Článek

Dietní limonády bez cukru zvyšují riziko mrtvice a demence

 
Zdravotníci dlouhodobě varují před pravidelným každodenním pitím limonád. Slazené perlivé nápoje nemají v jídelníčku člověka být zastoupeny vůbec. Ale pokud člověk přeci jen limonádu typu Coca Cola, Pepsi Cola či Fanta pít musí, pak by měl sáhnout vždy po té s cukrem. I když je nadměrný příjem cukru škodlivý, neškodí tolik jako umělá sladila. Nápoje typu Coca Cola Zero totiž třikrát zvyšují riziko mrtvice a demence, když člověk vypije jedinou sklenici denně. A za vše podle vědců z Bostonu může aspartam.
24.04.2017 18:30 |

podobné články

Osobnosti: Coca Cola (109 článků)
Podobné články

Dietní limonády bez cukru? Přes ně cesta ke zdraví nevede, varují experti

 
Kupujete si limonády bez cukru v domnění, že jsou dietní? Doufáte, že díky tomu shodíte kila navíc? Odborníci upozorňují, že to není zrovna nejlepší cesta ke zdravějšímu životu.
14.03.2017 21:15 |

podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Vědci prokázali: Limonády »light« mohou za infarkt!

 
Dietní limonády, tedy všechny s označením »light«, zvyšují riziko infarktu a mrtvice! Přišli na to američtí vědci, kteří podrobili výzkumu 2600 Newyorčanů starších 69 let.
22.02.2012 05:05 |

podobné články

Limonády se podílejí na hyperaktivitě dětí. Jak je odnaučit pít slazené nápoje?

 
Pití slazených nápojů ve větší míře představuje riziko pro naše zdraví, shodují se experti. Málokdo si uvědomuje, že pitím limonády jen tak pozře čtvrt kila krystalového cukru. Dětem sladké limonády také škodí. Nejde jen o cukr, ale o různé přídatné látky, jako jsou umělá barviva, která se můžou podílet na jejich hyperaktivitě. Pokud navíc někdo pije sladké nápoje často, je těžké se závislosti na nich zbavit.
06.05.2017 06:40 |

podobné články

Light limonády mohou za infarkt!

 
Dietní limonády možná přispívají ke štíhlé linii, jejich každodenní konzumace ale také může zvyšovat riziko srdečního infarktu a mozkové mrtvice. Hannah Gardenerová z Miamské univerzity se svým týmem podrobila výzkumu téměř 2600 Newyorčanů starších 69 let a sledovala je po dobu deseti roků.
12.03.2012 06:10 |

podobné články

VAROVÁNÍ: Už dvě plechovky limonády denně můžou zabít!

 
O škodlivosti konzumace limonád každý den toho bylo napsáno mnoho. Vědci z Harvardovy univerzity ale tvrdí, že lidé zhoubný vliv pití těchto nápojů stále podceňují. Slazené perlivé limonády prý škodí, pokud je pijeme pravidelně každý den. A výrazně zvyšují riziko onemocnění oběhové soustavy včetně smrtelného infarktu a mrtvice už dvě plechovky těchto nápojů vypité každý den.
01.10.2015 19:00 |

podobné články

Máte vysoký krevní tlak? Zvyšuje se i riziko demence

 
Demence může vzniknout poškozením bílé hmoty mozku, která propojuje jednotlivá centra a ovlivňuje kognitivní funkce člověka. K poškození bílé hmoty podle britských a amerických kardiologů dochází také vysokým krevním tlakem, který negativně působí na mozkové cévy. Jinými slovy hypertenze ve středním věku silně zvyšuje riziko demence ve stáří.
13.10.2016 12:05 |

podobné články

Vztek, smutek a pláč zvyšují riziko dopravní nehody 10krát!

 
Jestli telefonování za volantem zvyšuje riziko dopravní nehody dvanáctkrát, pak negativní emocionální naladění nepatří za volant také. Vztek, smutek a pláč jsou totiž emoce, které zvyšují nehodovost desetkrát. Zatím ale stále vede vliv drog a alkoholu, které zvyšují riziko dopravní nehody pětatřicetkrát.
24.02.2016 13:05 |

podobné články

Dopřáváte si limonády každý den? Tohle vám hrozí!

 
Jediná sklenice slazené perlivé limonády vypitá denně zvyšuje výrazně riziko rozvoje kardiovaskulárních chorob a úmrtí na ně. Lékaři spolupracující se Světovou zdravotnickou organizací proto varují, aby lidé nepili tyto nápoje denně. Bohužel se na Západě v poslední době konzumují limonády ve velkém. Lidé jimi nahrazují svůj pitný režim, který má být tvořen především čistou vodou.
07.02.2014 08:00 |

podobné články

Nechcete raději kohoutkovou? Podle vědců i jeden perlivý slazený nápoj denně zvyšuje riziko vzniku infarktu a mrtvice

 
Pijete rádi a často "slazené limonády":http://www.extra.cz/bacha-na-slazene-napoje-vime-co-s-vami-muze-jejich-dlouhodoba-konzumace-udelat nebo konzumujete různé sladkosti? Zaděláváte si na pořádné zdravotní problémy. Podle zjištění vědců z britské organizace Action On Sugar může nadměrné množství cukru nejen přispívat ke vzniku zubních kazů či obezity, ale i zdvojnásobit riziko úmrtí na kardiovaskulární choroby.
06.02.2014 12:00 |

podobné články

Máte v jídelníčku moc cukrů? Koledujete si o demenci!

 
Nejenže při takovém jídelníčku dochází k nárůstu tuků v oblasti břicha a pasu, ale podle německých vědců strava bohatá na sacharidy podporuje rozvoj demence. V posledních padesáti letech se přitom konzumace cukrů zvláště v podobě hotových jídel, polotovarů, ochucovadel, cukrovinek či slazených nápojů prudce zvýšila. Tomu také odpovídá to, že došlo k nárůstu výskytu obezity a starobní demence.
17.07.2014 08:55 |

podobné články

5 rad, jak zavařovat zdravěji. Skvělé marmelády a kompoty bez chemie a hromady cukru

 
Ovoce, hromada cukru, želírovací cukr a dlouho vařit. To je v kostce základní recept na zavařování marmelád, kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek. Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru, bez želírovacího cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? A přitom si ani konzervativní manžel nebude stěžovat, že ta marmeláda od babičky bývala lepší.
26.06.2015 06:15 |

podobné články

Slazené nápoje zvyšují riziko infarktu

 
Sladké nápoje zvyšují příjem cukru, a tím i riziko infarktu nebo cukrovky. Spotřeba sladkých limonád v Česku za posledních 14 let stoupla dvojnásobně. Právu to řekl Rudolf Poledne, předseda Fóra zdravé výživy a pracovník Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).
23.09.2009 05:35 |

podobné články

Nemocnice Na Homolce: Mrtvice je léčitelná

 
Světový den mrtvice (World Stroke Day), vyhlášený Světovou organizací pro mrtvici (World Stroke Organization) na 29. říjen, nám má svým letošním heslem „Mrtvice je léčitelná“ zprostředkovat zejména tu zásadní informaci, že přestože je mozková mrtvice závažný zdravotní problém, účinné metody, jak významně zmírnit či zcela eliminovat její následky, dnes už existují. Jaké prostředky to jsou a jak je o pacienty s mrtvicí postaráno v naší republice – k tomu se vyjádřil přednosta specializovaného cerebrovaskulárního centra a primář neurologie Nemocnice Na Homolce MUDr. Miroslav Kalina.
26.10.2016 12:30 |

podobné články

Dvě sklenice limonády denně zvýší riziko srdečního selhání o čtvrtinu

 
Jedna půllitrová láhev slazené perlivé limonády konzumovaná denně může mít na zdraví srdce a cév mnohem zhoubnější vliv, než se dosud mínilo. Zvýší totiž riziko selhání srdce o více než pětadvacet procent. Tvrdí to švédští vědci, kteří sledovali dvaačtyřicet tisíc mužů středního věku.
05.11.2015 16:00 |

podobné články

Dvě pivka denně snižují riziko mrtvice

 
Alkohol škodí myšlení a paměti a zvyšuje také riziko rakoviny. Když to s ním ale člověk nepřehání, jsou tato rizika velmi malá a naopak se sníží jiná, která se týkají onemocnění srdce a cév. Podle vědců ze Švédska a Anglie totiž dvě slabá piva denně neškodí organismu, ale výrazně sníží riziko ucpání krevních cév v mozku alias mrtvice.
01.12.2016 15:00 |

podobné články

Kolik kávových lžiček cukru denně je ještě v pořádku...?

 
Potravinářský průmysl a především výrobci polotovarů, hotových jídel a rychlého občerstvení vědí, že lahodnost jejich výrobků a závislost na nich nezajistí nic lépe, než když se do nich přidá cukr. Ten je tak dnes skrytý téměř ve všem, co bylo zpracováno či vyrobeno průmyslově. Světová zdravotnická organizace pak skrytý cukr viní z epidemie obezity a zkažených zubů. Lidé totiž krom tohoto cukru ještě do sebe ládují cukrovinky a slazené nápoje. Denně tak do sebe dostanou i padesát lžiček cukru. Ideální míra pro zdraví je přitom šest kávových lžiček cukru.
06.03.2015 16:05 |

podobné články

Lékař varuje před přísnými dietami, zvyšují prý riziko obezity

 
Přísné diety zvyšují riziko obezity, varují lékaři. V Evropě má nadbytečné kilogramy 30 až 80 procent dospělých, v Česku přes polovinu. Na jejich problémy je zaměřen dnešní první Evropský den obezity. Podle Martina Matoulka z Všeobecné fakultní nemocnice stoupá riziko obezity s každou "nepovedenou" dietou.
01.06.2010 22:05 |

podobné články

Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny

 
Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.
13.09.2016 17:05 |

podobné články