Článek

Cuketa pro dietáře i labužníky!

 
Jídelníček i chutě Čechů se v poslední době mění, částečně v důsledku zahraniční inspirace. Italové se nad cuketou neošklíbali nikdy, my jí teprve přicházíme na chuť. A proč by ne? Je dostupná, zdravá... a může chutnat podivuhodně dobře.
15.09.2016 05:15 |

podobné články

Podobné články

Cuketa v hlavní roli: Vykouzlete si zdravou letní večeři

 
Cuketa obecná pochází z Mexika a Střední Ameriky, kde se pěstuje už přes sedm tisíc let! Tahle plodina je ideální na letní grilování i do kuchyně, kde z ní během chvilky vykouzlíte levnou a chutnou večeři pro celou rodinu a hlavně: použít ji můžete na milion způsobů.
08.07.2014 05:20 |

podobné články

Cuketa: Zázrak v kuchyni!

 
Cuketa obecná pochází z Mexika a Střední Ameriky, kde se pěstuje už přes sedm tisíc let! Tahle plodina je ideální na jak na letní grilování, tak do kuchyně, kde z ní během chvilky vykouzlíte levnou a chutnou večeři pro celou rodinu a hlavně: použít ji můžete na milion způsobů.
12.08.2014 10:10 |

podobné články

Tohle nám uvaří České dráhy: Nasadily menu pro »povánoční dietáře«

 
České dráhy se rozhodly nalákat zákazníky na nové zimní menu, které se nabízí v jejich vlacích. Sestavil ho uznávaný šéfkuchař Jaroslav Sapík a má být zaměřené především na »povánoční dietáře«.
14.01.2015 20:21 |

podobné články

Cuketa - zelenina, která vám pomůže zhubnout

 
Trápí vás pořád pár kilo navíc? Pak by se cuketa rozhodně měla objevit ve vašem jídelníčku. Nejen, že je to zelenina levná a zdravá, ale je i vhodná při hubnutí.
10.08.2009 11:20 |

podobné články

Dobrou chuť: Skoro zázračná cuketa

 
Cuketa nebo také cukina je v dnešní době už neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Dá se připravovat nasladko, naslano, obsahuje spoustu minerálů a má i protirakovinné účinky. Množství kalorií je minimální, takže se hodí i při dietě.
04.06.2010 18:15 |

podobné články

Cuketa sladká i slaná! Je chutná a ideální při dietě i zažívacích potížích!

 
Cuketa, chcete-li cukýna, se v poslední době posunula v žebříčku popularity zeleniny na přední místa. Už to nejsou jen »falešné okurky«, ale pronikla také do vysoké gastronomie i do moučníků.
08.08.2016 05:10 |

podobné články

Svátky jsou pro vyznavače diety jeskynního člověka těžkým oříškem

 
K oslavám svátků konce roku patří tradičně stůl obtěžkaný jídlem, jehož recepty se v rodinách předávají z generaci na generaci. Většina jich je bohužel založena na mouce a rafinovaném cukru, což je pro vyznavače paleodiety nepřijatelné. Dekadentní přehlídka překypujících stolů a nekonečné příděly sladkostí jsou pro tyto dietáře zlým snem.
25.12.2014 05:00 |

podobné články

Švýcaři vyvíjejí revoluční vynález: Čip pro dietáře! Zastaví vás v jídle!

 
Skupina švýcarských vědců chystá pozoruhodnou vychytávku pro všechny, kdo se marně snaží shodit přebytečná kila – zázračný čip, který vám nedovolí se přecpávat. Jak? Jednoduše. Prostě vyšle hormon potlačující hlad!
29.11.2013 05:05 |

podobné články

Zeleninové ragú na jáhlech

 
Držíte štíhlou linii a sháníte recept na zdravý oběd? Vyzkoušejte zeleninové ragú. Zabere vám 45 minut. Potřeby pro dvě osoby: 200 gramů jáhel, jódová sůl Jedna velká cuketa 2-3 stonky řapíkatého celeru 3 velká rajčata 1 velká cibule 1 stroužek česneku 1 lžíce ...
24.09.2010 08:05 |

podobné články

Jehněčí špíz a zeleninový pilaf

 
Sháníte recept na nedělní oběd? Vyzkoušejte jehněčí špíz a zeleninový pilaf. Připravíte ho za 40 minut. Potřeby pro 2 osoby 250 gramů jehněčího z plece Jedna lžička rozmarýnu Jeden stroužek česneku Jedna polévková lžíce olivového oleje Jedna cibule Jedna mrkev Jedna malá cuketa 100 ...
12.01.2011 06:55 |

podobné články

Grilování pro dietáře: Kebab z mletého kuřecího

 
Díváte se nedůvěřivě na míchané mleté maso v supermarketu? Tak si umelte vlastní libové kuřecí a „uplácejte“ z něj kebab.
31.08.2014 08:15 |

podobné články

Grilování pro dietáře: Kebab z mletého kuřecího

 
Díváte se nedůvěřivě na míchané mleté maso v supermarketu? Tak si umelte vlastní libové kuřecí a „uplácejte“ z něj kebab.
01.09.2014 00:15 |

podobné články

Recenze: Kuchařka pro dietáře, kterým nestačí suchary a saláty k večeři

 
Když jsem viděl název knížky »Pryč s cukrem«, vážně jsem chtěl vědět, jak to autorka myslí. Patřím ke klukům, kterým už bylo třicet a nechtějí vzdát boj s kynutými břišními buchtami pod tričkem. A protože jsem už úspěšně zkusil i šestitýdenní jídelníček od nutriční specialistky, pochopil jsem, že vynechávat všechen tuk a cukr je špatně. Tělo je potřebuje. Tak jak to ta Tori Haschka myslela?
21.10.2015 22:55 |

podobné články

Nedávat do jídla smetanu je prý fobie: Pawlowská napsala další kuchařku. Doma jí ale vaří tchyně

 
Halina Pawlowská  (60) napsala další kuchařku. Pro chronické dietáře a hlídače cukru a tuku jako obvykle není, i když sama spisovatelka je jiného názoru. "Já myslím, že je to i dieta. To jen panuje taková fobie, že když se někam dá smetana, je to nepoživatelné. To není pravda. Vždyť se podívejte na mě, jak výborně vypadám," řekla nám se smíchem.
10.11.2015 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Halina Pawlowská (480 článků)

Jak na Pankráci vyváří vězňům: Jídlo pro muslimy, vegetariány i dietáře

 
Denně se ve vazební věznici Pankrác stravuje 1350 lidí, a to vězni, dozorci a další personál vězení. Vězni dostávají pravidelně – ráno, odpoledne a večer – jídlo, které je nutričně vyvážené. Ne všichni ale mají jídlo stejné. Co vlastně vězni jí? Kdo jídlo platí? Mohou vůbec používat nůž? Na to i na další „chuťovky“ se Blesk Praha zeptal tiskové mluvčí pankrácké věznice Lucie Kováčové. Podívejte se, co odpověděla.
24.08.2016 12:55 |

podobné články

Fakta a mýty o sýrech: Co o nich možná nevíte

 
Sýry jsou zdravé, a pokud víte, jak na to, dokážete vybrat ten správný pro děti, dietáře i gurmány. Časy, kdy tu vládl jen eidam ze samoobsluhy, jsou dávno pryč. Co musíte vědět, než vyrazíte do sýrárny?
21.01.2017 10:05 |

podobné články

Z jednoho pekáčku: Zapečená cuketa se sýrem a bulgurem podle Jany Remkové

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
16.05.2014 05:15 |

podobné články

Cuketová sezóna je tu! Triky a rady, jak ji nejlépe využít!

 
Cuketa se u nás pěstuje oproti jiné zelenině poměrně krátkou dobu, přesto si získává stále více na popularitě. Má totiž široké uplatnění v kuchyni a k tomu velmi příznivě působí i na naše zdraví a štíhlou linii!
08.07.2014 14:25 |

podobné články