Článek

Drsňák Jákl o svém novém filmu o kanibalismu: Jíst lidské maso bylo na Ukrajině normální

 
Když natočil film Kajínek o životě nejznámějšího českého vězně, jako by se po režisérovi Petru Jáklovi slehla zem. Až po čtyřech letech vyšlo najevo, že usilovně pracoval na novém filmu, čas netrávil doma s manželkou a dvěma dcerkami, ale mezi Spojenými státy a Ukrajinou, kde natáčel. A jeho nový film Ghoul, který přichází do kin, má hodně kontroverzní téma. Kanibalismus.
25.02.2015 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků)
Podobné články

Moderátorka Jákl Vítová: Těhotná nejsem, byla jsem na operaci

 
Čtyřiatřicetiletá Romana Jákl Vítová poslední dobou čelí spekulacím bulváru, že je opět v jiném stavu. Viděli ji totiž několikrát v porodnici v Podolí. Objevily se také informace, že má strach z rakoviny a musela podstoupit operaci. Moderátorka pro iDNES.cz potvrdila, že zákrok prodělala, ale obavy nemá. Další články k tématu: Romana Jákl Vítová je půl roku po porodu sexy jako nikdy dřív Romana Jákl Vítová pár týdnů před porodem oblékne svou běžnou velikost Romana Jákl Vítová se řádně zakulatila, rodí už za měsíc Romana Jákl Vítová čeká druhé dítě Rosnička Jákl Vítová chce další dítě, návrat do práce neplánuje Rosnička Jákl Vítová se vrátila k modelingu
16.12.2011 17:25 |

podobné články

Osobnosti: Romana Jákl Vítová (93 článků)

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Romana Jákl Vítová je půl roku po porodu sexy jako nikdy dřív

 
Bývalá rosnička Romana Jákl Vítová přivedla v květnu na svět svou druhou dceru Elisu. Poporodní kila shodila za pár týdnů, takže mohla nafotit sexy snímky pro charitativní kalendář. Další články k tématu: Manželé Jáklovi mají druhou dceru, jmenuje se Elisa Romana Jákl Vítová pár týdnů před porodem oblékne svou běžnou velikost Rosnička Jákl Vítová chce další dítě, návrat do práce neplánuje Rosnička Jákl Vítová se vrátila k modelingu Jákl Vítová po dítěti omládla a váží jako ve dvaceti Jákl dostal díky Kajínkovi nabídku natočit americký thriller
23.11.2011 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Romana Jákl Vítová (93 článků)

Jak jíst a nepřibrat?

 
Snad každá z nás by toužila znát ty správné fígle, které by nám prozradily, jak jíst a nepřibrat. Z reklamních článků, časopisů nebo médií se na nás neustále usmívají krásné štíhlé ženy, které se netají tím, že jedí úplně všechno a nijak se neomezují. A vy se ptáte: jak to sakra dělají?! Možná i vy máte ve svém okolí ženu, známou či kamarádku, která se nikterak neomezuje a s chutí si dopřává sladkou čokoládu, smažené hranolky nebo sladkosti. I přes jejich jídelníček si ale stále drží svou váhu. Věřte nebo ne, ale není to taková věda. I vy můžete jíst všechno beze strachu, že budete vypadat jako chodící váleček. Chce to jen znát správná pravidla! Jak jíst a nepřibrat? Máte to s váhou jako na houpačce? Nejste spokojené se svou postavou a snažíte se shodit přebytečná kila? Zkoušeli jste již tolik diet, že byste je nedokázali spočítat, ale ani jednu z nich jste nedodrželi? A stále vám hlavou běhá a jedna a ta samá otázka: jak jíst a nepřibrat a k tomu všemu se nijak neomezovat? Pak jste tady správně, protože dnešní článek je určený přímo vám! Nesmíte se přejídat Jednou z nejčastějších chyb, co se stravování týče, je nekontrolovatelné přejídání se. Určitě jste někdy zažila situaci, kdy jste si po výtečném nedělním obědě musela pod stolem tajně rozepnout knoflík u kalhot a ještě půl hodiny potom jsme funěla jako parní lokomotiva. Přejídat se ale vůbec není zdravé. Snažte se jíst v klidu, nikam nespěchejte a uvědomujte si každé sousto. Nejezte u televize, notebooku nebo s mobilem v ruce, protože tak váš mozek nezaznamená všechno jídlo, které sníte a bude mít pocit, že se šidíte. Dejte si všechno, ale s mírou Máte- li chuť na čokoládu, dejte si jí. Nesmíte ale sníst na posezení celou tabulku, ale dát si třeba dvě... Čtěte více Příspěvek Jak jíst a nepřibrat? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
30.01.2017 21:10 |

podobné články

Jákl dostal díky Kajínkovi nabídku natočit americký thriller

 
Producent a režisér Petr Jákl si chtěl dát po Kajínkovi pauzu a věnovat se rodině, do které v květnu přibyla druhá dcera Elisa. Dostal ale lákavou nabídku ze zahraničí. Další články k tématu: Kajínek má cenu z Belgie. Rozumí mu i venku, raduje se Jákl Petr Jákl: Venku Kajínka nikdo nezná, musíme vymyslet název pro zahraniční trh Romana Jákl Vítová je půl roku po porodu sexy jako nikdy dřív Manželé Jáklovi mají druhou dceru, jmenuje se Elisa Romana Jákl Vítová pár týdnů před porodem oblékne svou běžnou velikost
26.11.2011 00:55 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků) , Romana Jákl Vítová (93 článků)

Jákl Vítová byla na plastice, nechala si odstranit křečové žíly

 
Romana Jákl Vítová vždy věděla, že se jí jednou starosti s křečovými žilami nevyhnou. Potkalo to její matku i babičku. Po porodu se ale stav jejích nohou zhoršil a i kvůli nabídkám na focení se rozhodla zasáhnout. Absolvovala proto operaci na klinice plastické chirurgie novou metodou. Další články k tématu: Moderátorka Jákl Vítová: Těhotná nejsem, byla jsem na operaci Manželé Jáklovi mají druhou dceru, jmenuje se Elisa Romana Jákl Vítová je půl roku po porodu sexy jako nikdy dřív Romana Jákl Vítová pár týdnů před porodem oblékne svou běžnou velikost Romana Jákl Vítová se řádně zakulatila, rodí už za měsíc
24.04.2012 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Romana Jákl Vítová (93 článků)

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

To je síla: Britská královská rodina se oddávala kanibalismu

 
Nová kniha doktora Richarda Sugga z anglické University of Durham odhaluje, že britská královská rodina jedla různé části lidského těla až do konce 18. století. Bylo to součástí léčby nejrůznějších nemocí. Zámožní a vzdělaní Evropané, včetně korunovaných hlav, v rámci "lékařského kanibalismu" jedli lidské maso, pili lidskou krev a drcené kosti. Jak Sugg ve své knize popisuje, tato odnož lékařské vědy přežívala až do konce 18. století.
26.05.2011 14:45 |

podobné články

Řeznictví nabízelo lidské maso: Utržené peníze dostanou lidé s amputacemi!

 
Zděšení, paniku a mrazení v zádech zažili návštěvníci řeznictví Wesker a syn na tržišti Smithfield v Londýně. Na pultech se totiž prodávalo lidské maso – končetiny, jazyky a dokonce mužské penisy. Nešlo však o žádnou zvrácenou podporu kanibalismu, ani o práci masového vraha, ale o chytrou reklamu!
03.10.2012 15:45 |

podobné články

Přípravy Romany Jákl Vítové na ples v Opeře: výběr šatů i umělé opálení

 
Ples v Opeře je vrcholnou společenskou událostí sezóny. Každý si tak dává záležet na tom, aby vypadal co nejlépe a dámy se předhánějí v tom, která bude mít nejkrásnější róbu. Moderátorka a bývalá rosnička Romana Jákl Vítová prozradila, jak probíhaly její přípravy na letošní ples. Další články k tématu: Pražský ples v Opeře navštíví vnučka Charlieho Chaplina Romana Jákl Vítová je půl roku po porodu sexy jako nikdy dřív Romana Jákl Vítová pár týdnů před porodem oblékne svou běžnou velikost Romana Jákl Vítová se řádně zakulatila, rodí už za měsíc Luxus Plesu v Opeře stírala demonstrace, hvězdou byla Chaplinová MÓDNÍ POLICIE: V Opeře zářila Němcová, výběr šatů nezvládla Ochotská
25.02.2012 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Charlie Chaplin (88 článků) , Romana Jákl Vítová (93 článků)

Jákl jako kluk proskočil skleněnými dveřmi, teď před tím chrání děti

 
Producent a režisér Petr Jákl prožil v dětských letech velké trauma. Když si hrál se sestrou, omylem proskočil skleněnými dveřmi, od nichž byl tehdy celý pořezaný. Přiznal to před konáním bezpečnostní akce, která má veřejnost seznámit se zásadami první pomoci při úrazu. Další články k tématu: Jákl Vítová byla na plastice, nechala si odstranit křečové žíly Přípravy Romany Jákl Vítové na ples v Opeře: výběr šatů i umělé opálení Moderátorka Jákl Vítová: Těhotná nejsem, byla jsem na operaci
29.09.2012 00:25 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků) , Romana Jákl Vítová (93 článků)

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Jákl o natáčení filmu o kanibalovi: Hledal jsem pamětníky, kteří jedli lidské maso

 
S velkým očekáváním je přijímán film Petra Jákla (41) Ghoul o ukrajinském kanibalovi Čikatilovi, který natáčel přímo v místech, kde Čikatilo vraždil. Režisér poodhalil zákulisí natáčení. Herci příliš nadšení nebyli, jedna herečka se dokonce v pláči zhroutila a nebyla schopna dalšího natáčení. V lokalitách, kde řádil Čikatilo, byl ve 30. letech kanibalismus běžný. Lidské maso se prý tehdy dalo koupit na trhu...
06.02.2015 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků)

Petr Jákl: Kajínek dostal za film statisíce!

 
Režisér filmu Kajínek Petr Jákl prozradil Blesk.cz, kolik dostal Jiří Kajínek za práva na zfilmování jeho příběhu. "Za film jsme mu zaplatili a částka překračovala desetitisíce, ale peníze si stejně moc neužije, když je ve vězení." Také Jákl říká, že si o vině Kajínka není jistý a rozhodně by nemohl potvrdit jeho vinu. Na co vše Jákl ještě odpověděl?
15.07.2010 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Dlouhý (461 článků) , Petr Jákl (188 článků) , Vladimír Dlouhý (461 článků) , Jiří Kajínek (526 článků)

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Jakl si z nás dělá legraci, řekl soudce. Ten na něj podá žalobu

 
Přestřelky kolem novoroční prezidentské amnestie se pomalu zvrhávají v komedii. Nejnověji chce prezidentský tajemník Ladislav Jakl žalovat soudce Kamila Kydalku, který řekl, že má pocit, že si Jakl při vysvětlování amnestie dělá z národa legraci. Jakl zareagoval, že Kydalkovi rád dopřeje další porci zábavy u soudu.
18.02.2013 10:20 |

podobné články

Slaměná vdova Jákl Vítová: Čtyři roky prožila bez manžela!

 
Od té doby, co se bývalý kaskadér Petr Jákl (41) ujal role režiséra, je jeho manželka Romana Jákl Vítová (37) slaměná vdova. Zatímco Jákl létá po světě, sbírá materiály a točí filmy, bývalá rosnička je doma s dětmi už čtvrtým rokem sama.
11.02.2015 19:25 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (188 článků)