Článek
Podobné články

Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka

 
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři. Zapečené brambory v troubě se dají připravit na nespočet lákavých receptů – se šunkou, s česnekem, se sýrem, s masem a spousta dalších variací, mezi kterými si každý dokáže najít tu svoji. Oloupat brambory, nakrájené je poskládat na plech a dát zapéct – mnozí z vás by si možná řekli, že na tom není vůbec nic těžkého. Pravda, není. I tak se ale zapečené brambory v troubě ne vždy vydaří přesně podle našich představ. Na vině může být odrůda, tloušťka slupky nebo způsob pečení. I tak je ale tento recept vhodnou volbou, pokud potřebujete udělat rychlou přílohu nebo bleskovou večeři. Tak se pojďme podívat na dnešní recept, kterému zaručeně přijdete na chuť! Na zapečené brambory v troubě budete potřebovat Další předností tohoto receptu je skutečnost, že na jeho přípravu nepotřebujete zbytečně mnoho ingrediencí a zpravidla si bohatě vystačíte s tím, co máte doma. Na přípravu budete potřebovat: brambory olivový olej sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a červenou papriku Postup přípravy: Brambory, které je možné použít i se slupkou, pouze opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte buď na kolečka nebo na měsíčky. Pokud máte brambory, které je potřeba ještě oloupat, tak je oloupejte. Do připravené mísy dejte nakrájené brambory, zakapejte je olivovým olejem a pořádně je promíchejte, aby se olej dostal ke všem kouskům brambor. Následně ještě přidejte koření a opět pořádně promíchejte, aby se chuť do brambor dostatečně vsákla. Takto ochucené a připravené brambory vyskládejte na plech, který je dobrý vyložit pečicím papírem. Přikryjte brambory alobalem nebo poklopem a pečte je 25 minut při 200°C, poté poklop nebo alobal sundejte, trochu snižte teplotu... Čtěte více Příspěvek Zapečené brambory v troubě, aneb chutná rychlovka pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.04.2016 02:25 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Vyvážená večeře, která nezruinuje peněženku: Základem je správný výběr potravin

 
Nápadů na zdravé večeře na internetu kolují stovky, ale co je vlastně to zdravé a správné? Jsou to těstoviny zapečené s brokolicí nebo rohlík s pomazánkou a zeleninou? Obě jídla se tváří zdravě a vyjdou i na málo korun, ale jak má vyvážená večeře skutečně vypadat? Máme pro vás pár tipů, jak zdravě zasytit organismus, aniž byste se museli vydat ze všech peněz.
08.10.2016 11:45 |

podobné články

Recept Paltrowové na šťastné manželství: manžela čeká doma večeře

 
Devětatřicetiletá Gwyneth Paltrowová už osm let žije s frontmanem kapely Coldplay Chrisem Martinem. Často se spekuluje o krizi v jejich vztahu, herečka si ale své soukromí střeží. Fanouškům však prozradila svůj recept na šťastné manželství. Prý stačí, když manžela doma čeká teplá večeře. Další články k tématu: Vegetariánka Gwyneth Paltrowová už jí i maso. Kvůli řídnutí kostí Gwyneth Paltrowová se poprvé přiznala k poporodním depresím Denní cvičení a ke svačině šťáva z kapusty, tak hubne Paltrowová Cudná Gwyneth Paltrowová se svlékla a vystavila na odiv šperky Manželství je tvrdé a někdy se nudím, přiznala Gwyneth Paltrowová
02.02.2012 13:10 |

podobné články

Osobnosti: Gwyneth Paltrow (284 článků) , Chris Martin (128 článků) , Chris Martin (129 článků) , Chris Martin (129 článků)

Příprava večeře nemusí trvat hodiny

 
Každá žena, která má práci, děti, manžela, domácnost na svých bedrech nám dá určitě za pravdu, že to poslední, co by se jí chtělo, je stát dvě hodiny večer u plotny. Ale nechat rodinu bez večeře by mělo nedozírné následky. Hlad dokáže učinit i z jinak příjemného člověka, pěkného morouse. Proto vám přinášíme pár tipů na zdravou, rychlou večeři, kdy si zachováte svůj titul „hospodyně roku“. Čerstvé suroviny totiž nepotřebují hodinové úpravy a navíc, čím kratší doba tepelné úpravy, tím lépe. Takto si suroviny zachovají své výživové hodnoty i chuť. Zeleninové rizoto Rýže je nejen zdravá, dietní, ale netratíte čas, jako například u škrábání brambor. Rýži jen zkrátka uvaříte a během doby vaření si nakrájíte čerstvou zeleninu. Rajčátka, papriky, salátovou okurku, zelenou nať z cibulky. Jediné, co si můžete chvíli podusit, jsou houby. Vše smícháme, posypeme sýrem a můžeme servírovat. Pro masožravce můžeme k houbám přihodit na pánvičku na kousíčky nakrájené krůtí maso. To nevyžaduje žádnou speciální dobu vaření, stačí ho jen 5 minut orestovat. Špagety s limetkou, zeleninou a bylinkami Postavíme si vodu na špagety a než začne vařit, nakrájíme si na kousíčky šunku, nať z cibulky, salátovou okurku, cherry rajčátka. Připravíme si také dresink: olivový olej, šťáva z limetky, sůl, pepř a nasekané bylinky (máta, bazalka a další podle možnosti). Jakmile máte uvařené špagety – scedíme a smícháme se zeleninou, zalijeme dresinkem a posypat můžeme kozím sýrem. Zapékané toasty Potřebujete se zbavit ne zrovna čerstvého pečiva? Udělejte si rychlou pomazánku ze syrových vajec, sýra, šunky, česneku, soli, pepře, lžíce kečupu a potřete tímto toasty. Vložte na 10 až 15 minut do trouby a podávejte s čerstvou zeleninovou oblohou. Příspěvek Příprava večeře nemusí trvat hodiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Recept na bohatství: Armén uchvátil dezertem, ale... Recept neprozradím ani kdybyste mě mučili!

 
Fíha, tak ten hoch asi nepochopil princip soutěže… Přišel bojovat o 1,25 milionu korun do pořadu Recept na bohatství, ovšem když porotu nadchl jeho dortík, zabejčil se: „Recept neprozradím, ani kdybyste mě mučili!“ A tak se musel Gevorg Babajan (21) poroučet…
12.11.2012 12:15 |

podobné články

Kalorie, o kterých nevíte: zaostřeno na večeře

 
Co si budeme povídat, večer (a zejména ty zimní) je ideální chvílí k tomu, si dát něco dobrého. Večerní mlsání i klasická večeře, kterou si dáte ve špatný čas, vám může hubnutí zkomplikovat. Zásadní pravidlo zní: večeře ...
05.12.2011 10:35 |

podobné články

Poslední večeře Krista: Co by připravili slavní šéfkuchaři dnes?!

 
Americký deník New York Post se rozhodl před Velikonocemi vyzpovídat několik světově proslulých šéfkuchařů s jedinou otázkou. Co byste povečeřeli, měla-li by to být vaše poslední večeře jako Kristova před ukřižováním. Těžko říct, zda si dotazovaní uvědomili tíži a význam poslední večeře.
01.04.2015 17:05 |

podobné články

Nejstřeženější obchodní tajemství: Recept na Coca-colu byl odhalen

 
Recept na nejslavnější nápoj na světě je nejstřeženější obchodní tajemství. Originální recept znají jen dva lidé na světě. Nyní se však pravděpodobně recept odhalil. Informaci publikoval server tn.cz televize Nova.
15.02.2011 16:40 |

podobné články

VIDEO Recept na bohatství: Kdo uvaří nejlepší mezinárodní specialitu?

 
Dnes budou dva nejlepší Češi a Slováci vyrábět svůj recept ve velkém a vítězové z každé země půjdou do prestižní reklamní agentury, kde jejich recept získá jméno, design a slogan. Nakonec ten nejlepší recept dorazí do prodejen Kaufland, kde si jej budete moci jako hotový produkt koupit.
03.09.2012 05:10 |

podobné články

Recept na bohatství: Medovník Gevorga Babajana

 
Kulinářská show Recept na bohatství má již řadu nadšených diváků, a aby ne, přináší spoustu super receptů, které si můžete vyzkoušet i vy ve své kuchyni. V dalším díle porotu zaujala Arménka – dort, který upekl soutěžící Gevorg Babajan. Ten však recept na svou sladkou dobrotu odmítl prozradit s tím, že jde o rodinné tajemství. Abyste ale nepřišli zkrátka, přinášíme vám recept na medovník, který může chuť Arménie alespoň navodit.
05.11.2012 17:30 |

podobné články

Recept na tvarohové muffiny

 
Lahodné muffiny zná snad úplně každý. Velice oblíbený sladký druh pečiva, který si mnoho lidí mylně plete s populárními cupcakes. Je pravdou, že na první pohled mají společný vzhled i pověstný košíček – ovšem to je vše. Zatímco cupcakes jsou barevné, hravé a veselé, muffiny působí obyčejně. Možná i vy máte osvědčený recept na sladké muffiny, po kterých se u vás doma vždycky jen zapráší. Existuje nespočet druhů, variací a možností, jak si muffiny připravit, díky čemuž máte pořád z čeho vybírat. My vám v dnešním článku představíme lahodné recepty na tvarohové muffiny, po kterých se zaručeně budete olizovat až za ušima. Hurá do pečení! 1. Klasické tvarohové muffiny Pokud máte rádi jednoduchost, určitě vám radost udělá náš první recept. Díky němu si velice snadno a rychle připravíte chutné dortíčky, které se na stole příliš dlouho neohřejí. Co si připravit: 2 vejce 1 vanilkový cukr 100 g cukru krupice 250 g měkkého tvarohu 100 ml oleje 200 g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky vanilkového aroma Podle chuti: rozinky nebo čokoládové kousky Jak postupovat: Prosejte si mouku s kypřícím práškem. Přidejte rozinky/čokoládové kousky. V jiné misce si smíchejte vejce, cukr, olej a vyšlehejte do pěny. Přidejte tvaroh a vanilkové aroma – vyšlehejte dohladka. Následně pomalu vmíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem. Připravte si vymazaný plech na muffiny nebo košíčky. Pomocí lžíce naplňte. Pečte cca 20 minut na 190°C. 2. Tvarohové muffiny s borůvkami Pokud si chcete muffiny něčím ozvláštnit, jednou z vhodných surovin jsou borůvky. Samozřejmě do mufinnů můžete zapéct cokoli, ale borůvkové muffiny by vám určitě neměly chybět v repertoáru. Co si připravit: 400 ml mléka 300 g polohrubé mouky 120 g měkkého tvarohu 300 g borůvek 80 g cukru 1 vejce 1 lžíce kypřícího prášku 1/2 lžičky citronové kůry 1/4 lžičky soli Po upečení: 250 g měkkého... Čtěte více Příspěvek Recept na tvarohové muffiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
03.07.2015 08:56 |

podobné články

Recept na cheesecake z tvarohu

 
Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.03.2016 01:15 |

podobné články

Recept na lehkou brokolicovou polévku

 
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.07.2016 04:40 |

podobné články

Laciná večeře: Chutný salát z kůžiček jen za 15 korun! RECEPT

 
Máte rádi jídlo na čínský způsob, ale dělat klasickou "čínu" se vám nechce, protože je to zbytečně drahé a zdlouhavé? V tom případě pro vás máme recept, kterým za 15 korun nakrmíte celou rodinu!
12.11.2013 20:06 |

podobné články

Jak si opticky ubrat pár kilo?

 
Mít pár kilo navíc sice není nic špatného, ale nejedna žena by dala nevím co za to, kdyby se jich mohla alespoň pohledově zbavit. Bohužel neexistuje kouzelná hůlka, která by vás jedním mávnutím zbavila faldíku na břiše, která by vám ubrala na síle vašich stehen a díky které by se váš zadeček rázem zmenšil o dvě čísla. V dnešním článku vám poradíme, jak si pár kilo opticky ubrat. Nečekejte žádné fitness postupy ani hodiny strávené v bazénu či posilovně. Nepatříte-li mezi věrné příznivce sportování, budou se vám naše triky jistě hodit. Uvidíte, že je to mnohem snazší, než jste si mysleli. Pojďme společně zamaskovat pár kilo, které máte navíc! Maminka vždycky říkávala: „Stůj rovně!“ Také vám maminka říkala tuhle větu? Pak věřte, že rozhodně měla něco do sebe. Ačkoli to s vámi vaše maminka v dětských letech myslela především dobře – rovným postojem se nekřiví záda – dnes se vám tato rada může hodit i co se pár kilo navíc týče. Ramena dejte pěkně dozadu, zpevněte břicho a zaujměte přirozený postoj a chodidla mějte rovnoběžně. Budete mile překvapeni, že vám rázem na těle pár kilo ubylo. Co vyhodit ze šatníku… Pytle, o kterých si myslíte, že zamaskují vaše kila. Pravda je taková, že vám pár kilo ještě přihodí k dobru. Všechny podobné oblečky připomínající stan tedy okamžitě vyhoďte na dno popelnice. Oblečení s výraznými vzory – platí především pro vodorovné pruhy a divoké vzory plné květin – o kterých si výrobci XXL oděvů stále naivně myslí, že ženám s pár kilo navíc pomáhají. Ve skutečnosti je to přesně naopak, pryč s nimi! Bokové kalhoty, které vám díky nízkému sedu udělají tak akorát onu pověstnou pneumatiku okolo pupíku. Věřte, že na ženách, které disponují pár kilo navíc zkrátka vůbec nevypadají dobře… Co si do šatníku naopak pořídit… Spodní prádlo, které vám dokonale... Čtěte více Příspěvek Jak si opticky ubrat pár kilo? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.08.2015 08:25 |

podobné články

NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Pečený vánoční stromeček!

 
Další recept Ládi Hrušky pro krásnější vánoční atmosféru je tu! Zkuste si vyrobit jeho pečený stromeček. Chutná výborně!
21.12.2014 19:26 |

podobné články

Nepečený jahodový dort

 
Sladké do našich životů neodmyslitelně patří a skutečnost je taková, že jen málokdo by odolal nejrůznějším dobrotám a pochutinám, na které se nám již při pouhém pohledu nekontrolovatelně sbíhají sliny. Již naše babičky držely tradici a každou neděli svým nejbližším připravovaly různé dezerty, koláče a buchty. Jestliže ale toužíte po změně a chcete vyzkoušet nějaký dezert, jehož příprava je snadná a chuť tak lahodná, že mu zaručeně neodoláte, pak vyzkoušejte náš nepečený jahodový dort. V dnešním článku naleznete zajímavý recept, na jehož přípravu nepotřebujete mnoho surovin a ať už jej naservírujete komukoli, zaručujeme vám, že sklidíte obrovský úspěch! Nepečený jahodový dort zvládne i kuchařský amatér Nepečený jahodový dort nejenže skvěle chutná, ale zároveň je pro svou přípravu tak nenáročný, že jej zvládne připravit i ten, kdo mnoho zkušeností s vařením či pečením ještě neposbíral. I když tedy s kuchyní příliš nekamarádíte, náš snadný recept dokážete hravě připravit i vy – a jestli nám nevěříte, pak zkuste a uvidíte! Co budete potřebovat na přípravu: balíček piškotů (doporučujeme větší balení) 1 kg jahod (nejlépe čerstvých, pokud nemáte, postačí kompotované) 3-4 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry Nepečený jahodový dort – postup: Připravte si jakoukoli formu (nejlépe se pracuje s klasikou kulatou). Dno a boky formy vyložte potravinovou folií (není to nutné, slouží k lepší manipulaci s dortem). Na dno formy vyskládejte piškoty, můžete dát i dvě vrstvy na sebe. Umyté a na polovinu pokrájené jahody naskládejte na vrstvu piškotů tak, abyste celou plochu zarovnali. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem (podle chuti) a částí takto vzniklé směsi zalijte první řadu jahod a piškotů. Pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete po celé formě. Opakujte postup s piškoty (tentokrát již jen jednu vrstvu), jahodami a smetanou a to až do té doby, než se dostanete k okraji formy. Pamatujte, že poslední vrstvou musí být smetana. Poté... Čtěte více Příspěvek Nepečený jahodový dort pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.02.2016 09:40 |

podobné články