Článek

Chcete se dožít stovky? Jezte pravidelně těchto 5 potravin!

 
Máte strach ze smrti a chcete žít co nejdéle? Máte plány ještě na padesát let a nechcete z tohoto světa odejít předčasně? Tak to přemýšlíte jako muž Bernardo Lapallo, který se dožil 113 let. A to jen díky tomu, že si vzal k srdci vše, co mu v 8 letech řekl jeho otec. Doporučil mu totiž těchto pět potravin, aby se dožil stovky!
05.04.2016 22:50 |

podobné články

Podobné články

Chcete se dožít vysokého věku? Těchto 5 potravin vám k tomu pomůže

 
Chcete se dožít stovky a nevíte, jak na to? Měli byste začít v prvé řadě u vaší stravy. Některé potraviny vám totiž život opravdu prodlouží, a ne o málo. Těchto 5 potravin prospívá našemu zdraví a slouží také jako prevence proti některým nemocem.
13.07.2016 13:45 |

podobné články

30 potravin, které zachrání vaše srdce!

 
Kouření, stres, alkohol a přejídání se tučnými jídly – to je podle lékařů nejkratší cesta k infarktu. Ten přitom postihuje stále mladší lidi. Jestli chcete předejít ucpávání cév a zachovat si zdravé srdce, používejte kvalitní rostlinné oleje a jezte ořechy, mořské ryby, zeleninu a ovoce. Kromě toho se nezapomeňte pravidelně hýbat. A dobrá zpráva? Denně si můžete dopřát dvě deci kvalitního červeného vína, které prospívá srdci a cévám. Stejně jako 30 potravin, které čeští odborníci na infarkt doporučují pravidelně zařazovat do jídelníčku.
18.06.2011 05:55 |

podobné články

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich: Češi, jezte si, co chcete!

 
Nevybíravý kritik českého pohostinství Zdeněk Pohlreich se v posledních dnech nezastaví. Chystá už čtvrtou řadu svého seriálu, v němž tepe nešvary českých kuchyní, připravuje vlastní svatbu a před pár měsíci otevřel novou restauraci. Dá se říct, že neúspěch nezná. Jen snad to, že se mu s českými jedlíky nedaří hnout. „Češi, jezte si co chcete,“ říká vždy, když ho rozzuří do běla láhev kečupu či instantní kaše v pytlíku.
28.08.2011 05:20 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (453 článků)

Pravidelné ponocování a jeho projevy na vašem zdraví

 
Je u vás pravidelné ponocování častým zvykem? Pracujete na směny, kde jsou noční povinnost nebo naopak často protáhnete večerku až do ranních hodin? Pak věřte, že svému zdraví hodně škodíte! Pro tělo a zdraví celkově je pravidelné ponocování obrovskou zátěží. Jak a v čem vám může noční ponocování ublížit, se dozvíte v dnešním článku! Pravidelné ponocování a jeho dopady na naše zdraví Lékaři v tom mají jasno: podle nich má pravidelné ponocování výrazný vliv na zvýšení rizika vzniku onemocnění žaludečními vředy. Mimo jiné může způsobit choroby cév nebo srdce, zapříčinit zhoršení reprodukční schopnosti nebo našemu tělu pomoci aby mnohem rychleji zestárlo. A to rozhodně není žádoucí jev. Nočním ponocováním své tělo matete Časté ponocování můžeme přirovnat k jet lagu,  neboli časovému posunu způsobenému dálkovému transoceanskému letu. V tomto případě totiž dochází k narušení vnitřních hodin. Pokud v noci ponocujete, narušujete tak přirozený biorytmus –  a je úplně jedno, zda jste v noci vzhůru kvůli změnám zaměstnání nebo se díváte na televizi, chodíte se bavit nebo třeba studujete. Jaké jsou následky? Časté ponocování a narušený biorytmus ovlivňuje nejen teplotu ale i spánek má vliv na hormonální změny a dopady na krevní tlak. Dlouhodobé následky Věřili byste tomu, že pravidelné ponocování může způsobit, že zestárnete? Je dokázáno, že lidé, kteří delší dobu pracovali ve střídavém rytmu, zestárli v průměru o šest let, což rozhodně není zanedbatelné číslo. Pokud zastáváte názor, že ke změně a zlepšení zdravotního stavu stačí, pokud přestanete ponocovat, pletete se. Tělo na noční ponocování reaguje ještě několik let poté, během nich sice dochází k regeneraci, ale následky přetrvávají stále. Příspěvek Pravidelné ponocování a jeho projevy na vašem zdraví pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2017 18:30 |

podobné články

Chcete se vyhnout rakovině? Těchto 6 jídel jezte a nemusíte mít strach!

 
Tělo je jako továrna. To, co do něj dáme, se na nás nějak projeví. Proto je velmi důležité dbát na to, co jíme, abychom se cítili dobře. Možná se budete divit, ale určitě máte ve vaší kuchyni hodně potravin s rakovinotvornými účinky. Bylo by tedy dobré trochu poupravit váš jídelníček a držet se těch potravin, které budou bojovat s rakovinou.
15.12.2015 07:36 |

podobné články

10 tipů, jak se dožít stovky!

 
Jak se dožít stovky? Na to mají recept v Japonsku! »Klub stoletých« tu před pár týdny dovršil rekordních 40 399 členů, což je o několik tisíc víc než loni.
03.10.2009 16:05 |

podobné články

Vědci: Pánové, jezte vlašské ořechy, vaše spermie budou zdravější

 
Kvůli civilizačním chorobám přibývá mužů s nekvalitními nebo málo pohyblivými spermiemi. Pánové, pokud tedy chcete udělat něco pro jejich zdraví, jezte denně dvě hrsti vlašských ořechů.
17.08.2012 11:30 |

podobné články

Jezte zdravě – zlepšíte svou paměť

 
Míra našich duševních schopností nezáleží pouze na výši inteligenčního kvocientu, ale také na tom, co jíme. Když se učíte na zkoušky nebo vás v práci čekají náročné úkoly, jezte co nejvíce bílkovin a minerálů. Správně ...
22.05.2009 00:45 |

podobné články

Jezte a jezte. Imunita se vám odvděčí

 
Potraviny, které fungují protichřipkově?
14.09.2012 05:25 |

podobné články

Jezte zdravě – pstruh na másle

 
O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2016 04:10 |

podobné články

Lidé ve vlacích ráno kolabují. „Jezte, ať nemáme zpoždění,“ žádá je dopravce

 
Jezte, ať neomdlíte, žádá jeden portugalský železniční dopravce cestující. Reaguje tak na desítky případů, kdy lidé především ráno omdlí a způsobí zpoždění vlaku. „Vydat se na cestu bez snídaně může narušit dopravu ostatních!“ stojí na plakátu společnosti Fertagus.
18.10.2016 08:20 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Jezte, Češi, díky Putinovi nás čeká hostina, píše se. Takže takováto je pravda

 
Se snížením cen potravin v Česku to zdaleka nemusí být tak horké, jak se v souvislosti s embargem Ruska na dovoz potravin z Evropské unie může zdát. Agrární analytik Petr Havel pochybuje o tom, že přebytky, které se začnou hromadit v zemích původní patnáctky, budou vrženy na trhy nových členských zemí, původních členů východního bloku, včetně České republiky. Je totiž přesvědčen, že to EU nedopustí, neboť by se zboural trh s potravinami nejen ve východních, ale i západních zemích.
14.08.2014 04:40 |

podobné články

Pětiletá Sára se měla podle lékařů dožít jen dvou let, bojuje dál

 
Podle očí dítě jako každé jiné. Nikdo z nich nevyčte, že pětiletá Sára Kališová z Týnce na Břeclavsku žije svůj život uvězněná v nepohyblivém těle. Ani to, že podle odborníků se měla dožít jen dvou let. Přesto žije a dokonce dělá pokroky.
12.11.2009 06:40 |

podobné články

Klaus: Odposlouchávací a nahrávací společnosti jsem se dožít nechtěl

 
Prezident Václav Klaus byl zjevně rozčarován z informací, že policista sledoval výpisy hovorů jeho nejbližších spolupracovníků. Podle něj jsou tyto skandální skutečnosti důkazem, že česká společnost je nezdravá a nešťastná. Ničeho podobného se dožít nechtěl, řekl Právu Klaus, který v neděli oslavil 70. narozeniny.
20.06.2011 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8616 článků)

Zoufalé volání Jana Skopečka (90) z Bohnic: Pomozte mi, chci dožít doma...

 
Za každou cenu se chce vrátit domů. Z Psychiatrické nemocnice Bohnice chtějí ale hereckého barda Jana Skopečka (90) umístit natrvalo v domově důchodců. Proto se hvězda seriálu Tři chlapi v chalupě obrátila na deník Aha!: „Pomozte mi, prosím, sehnat sociální pracovnici, abych mohl dožít doma!“
30.06.2016 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Jan Skopeček (179 článků)

Jak se dožít 100 let? Známe tajné triky!

 
Přáli byste si zažít dlouhověkost? Jaké to asi je, dožít se 90 nebo 100 let? V dnešní době, která je hektická a rychlá, se to zdá jako nadlidský úkol, ovšem skutečně existuje tajný taoistický recept na dlouhověkost. Tady ho máte!
13.08.2016 10:05 |

podobné články

Novinky v potravinách: Obchody budou muset uvádět, kolik českých potravin prodávají

 
Potravinářská komora chce do připravované novely zákona o potravinách prosadit, aby obchodní řetězce povinně zveřejňovaly údaje o podílu tuzemských potravin na svých pultech. Komora chce také zavést povinnost zveřejňování obsahu hlavní složky a jméno výrobce u pultového prodeje nebalených potravin a značení země původu u všech potravin.
24.04.2013 20:00 |

podobné články

Ohledně potravin musíme změnit komunikaci, shodl se Bendl s polským protějškem

 
Zejména o kvalitě potravin a dozoru nad trhem přijel v pondělí do České republiky jednat polský ministr zemědělství Stanislaw Kalemba. I v souvislosti s nedávnou kritikou polských potravin jej do Prahy pozval šéf resortu zemědělství Petr Bendl (ODS). Ministři se dohodli, že pochybnosti o kvalitě potravin musejí být napříště bezpečně potvrzené.
06.05.2013 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Petr Bendl (491 článků)