzumací masa: 2 plátky slaniny denně = o 18 % vyšší riziko rakoviny!

 
Baštíte po ránu rohlík se šunkou a říkáte si, že jste na tom lépe než ti, co »snídají« kafe a cigárko? Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) jste na tom STEJNĚ! Uzeniny, jako je šunka, slanina či párky, jsou od včerejška na seznamu prokázaných karcinogenů!
27.10.2015 05:05 |

podobné články

Konec obžérství: Uzeniny, burgery a slanina budou na seznamu karcinogenů

 
Farmáři produkující jatečná zvířata a výrobci uzenin či rychlá občerstvení jsou v šoku. Světová zdravotnická organizace hodlá oficiálně zařadit červené maso na seznam karcinogenů. A k tomu uvést, že konzervované maso – slanina, uzeniny, burgery a jiné pokrmy z červeného masa – jsou stejně škodlivé jako kouření.
26.10.2015 12:00 |

podobné články

Už dva plátky slaniny denně zvyšují riziko rakoviny!

 
Rakovina žaludku je kvůli špatné stravě na Západě velmi běžným nádorovým onemocněním. Může za to především nadměrná konzumace uzenin a červeného masa či pití alkoholu. Podle onkologů už pouhé dva plátky slaniny denně – v mnohých zemích běžná součást snídaně – zvyšují riziko rakoviny žaludku o pětinu. Stejně tak tři silná piva.
22.04.2016 15:05 |

podobné články

Deodorant s vůní slaniny: Je pro lidi, co se potí jako prase, hlásá reklama

 
Američani jsou příchutí slaniny doslova posedlí. Toho využila firma, která se specializuje na výrobky příchutí a vůní slaniny. Její poslední novinka je ovšem těžký kalibr. Je určena pro lidi, „kteří se potí jako prase“. S příchutí slaniny vyrobili deodorant!
08.11.2013 13:21 |

podobné články

Dvojí metr na rakovinu? Karcinogenní uzené úřadu nevadí, kouření ano

 
Riziko rakoviny zvyšuje jedna vykouřená cigareta denně, ale i plátek slaniny. Světová zdravotnická organizace nově zařadila uzeniny na seznam prokázaných karcinogenů. A zatímco proti kouření vede ovšem ministerstvo zdravotnictví dlouholetou kampaň a hříšníci si připlácí na spotřební dani, u uzenin nic takového v plánu není. „Mohlo by to mimo jiné ohrožovat svobodný trh či cenotvorbu,“ uvedlo pro Blesk.cz ministerstvo.
29.10.2015 15:35 |

podobné články

Jeden plátek slaniny vás může zabít, tvrdí vědci

 
Konzumace jediného plátku slaniny denně vás může zabít.
07.03.2013 10:55 |

podobné články

Milovníci slaniny, pozor: Slaninový balzám na rty a další věci, které chcete mít doma!

 
Slanina je nejvíc. Kdo nemá rád slaninu, znásilňuje koťátka! Tohle jsou ty nejhustější věci, které můžete pořídit, a týkají se slaniny, chutnají po slanině, jsou ze slaniny.
23.05.2013 18:05 |

podobné články

Rakovinou střeva každoročně onemocní 8000 Čechů, uzeniny vzniku přispívají

 
Ročně u více než 8000 Češek a Čechů zjistí lékaři rakoviny tlustého střeva a konečníku. V zemi žije přes 20 000 lidí s tímto typem rakoviny, ročně přes 3500 pacientů zemře. Česko se dlouhodobě drží na předních příčkách světového žebříčku této zhoubné nemoci. Lékaři varují před tím, že jednou z hlavních příčin tak vysokého výskytu je nadměrná spotřeba uzenin. Varování potvrdila Světová zdravotnická organizace (WHO), když zařadila uzeniny na seznam prokázaných karcinogenů.
26.10.2015 17:26 |

podobné články

Japonec se pokusil sníst hamburger se smrtící porcí 1050 plátků slaniny

 
Hamburger s jednoduchou porcí slaniny je sám o sobě kalorickou bombou. Sedmatřicetiletý Japonec však využil nabídky jednoho řetězce rychlého občerstvení a k masu v housce si nechal přidat neuvěřitelných 1050 plátků slaniny. Doma se pak s touto ohromnou verzí hamburgeru snažil poprat. Aby své snahy zdokumentoval, nechal se u toho natočit na kameru.
21.04.2012 11:07 |

podobné články

Závitky se sardelovou pastou

 
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.
23.09.2012 09:30 |

podobné články

Vanilkové špagety s kiwi

 
Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.
23.10.2012 13:55 |

podobné články

Borec snědl za 5 minut 182 plátků slaniny! (VIDEO)

 
Dvaadvacetiletý Matt Stonie z Floridy je držitelem nového světového rekordu v pojídání anglické slaniny na čas. Za pět minut dokázal přežvýkat a spolknout ohromujících 182 plátků jemně opražené uzeniny. Jeho výkon bude zapsán do Guinnessovy knihy světových rekordů.
27.02.2015 08:30 |

podobné články

Zvedne se vám »kýbl«... Borec snědl za 5 minut 182 plátků slaniny! (VIDEO)

 
Dvaadvacetiletý Matt Stonie z Floridy je držitelem nového světového rekordu v pojídání anglické slaniny na čas. Za pět minut dokázal přežvýkat a spolknout ohromujících 182 plátků jemně opražené uzeniny. Jeho výkon bude zapsán do Guinnessovy knihy světových rekordů.
27.02.2015 08:45 |

podobné články

Návrh na rozšíření národního seznamu evropsky významných lokalit zamířil k připomínkám rezortů

 
Ministerstvo životního prostředí odeslalo do mezirezortního připomínkového řízení návrh na doplnění národního seznamu evropsky významných lokalit (EVL), které jsou spolu s ptačími oblastmi součástí evropské soustavy Natura 2000. K doplnění seznamu dochází na základě požadavků evropské legislativy a Evropské komise, která pro ČR stanovila nepřekročitelný termín doplnění seznamu do ledna 2016. Na seznamu přibylo 55 nových lokalit na území ČR, do 70 lokalit jsou doplněny další předměty ochrany, 11 lokalit EVL bude úplně zrušeno a k úpravě hranic dojde u 253 lokalit.
10.07.2015 21:06 |

podobné články

Jak vám okurka může pomoci ke kráse?

 
Možná už vaše maminka vám říkala, že je okurka dobrá na unavené oči a učila vás přikládat si plátky této zeleniny na zavřená víčka. Kromě toho ale lze okurku využít i pro jiné účely, které vás udělají krásnější. Chcete vědět, které to jsou? Okurka je známá pro bohatý obsah vitamínů a pro skutečnost, že se dá použít do celé řady pokrmů. Mimo to má důležité slovo i v oblasti ženské krásy – a právě na to se v dnešním článku zaměříme. Jak vám okurka pomůže ke kráse? Každá žena chce být krásná a to nejlépe hned po ránu, jen co otevře oči. Zatímco někdo je krásný od přírody, jiný si k dokonalosti musí trochu dopomoci. Skvělým parťákem může být na první pohled obyčejná zelenina zelené barvy, která má ale spoustu pozitivních účinků na naše zdraví i vzhled. Tip první: Redukce známek stárnutí Všichni stárneme, na někom je to vidět dříve, na někom později, někdo má viditelné známky stárnutí, u jiného jsou decentní. Tak či onak se nikdo z nás s ostrým zubem času jednoho dne setká. Okurková šťáva vám může pomoci s redukcí těchto nevítaných známek stárnutí pleti, stačí si jí vmasírovat do pokožky. Tip druhý: Boj proti celulitidě Máte celulitidu? Nezoufejte si, nejste jediná. Nevzhledná pomerančová kůže trápí mnoho žen a dívek napříč všemi věkovými kategoriemi. Vezměte plátky okurky a namasírujte si jimi místa, kde se celulitida vyskytuje. Díky tomu nastartujete krevní oběh a toxiny se tak z tukových buněk budou rychleji odstraňovat. Tip třetí: Náhradní zubní pasta Krása se neskrývá jen v dokonalém make-upu nebo povaze člověka, hodně k tomu přispívá i dech. Pokud vám zrovna nevoní z pusy, asi na druhého dobrý dojem neuděláte. I tady je okurka vítanou záchranou a to především v případě, kdy si budete potřebovat vyčistit zuby a nebudete mít po ruce zubní... Čtěte více Příspěvek Jak vám okurka může pomoci ke kráse? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
30.01.2017 21:10 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si křupavé pivní rohlíky

 
Inspektor televize Nova se pustil do pivních rohlíků, respektive se rozhodl toto oblíbené pečivo upéct sám podle prověřené receptury. Jaký je recept na křupavé rohlíky, které vás navíc vyjdou LEVNĚJI než v obchodě?
26.01.2014 19:30 |

podobné články

Osobnosti: Nova (79 článků)

Šunka a párky jsou na černé listině. Je nutné přestat jíst uzeniny?! 10 otázek a odpovědí!

 
Čechy tolik milované uzeniny a červené maso jsou od včerejška na seznamu látek prokazatelně způsobujících rakovinu! Zařadila je tam Světová zdravotnická organizace (WHO), která tak např. párky či šunku postavila na úroveň azbestu nebo arzenu! Máme se tedy bát a přestat jíst maso?
27.10.2015 05:05 |

podobné články