Článek

Do čeho namočíte grilované lahůdky? Potřebujete omáčky!

 
Ať už grilujete maso, ryby, mořské plody či zeleninu, jistě je součástí tabule také několik mističek s něčím, do čeho si můžete ugrilovanou pochoutku namočit a s každým soustem tak okusit novou chuť. Nejrůznější omáčky, dipy, salsy, dresinky můžete samozřejmě koupit hotové v obchodě, ale není nad to si připravit doma svou vlastní „namáčku“, která doplní chuť jakékoli pochoutky připravené na grilu.
25.05.2015 12:15 |

podobné články

Podobné články

4 chyby v péči o nehty

 
Chcete-li mít krásné a reprezentující ruce, neměli byste zapomínat na péči o nehty, díky které dosáhnete upraveného vzhledu, za nějž se nebudete muset stydět. Divili byste se, kolik lidí na úpravu nehtů příliš nedbá a následně jsou překvapeni, pokud jim lidé nechtějí podat ruku nebo si o nich dokonce špitají. Ruce jsou naší vizitkou, proto bychom na ně rozhodně neměli zapomínat. I když možná péči o nehty věnujete na rozdíl od jiných dostatek času, dopouštíte se chyb, které nehtům neprospívají – ba naopak jim škodí. Třeba si to ani neuvědomujete a určitě to neděláte úmyslně. O jaké přešlapy se jedná? To se dozvíte v dnešním článku! Nejčastější chyby v péči o nehty Ačkoli si myslíte, že se o své ruce dokonale staráte, ve skutečnosti jim vlastně škodíte. Nebojte se, po přečtení následujících řádků již budete mít jasno v tom, co jste dělali špatně. Chyba první: nehty stříháte nůžtičkami Zalomený nehet či jeho dlouhá délka jsou důvody k tomu, proč sáhnete po nůžtičkách a nehty si zkrátíte. A to je právě ta nejčastější chyba, které se při péči o nehty dopouštíte. Upravovat si nehty pomocí nůžtiček totiž vůbec není dobré. Proč? Nůžky totiž nehty lámou a navíc díky nim zkracujete nehty až moc, což vůbec nesvědčí nehtové ploténce. Pokud si potřebujete nehty zkrátit nebo upravit, vždy k tomuto účelu používejte pilník. Chyba druhá: před úpravou nehty máčíte ve vodě Hodně lidí se drží té představy, že by si měli nehty namočit do vody, nežli se pustí do jejich úpravy. Často se tak do manikúry pouští po koupeli nebo dlouhé sprše, kdy jsou jejich nehty měkké a tím pádem i snadněji upravitelné. Chyba. Nikdy si nehty nemáčejte před tím, nežli se je rozhodnete ostříhat nebo jakkoli jinak upravit. Pokud je namočíte, budou sice měkké, ale zároveň i mnohem náchylnější na lámání a... Čtěte více Příspěvek 4 chyby v péči o nehty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.03.2017 03:10 |

podobné články

Petr Janda a jeho grilované maso

 
Kvůli linii sice musí své chutě trochu krotit, jinak ale jí a vaří velmi rád. A ještě raději griluje. To konečně hudebník Petr Janda dokázal i v pořadu VIP Prostřeno!, kde připravil lehké, ale o to chutnější menu, v němž dominovalo grilované masíčko. Hovězí, vepřové i kuřecí hostů, chutnalo, proto vám přinášíme Jandův recept i bonusem v podobě francouzského dresinku.
10.02.2014 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Janda (671 článků) , Petr Janda (671 článků)

Restaurace nabízí »LÉK NA KOCOVINU«: Celé grilované kuře a litr Bloody Mary (FOTO)

 
Zatímco v Evropě lidé spoléhají na menší smaženou snídani se sklenicí coly a prášek proti horečce a zánětům, v USA mají nový originální recept na léčbu kocoviny. Tedy minimálně v restauraci Sobelman’s Pub and Grill. Za padesát dolarů, asi tisíc korun, tam servírují litr Bloody Mary a celé grilované kuře. Prý to zabírá spolehlivě.
15.08.2014 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Mary Mara (302 článků)

Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!

 
Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Jak nahradit při vaření některé ingredience

 
Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Smetana Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Zakysaná smetana Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Vejce Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Červené a bílé víno při vaření Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Kozí sýr Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale nemáte rádi jeho chuť a vůni, kdy máte v ústech pocit... Čtěte více Příspěvek Jak nahradit při vaření některé ingredience pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2015 10:03 |

podobné články

Nejlepší grilované lahůdky v ČR připravují v Hoděšovicích

 
Jedna z nejrozsáhlejších gastronomických akcí v České republice má své vítěze. V sobotu 27. června se v Praze v O2 Žlutých Lázních uskutečnilo velké mezinárodní finále Mistrovství České republiky v grilování, Globus Grilmánie 2009. Překvapivým českým mistrem v grilování 2009 se stal grilovací tým United Steaks z Hoděšovic u Hradce Králové, který se účastnil této soutěže poprvé.
29.06.2009 12:05 |

podobné články

Rajská rajčata: 2 recepty na delikátní lahůdky!

 
O rajčatech se ví, že mají vysoký obsah látek, které jsou prevencí před mnoha nemocemi. Navíc se nejmenují zbytečně rajská. Jejich chuť ve spojení s dalšími surovinami vytvoří delikátní lahůdky.
08.04.2016 09:55 |

podobné články

Samotáře u jídla potěší virtuální babička. Nabízí lahůdky, plísní fastfoody

 
Jde o melancholickou realitu, které čelí osamělí lidé po celém světě - probudit se nebo vstoupit do prázdného domu a usednout k neveselému osamělému jídlu, napsal zpravodajský server The Times. Městečko Awadži v centrální části Japonska tento problém vyřešilo s pomocí „virtuální babičky“ - vlídné staré dámy, která laskavě hovoří s osamělým strávníkem, zatímco podává doma připravené lahůdky.
12.02.2017 10:15 |

podobné články

Sexy Klára s vtípkem

 
Záznamník telefonu vaší babičky a dědečka: "Dobré jitro momentálně nejsme doma. Po zaznění zvukového signálu zanechte prosím vzkaz: - jestliže jste jedno z našich dětí, zmáčkněte jedničku a dále číslo od jedné do pěti podle pořadí, jak jste se nám narodili, abychom věděli, koho z vás máme očekávat - jestliže potřebujete, abychom vám hlídali vaše děti, zmáčkněte dvojku - potřebujete-li si půjčit naše auto, zmáčkněte trojku - jestliže potřebujete, abychom vám vyprali a vyžehlili prádlo, zmáčkněte čtyřku - chcete-li, aby dnes u nás spala vnoučata, zmáčkněte pětku
22.11.2013 06:17 |

podobné články

Sladké a chutné lívance 3x jinak

 
Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Recepty na smoothie

 
Smoothie neboli zdravý mixovaný nápoj, jehož základem je zpravidla ovoce nebo zelenina, si získává přízeň stále většího počtu lidí – a to je jedině dobře! Spousta lidí si jej připravuje jen tak na chuť, další jej vnímají jako zdravou a chutnou snídani, pro další je to kvalitní svačinku pro chvíle, kdy zrovna nestíhají v práci. Příprava smoothie je obrovská zábava a to už jen z toho důvodu, že si jej můžete připravit na mnoho způsobů a můžete si jej namíchat podle své chuti – sami jste tak pány svého zdravého nápoje! Smoothie aneb zdravá alternativa Jestliže rádi sportujete a pravidelně se věnujete některé fyzické aktivitě, pak můžete přípravu smoothie pojmout jako zdravou alternativu nápoje před větší fyzickou aktivitou. Připravíte-li si nápoj z ovoce, bude si tak vaše tělo moci ponechat důležité zásoby glykogenu, neboť díky rychlým cukrům přijatým z ovoce bude moci okamžitě čerpat potřebnou energii. Navíc přidáte-li do svého ovocného nápoje proteinový prášek, vyrobíte si výborný nápoj plný kvalitních bílkovin sloužících k obnově svalových buněk. Chutné recepty na smoothie Pojďme si společně představit několik chutných receptů, mezi kterými si jistě i vy dokážete najít takový, který potěší všechny vaše chuťové buňky. 1. Banánové s. Potřebujete: 2 banány 150 g vanilkového jogurtu 10 kostek ledu Příprava: Banány oloupejte a nakrájejte na menší kousky, které společně s vanilkovým jogurtem a kostkami ledu vložte do smoothie makeru a rozmixujte dojemna. 2. Ananasové s. Potřebujete: 1 ananas 1 salátovou okurku 1 citron hrstku čerstvé máty Postup: Ananas zbavte kůry a pečlivě jej očistěte. Salátovou okurku můžete, ale nemusíte oloupat. Společně s ananasem nakrájejte okurku a na menší kousky a obě ingredience rozmixujte v mixéru. Poté zalijte vymačkanou šťávou z citronu a znovu rozmixujte. Na závěr přidejte lístečky máty. 3. Melounové s. Potřebujete: 300 g vodního melounu 150 g jahod 100 ml vody Postup: Z melounu... Čtěte více Příspěvek Recepty na smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.03.2016 12:55 |

podobné články

Snídaně, které zbytečně nezatíží váš žaludek ani peněženku

 
Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které bychom rozhodně neměli podceňovat nebo jej úmyslně šidit. Jen díky vydatné snídani se vaše tělo dokáže nastartovat a především bude mít z čeho čerpat až do oběda. Kvůli snídani nemusíte ráno z vyhřátého pelíšku vstávat o hodinu dříve, bohatě postačí i čtvrthodinka, během které zvládnete připravit takové jídlo, které nezatíží váš žaludek ani peněženku. Přesně tak. Možná už jste odhalili podstatu našeho dnešního článku, kterou jsou snídaně, jež nebudou zatěžkávací zkouškou ani pro váš žaludek, ani pro peněženku. Zkrátka chutné, rychlé, lehké a levné dobroty, které vám dodají potřebnou energii. Jdeme na to? Tipy na levné a lehké snídaně – pochutnáte si! Pod pojmem „levná snídaně“ si rozhodně nemusíte představovat půl krajíce chleba lehce natřený máslem a špetkou soli. Našli jsme pro vás daleko zajímavější recepty! Medová ovesná kaše Ovesné vločky pár minut povařte ve vodě (můžete i v mléce), poté je sceďte a smíchejte s polévkovou lžící medu. Kdo bude mít po ruce oříšky nebo rozinky, může je do kaše přidat. Míchané tofu Máte rádi tofu? Pak si jej připravte ke snídani a to společně s malou cibulkou, trochou sojové omáčky, kapičkou olivového oleje a stroužkem česneku na ovonění. Toust se sýrem a bazalkou Mezi levné a lehké snídaně patří i tousty na mnoho způsobů. Zkuste si toustový chleba potřít kapičkou olivového oleje, posypte jej sýrem a trochou bazalky a dejte zapéct- Je to mňamka! Klasická vajíčka Opomenout určitě nesmíme ani klasiku v podobě míchaných vajíček, které připravíte za pár minut a finančně vůbec nevyjdou draho. Přidat si do nich na oživení můžete cokoli dle vlastní chuti. Tousty na sladko Další recept s toustovým chlebem v hlavní roli, tentokrát ve sladkém podání. Tousty si můžete zapéct s kouskem čokolády, džemem nebo kouskem nějakého ovoce – skvělé jsou s banánem! Příspěvek Snídaně, které zbytečně nezatíží váš žaludek ani peněženku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Otázka pro prezidenta Vladimíra Dlouhého: Z čeho jste zklamán?

 
Pane prezidente, v květnu vám končí  vaše první funkční období prezidenta  HK ČR, kdy nejen pro Vás nastává čas bilancování a tudíž se nabízí otázka : "Z čeho máte  jako  končící prezident HK radost, resp. co se Vám  za uplynulé tři roky podařilo a nepodařilo, z čeho jste  zklamán a co vidíte jako hlavní úkol pro prezidenta příštího ?"
03.05.2017 15:15 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Dlouhý (482 článků) , Vladimír Dlouhý (482 článků)

20 nejčastějších omylů při hubnutí!

 
Dali jste si novoroční předsevzetí a shazujete nadbytečná kila? Pak určitě přemýšlíte nad tím, co jíst a čeho se raději vyvarovat, aby se vám lahůdky nezačaly usazovat do špeků. Jak jste úspěšní?
10.01.2012 12:10 |

podobné články

Specialita Michala Davida (49): Thajské grilované krevety

 
Michal David je vyhlášený labužník. Z plodů moře miluje především krevety, které griluje ´po thajsku´.
07.05.2010 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1236 článků)

Zdraví na talíři: Grilované cuketky s kukuřicí

 
Pokud toužíte snoubit chutné a zdravé potraviny, tento recept je ten pravý. Jídlo můžete připravit jako hlavní chod, přílohu, ale také jako předkrm.
08.09.2010 17:05 |

podobné články

Grilujte s Blesk.cz! Přehled vychytaných grilů

 
Taky se vám začnou sbíhat sliny, když k vám ze sousedství zavane vůně grilované klobásy nebo pečínky? Kuchtěte na zahradě i vy! Pokud si nejste jistí, jaký typ grilu si z nepřeberné nabídky na trhu vybrat, Blesk.cz vám poradí.
31.05.2011 11:25 |

podobné články

Jaro Slávik vydává knihu a přiznává: Byl jsem tlustý a smrděl od klobásy!

 
Jaro Slávik (37) se dal na psaní. V knize s názvem Nejde o talent bez okolků také přiznal, že křeslo porotce v primácké show Česko Slovensko má Talent bylo pro něho spásou. Po vyhazovu ze slovenské televize Markíza se totiž ocitl takřka na ulici. „Ještě jsem smrděl od grilované klobásy, když jsem to přijal,“ přiznal Slávik.
26.11.2011 07:15 |

podobné články

Jitka Čvančarová a KFC Brazer oslavili rekord s třemi stovkami lidí na pražské Ladronce

 
KFC, expert na kuřecí delikatesy, uspořádal v neděli 24. června na pražské Ladronce Brazer piknik, na němž překonal rekord v největším pikniku v České republice! KFC Brazer piknik nabízel lidem výborné Brazer grilované maso, Brazer saláty s grilovaným masem a speciální hry, jako například Twister pro patnáct hráčů, který si vyzkoušela i Jitka Čvančarová.
25.06.2012 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Jitka Čvančarová (657 článků)