Článek

Do prdele střelen. Jandák a mlha z kouře, která by se dala krájet. Rum, becherovka, fernet za pade a „dietní“ oběd. Tak to vypadalo v zákulisí sjezdu ČSSD

 
Redaktoři ParlamentníchListů.cz jsou přítomni na 38. sjezdu ČSSD. Přinášíme vám některé zajímavosti mimo sál.
13.03.2015 15:10 |

podobné články

Podobné články

3 tipy jak absolvovat pracovní oběd

 
Pojem oběd ihned člověku přivodí myšlenku na dobré jídlo, kávu a nealkoholický nápoj. Ovšem „pracovní oběd“ se netýká pouhého zahnání hladu. Projednávají se u něj obchodní záležitosti, což svým způsobem představuje formu společenské akce. Primárním účelem takového oběda, je projednávání dílčích otázek, jež se točí kolem obchodu a rovněž upevňování vzájemné důvěry. Většinou se pracovní oběd sjednává telefonicky nebo ústně. Může být také součástí celodenního jednání či konference. Často bývá zahájen kolem poledne. Tedy v rozmezí od 12 až 13 hodin. Určen je pouze pro pár vybraných hostů, nezřídka pouze pro dvě osoby. Doba trvání pracovního oběda je individuální. Protáhnout se klidně může i na dvě hodiny. Pracovní oběd podle jeho účelu Velmi záleží na tom, zda se jedná o pracovní oběd mezi obchodními partnery či kolegy. Během oběda mezi kolegy jde často jen o doladění pracovních záležitostí. Domlouvá se většinou na pracovišti osobně. Zveme-li na oběd obchodního partnera, pozýváme ho telefonicky nebo osobně. Předem stanovíme místo konání i termín. Slušností je nabídnout více možností, pro setkání. Výběr restaurace, kavárny přizpůsobíme tak, aby se náš obchodní partner cítil pohodlně. Kdo platí útratu? Útrata je v režii hostitele – toho, kdo oběd navrhl. Zvykem je i nabídka že si zaplatím svou část nebo půl útraty. Avšak hostitel většinou s poděkováním odmítne. Navrhovatel oběda by měl být předem na místě a komunikovat s personálem bez rozdílu, zda se jedná o ženu či muže. Pozvaný obchodní partner by neměl nikdy čekat na svého hostitele. Jak začít s konverzací Ať jde o oběd nebo setkání u kávy pakliže nemáte hlad, jde o příležitost k upevnění vztahů zcela neformálním způsobem na neutrální půdě. Ideální je začít společenskou konverzací a obchodní jednání nechat na později. Vhodná jsou nevtíravá témata. Například o rodině, dovolené, hobby. Uvolněná komunikace pomůže zbavit se oběma stranám počátečních nejistot. Zapomeňte na politiku či náboženská témata. Neskákejte nikdy druhému... Čtěte více Příspěvek 3 tipy jak absolvovat pracovní oběd pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.01.2016 09:05 |

podobné články

Největší zločin Česka: Před 14 lety nám EU zakázala rum, co dalšího nám Unie provedla?

 
Dnes je tomu 14 let, co jsme v Česku přestali pít rum. Aspoň ten tuzemský. Podle nařízení Evropské unie totiž nesplňoval předpisy, kde rum musí být vyroben z cukrové třtiny a melasy. To pro tuzemský rum neplatí, a tak zanikl – místo něj máme ale pořád tuzemák. Evropská unie za roky její existence a našeho členství v ní přivedla na svět skutečně pořádný balík zákazů a příkazů. Které z nich Čechy otrávily nejvíc?
01.01.2017 05:45 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Nohavica věnoval Bartoškovi Pochod marodů. Nemocný herec to vzal jako dobrý vtip

 
Krabička cigaret a do kafe rum, rum, rum... Právě těmito slovy z písničky Pochod marodů pozdravil zpěvák a muzikant Jarek Nohavica (61) svého nemocí zkoušeného kamaráda Jiřího Bartošku na pražském koncertě. Jiného by vtipný, ale drsný text uvedl do rozpaků, šéfa karlovarského filmového festivalu to ale potěšilo.
21.01.2015 19:16 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Bartoška (519 článků)

Česká slivovice a fernet získaly zlato a bronz v Beverly Hills

 
Desetiletá zlatá kosher slivovice a fernet vyráběný společností RUDOLF JELÍNEK získaly zlatou medaili za výjimečnou chuť v letošním ročníku mezinárodní soutěže lihovin World Spirits Competition, která se koná v Beverly Hills v Kalifornii (USA). Oba výrobky dále získaly bronzovou medaili za své obaly.
14.08.2013 16:35 |

podobné články

Rada pro vysílání musí znovu řešit pokutu za reklamu na Fernet s lízáním chilli papriček

 
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) neuspěla u Nejvyššího správního soudu (NSS) ve sporu o pokutu za reklamu na alkoholický nápoj Fernet 8000. Soudci zamítli kasační stížnost radních. Potvrdili tak loňský verdikt, jímž Městský soud v Praze zrušil pokutu 500 tisíc Kč uloženou reklamní společnosti LineArt. Televizní spot znázorňoval skupinu mladíků lízajících drcené chilli papričky, zjistila ČTK z rozsudku na webu soudu.
09.10.2012 14:35 |

podobné články

Artur v objetí tajemné dívky v korzetu pil fernet přímo z lahve: Z malého kluka roste drsný rocker

 
Čím je Artur Štaidl (19) starší, tím blíže má k hudbě. Bohužel si našel také cestu k alkoholu. Zatímco na posledním koncertu jen usrkával pivo, v pátek už pil fernet rovnou z lahve za obdivu fanynek jeho kapely. Přitom to je právě on, syn zesnulé Ivety Bartošové (†48), kdo by měl nejlépe vědět, co alkohol s lidmi dokáže udělat.
09.01.2016 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6593 článků) , Artur Štaidl (127 článků)

Co na oběd, když je málo času?

 
Pravdou je, že doba je velmi uspěchaná, ale žaludek se tak či tak přihlásí o slovo. Hlavní jídla jako je snídaně, oběd a večeře bychom šidit neměli. Svačinka se dá sníst i za pochodu, přestože se to nedoporučuje. Ovšem máme-li si udělat čas na jídlo, musíme mnohdy řádně zredukovat dobu přípravy jídla. Co tedy zdravého, chutného, aby to bylo rychle? Přinášíme vám tipy na zdravé a rychlé obědy. U některých jídel nevadí, když je předem zapomenete vytáhnout z mrazničky. Jejich příprava vám ani tak nezabere mnoho času. Jedná se například o lososa, který je chutný a zdravý zároveň. Losos v alobalu s rajčátky Plátky lososa opláchneme, okořeníme a položíme na alobal. Poklademe plátky rajčat, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme. Vložíme do trouby a mezi tím si připravíme zeleninu na talíř. Věřte, že se obejdete i bez příloh. Bohatě vystačí listová a jiná zelenina, feta sýr a hrst oříšků, kterými posypete celý talíř. Losos bude za 15 minut upečený a lze ihned servírovat. Kuskus s uzeným lososem Kuskus patří mezi rychlá, zdravá a vděčná jídla. Potřebovat budeme kuskus, zeleninu a uzeného lososa. Kuskus připravíme dle návodu – zalijeme vřelou vodou a necháme pár minut nabobtnat pod pokličkou. Mezi tím si nakrájíme zeleninu, kterou máme doma k dispozici a přimícháme kuskus. Dáme na talířek a přidáme uzeného lososa. To je celé – přejeme dobrou chuť. Sladký oběd – Rýžový nákyp s ovocem Pokud patříte k těm, kteří mají rádi sladké obědy, pak vyzkoušejte rychlý rýžový nákyp. Hrnek rýže propláchneme vodou, zalijeme mlékem s vodou 1:1 a jemně osolíme – vaříme do měkka, ale hlídáme, aby se rýže nepřipálila. Odstavíme a zatím si smícháme máslo, 2 žloutky, med a sníh z bílků – lze přidat vanilkovou tresť. Vymastíme si pekáček a vrstvíme kaši a ovoce na střídačku. Poslední vrstvu tvoří rýžová kaše. Vložíme do trouby a upečeme. Hotové posypeme skořicí a... Čtěte více Příspěvek Co na oběd, když je málo času? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.06.2016 15:55 |

podobné články

Prohibice v Česku: Stojí desítky milionů denně! Vládo, kdo to zaplatí?

 
Bary zejí prázdnotou a stejně jako regály supermarketů nabízejí pouze "tlamolepy" v podobě sladkých a slabých alkoholů. Becherovka, fernet, slivovice? Ty si momentálně nepořídíte. Od pátečního podvečera totiž platí plošný zákaz na nápoje s obsahem alkoholu vyšším než 20 procent. A neobejde se to beze ztrát. Dokonce v řádech desítek milionů denně!
17.09.2012 12:50 |

podobné články

Becherovka upravila likér. Má méně alkoholu a může se prodávat

 
Karlovarská Becherovka vysílá do obchodů svoji novinku, která vyhovuje prohibičnímu nařízení vlády. Likér Lemond má v dočasné edici jen 19 procent alkoholu, a tak se už od úterý objeví v regálech.
23.09.2012 20:50 |

podobné články

Nejstabilnější česká společnost? Loni to byla Becherovka

 
Nejstabilnější českou firmou je podle žebříčku poradenské společnosti Bisnode Karlovarská Becherovka. Jan Becher tak získal hlavní cenu Czech Stability Award za rok 2014.
19.06.2015 10:57 |

podobné články

Zdravotně postižení a chronicky nemocní dostanou od státu peníze na dietní stravování

 
Poslanci schválili ve středu novelu, díky které se zdravotně postižení nebo lidé, kteří kvůli chronickému onemocnění musí dodržovat dietní stravování a jsou v hmotné nouzi, dočkají více peněz. Nově budou moci tito lidé dostávat příspěvek na dietní stravování.
11.03.2010 15:50 |

podobné články

Dietní kola pomáhá hubnout lépe než čistá voda, tvrdí studie, kterou financovala Coca-Cola

 
Mezinárodní odborný časopis Obesity publikoval studii, podle níž konzumace dietní koly pomáhá hubnout. Dokonce prý lépe než konzumace čisté vody. Opírá se o výsledky studie profesora Petera Rogerse z Birstolské univerzity. Ten dostal peníze a data od institutu ILSI Europe, který zase dotuje Coca-Cola a PepsiCo. Studii zadala na zakázku, protože po několika nezávislých výzkumech, které označily dietní kolu za nápoj poškozující zdraví, potřebuje zvýšit prodeje těchto nápojů.
19.01.2016 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Coca Cola (102 článků) , Peter Rogers (2 články)

Soutěžte s Bleskem pro ženy o barmanskou sadu Becherovka!

 
Ať již zbývající letní soboty budete užívat doma, v přírodě či na chalupě, můžete přidat dobrý koktejl z Becherovky, který určitě zvládnete. Jednoduché recepty na Beton, B-Celebration nebo Fresh Smashin najdete na www.becherovka.cz. Krásný zbytek léta!
22.08.2011 00:20 |

podobné články

Becherovka zastavila výrobu, nechce plnit sklady

 
Karlovarská Becherovka zastavila na dva dny výrobu. Kvůli vládou vyhlášené prohibici přichází denně o miliony korun.
19.09.2012 15:05 |

podobné články

Becherovka zastavila linky, zvažuje výrobu "prohibičního likéru"

 
Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka a.s., se rozhodla pozastavit výrobu kvůli prohibici. Zatím se v karlovarském závodě nebude vyrábět dva dny, všech 15 výrobních zaměstnanců zůstane doma na placené dovolené.
19.09.2012 15:10 |

podobné články

Jak šel čas s Becherovkou: Karlovarský pramen slaví 210 let od svého zrození

 
Oblíbený český likér Becherovka slaví narozeniny! Josef  Becher dostal před 210 lety do rukou recept na hořký likér a v tu chvíli se zrodil třináctý pramen Karlových Varů – slavná Becherovka. Jak se v průběhu časů měnila její tvář?
23.10.2015 00:05 |

podobné články

ŘIDIČI POZOR! Hrozí námrazy a mlha

 
V Moravskoslezském kraji hrozí námraza zejména na silnici I/35 v Beskydech. Na Moravskotřebovsku je mlha a řidiči zde proto musí jet velmi opatrně. Námraza a mlha hrozí i na dalších místech republiky.
29.11.2011 09:00 |

podobné články

Smog postupně mizí z Česka. Řidiče ale zdržuje mlha i námraza

 
Meteorologové v noci na úterý odvolali smogovou situaci v části Moravskoslezského kraje. Ve Zlínském kraji dopravu komplikuje mlha a vozovky mohou namrzat. Na menších silnicích v Pardubickém kraji zůstávají zbytky sněhu. Na Vysočině dopravu komplikuje mlha.
07.02.2017 09:20 |

podobné články