Článek

Cukr – hrozba 21. století!

 
Obezita, zhoršená pleť, zubní kazy či záněty dásní. To vše hrozí vašim dětem, pokud je neodnaučíte závislosti na sladkém. Bílý cukr je novodobá hrozba, která vede naše děti nejen k obezitě. A velikonoční svátky byly zase jednou z příležitostí, kdy se hladina cukru v krvi zvedla i dospělým. Zakázané ovoce láká nejvíc, nepostupujte proto nepřiměřeně striktně. Co na děti bude fungovat?
16.04.2015 15:00 |

podobné články

Podobné články

Tipy na zdravé alternativy bílého cukru

 
Čím si můžeme osladit kafe, čaj nebo třeba ovesnou kaši kromě bílého cukru? Existují jiné a zdravější alternativy, které by jej dokázaly plnohodnotně nahradit? Jestliže se zajímáte o zdravější životní styl, pak je dnešní článek určený právě vám! Většina lidí neví, že kromě bílého cukru, který je asi nejrozšířenějším sladidlem, si mohou nápoje i jídla osladit něčím jiným. My si dnes společně představíme přírodní sladidla, která jsou mnohem zdravější. Čím můžete sladit kromě bílého cukru? Jestliže chcete vědět, čím můžete sladit čaj, ovesnou kaši, jaké sladidlo použít do moučníků, pak jste tu správně. My totiž víme hned o několika možnostech, které jsou daleko lepší, nežli bílý cukr. Ten je známý tím, že není pro naše zdraví zrovna dvakrát prospěšný. Teď už si pojďme říci, čím kromě bílého cukru můžete sladit. Med Když se řekne zdravé přírodní sladidlo, každému se okamžitě vybaví med. Ten můžete používat pro oslazení kávy, čaje, použít se dá při vaření i pečení. Nejenže má všestranné využití, ale navíc je daleko zdravější, nežli cukr. Určitě musíme upozornit, že med je několikanásobně sladší nežli cukr, tak to s jeho množstvím nepřehánějte. Stevie Další velice známé přírodní sladidlo, které je dokonce 300x sladší nežli cukr. Její největší výhodou však není jen její vysoká sladivost, ale především skutečnost, že nemá skoro žádné kalorie! Pořídit jej můžete v podobě drobných krystalků, v současné době je k dostání prakticky na každém rohu. Kokosový cukr Místo bílého cukru můžete s klidným srdcem použít i cukr kokosový, který se vyrábí ze zkaramelizovaného nektaru kokosových květů. Je považován za nejlepší přírodní sladidlo s velice nízkým glykemickým indexem, známý je pro svou lehce karamelovou chuť, díky které není vhodný do všech pokrmů. Tak si na to dejte pozor. Javorový sirup Když se řekne javorový sirup, co si představíte? Spousta lidí si vybaví americké lívance polité právě... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé alternativy bílého cukru pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.09.2017 08:35 |

podobné články

Další podivný lyžák: Učitel sypal cukr na těla chlapců, dívky ho musely slízat

 
Další sporné praktiky v rámci studentského lyžařského kurzu se objevily na výletě pořádaném gymnáziem Přelouč. Učitel tělocviku společně s ředitelem školy zde sypali cukr na odhalená těla chlapců a dívky měly za úkol cukr ze svých spolužáků slízat. Při jiném lyžařském kurzu se spolužáci v mrazu polévali ledovou vodou a učitel těmto "trestům" asistoval.
13.04.2010 19:45 |

podobné články

Nová šokující studie: Cukr je zabiják a způsobuje rakovinu!

 
To, že cukr nám může škodit a neměli bychom pít tolik sladkých nápojů a jíst hodně sladkých potravin, to je známá věc. Vědci ale teď přišli se šokující studií. Cukr nás prý může i zabít!
05.01.2016 13:40 |

podobné články

Výtečný recept na makronky

 
Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.05.2016 03:25 |

podobné články

Hrozba jménem cukr! Je jako droga... Je i tam, kde ho nečekáte!

 
Cukr je jako droga. Jen s tím rozdílem, že ho nemusíte kupovat tajně v temných zákoutích. Pijete neslazenou kávu a místo koblih mlsáte müsli? Myslíte si, že se tím vyhýbáte cukru? Omyl! Toto bílé nebezpečí číhá i v potravinách, kde bychom ho vůbec nečekali! Jíme ho s každou pizzou, omáčkou, a dokonce i se slanými lupínky!
17.07.2012 05:15 |

podobné články

Cukr zdražuje. Vyrábí se ho čím dál méně

 
Cukr bude dražší. Ceny budou stoupat kvůli klesající produkci pochutiny.
29.05.2009 07:00 |

podobné články

Americké úřady zakázaly zmrzlinu s příchutí hmyzu, zákazníci se bouří

 
Zmrzlinář ve státě Missouri se pokoušel zachytit chuť hmyzu. Hygienici mu ale plány překazili a prodej zmrzliny z cikád zakázali. Zmrzlinárna Sparky's Homemade Ice Cream vyprodala zmrzlinu s příchutí cikád během pár hodin poté, co ji před pár dny zařadila do nabídky. Není jasné, zda zákazníci věděli, jak vzniká charakteristická příchuť. Zaměstnanci napřed sesbírají hmyz příslušného druhu ze svých zahrad a okolí, pak mu utrhají křidýlka a tělíčka uvaří. K této směsi poté zmrzlinárna přidala bílý cukr, mléčnou čokoládu, máslo a hnědý cukr.
10.06.2011 15:35 |

podobné články

Chantal Poullain o psovi: Na Cassanovu platí cukr a bič

 
Herečka Chantal Poullain Polívková to se psy umí. Její boxer Cassanova zvaný Cassy je rozhodně dobře vychovaný. Platí na něj prý systém cukr a bič.
31.01.2010 09:50 |

podobné články

Osobnosti: Chantal Poullain (218 článků)

VIDEO: Školačky lízaly cukr ze spolužáků

 
Další podivné praktiky na lyžařském kurzu řeší gymnázium v Přelouči. Tělocvikář pod dohledem ředitele sypal cukr na nahá těla chlapců a dívky ho musely za úkol slízat. Sporná praktika byla natočená na video. O případu informovala televize Prima.
13.04.2010 22:50 |

podobné články

CENY POTRAVIN STOUPLY! Nejvíce zdražily papriky a cukr

 
Skoro ve všech krajích nejvíce podražily papriky, cukr nebo čerstvá vejce. Naopak zlevnily banány nebo rajčata.
15.04.2011 15:00 |

podobné články

Fajmon (ODS): EU solí cukr!

 
Je to opět tady: evropská cena cukru jde nahoru a to pořádně o desítky procent. Potravináři a spotřebitelé oprávněně zuří, protože cena veškerého zboží, které obsahuje cukr včetně nápojů jde nahoru.
19.09.2011 12:50 |

podobné články

Sladíte? Prohnete se! Rekordně drahá je i káva a čaj!

 
Zamíchat si cukr v čaji nebo kávě – to začíná být pěkný přepych. Ceny totiž letí vzhůru, například cukr jen od minulého roku podražil o šest korun. A se zvyšováním jeho ceny není podle odborníků ještě zdaleka konec.
06.10.2011 12:10 |

podobné články

Doktoři z květináče (II.): Oslaďte si dietu aztéckým cukrem! Vyroste i v kuchyni...

 
Je tisíckrát sladší, než rafinovaný cukr, neobsahuje ale jedinou kalorii! Cukrovkáři i všichni, kdo potřebují shodit pár kilo, si díky němu mohou pořádně osladit život bez toho, aby ohrozili své zdraví. Navíc pomáhá léčit kašel, astma i střevní koliku. Říká se mu "aztécký cukr" a snadno si ko vypěstujete doma v květináči - ještě ozdobí váš byt.
14.11.2011 16:00 |

podobné články

Šokující výzkum: Cukr je jed! Zabíjí 35 milionů lidí ročně!

 
Cukr je stejný jed jako cigarety a alkohol a ročně usmrtí nejméně 35 milionů lidí, proto by měl podléhat přísné regulaci. Tvrdí to skupina vědců z Kalifornie, kteří dlouhodobě studují vliv škodlivých látek na lidský organismus.
06.02.2012 10:45 |

podobné články

Trapas: Supermarket prodával cukr s logem KSČM

 
Představte si, že uvaříte návštěvě čaj nebo kávu a když jí nabídnete cukr, vyjme z krabičky sáček potištěný logem KSČM. Pokud nakupujete v Kauflandu v plzeňské čtvrti Roudná, může se Vám tato kuriózní situace snadno přihodit.
17.05.2012 11:55 |

podobné články

Škodí nebo pomáhá? Cukr a vše, co o něm nevíte

 
Pořád se snažíme ho omezit, hledáme ho v potravinách, nenávidíme ho a současně zbožňujeme. Cukr může být zatracován, jak chce, ale pořád je pro naše tělo nejdůležitější zdrojem energie. Bez cukru by člověk po náročné fyzické aktivitě ...
17.09.2012 14:15 |

podobné články

Fajmon: Evropský parlament si přeje i nadále drahý cukr. ODS nikoliv

 
Evropský parlament se postavil za zájem cukrovarníků na zachování vysoké ceny cukru v celé EU a proti zájmu spotřebitelů, kteří drahý cukr musí platit.
14.03.2013 09:25 |

podobné články

Dušek (ČSSD): Nesouhlasím s předčasným zrušením kvót na cukr

 
Zrušení kvót na cukr. To bylo jedno z důležitých témat jednání Rady pro zemědělství a rybolov, které se odehrálo v polovině března v Bruselu.
29.03.2013 09:25 |

podobné články

Čím nahradit cukr? Zkuste 7 přírodních sladidel

 
Sněhobílý rafinovaný cukr, který má každý z nás v kuchyni, nedodává tělu žádné potřebné látky, ale jen kalorie. Zkuste jej vyměnit za zdravější, chutnější a často i sladší přírodní sladidla.
21.08.2013 10:25 |

podobné články