Článek

Česká kuchyně na Expu? Utopenci, zavináče a smažák!

 
Zvěřinové speciality, ale i utopence, zavináče nebo smažený sýr nabídnou gastronomické provozy v českém pavilonu na světové výstavě Expo 2015 v Miláně. Hostům budou vařit šéfkuchaři významných českých hotelů a restaurací, a to z českých surovin dopravovaných z tuzemska. Celkově se bude na přípravě jídel podílet pět desítek lidí, řekl dnes novinářům za provozovatele Bohumil Bochňák. Italské Expo se otevře 1. května a potrvá do konce října.
09.04.2015 07:15 |

podobné články

Podobné články

Sleva 50 % na kuchyně? Tak to je bomba! Kuchyně za polovinu a montáž za korunu

 
Sleva 50 % na kuchyně a montáž za 1 korunu? Tato jedinečná šance čeká do 4. října v obchodních domech kika. Zaměření kuchyně, její plánování a montáž. Světlé barvy a lesklé plochy. Široký výběr vestavěných spotřebičů a 3D plánování kuchyní zdarma. Kuchyně propracované do posledního detailu. Sporák tam, kde ho chcete právě vy, lednice po ruce či prostorný dřez. Staňte se králem své kuchyně!
28.09.2015 15:05 |

podobné články

Národní technické muzeum již podruhé na světové výstavě Expo

 
Po účasti na Expu 1986 ve Vancouveru nyní na Expu 2015 v Miláně. Letos se představí výstavním projektem "Česká věda bojuje s viry".
26.07.2015 09:41 |

podobné články

Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně

 
Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně je stále častější jev, na který sází spousta domácností. Tzv. open space je nejen praktický, ale i vzhledově lákavý – zkrátka má něco do sebe. Mnoho žen je často během přípravy pokrmu izolováno od zbytku rodiny, kdy děti či manžel tráví čas v obývacím pokoji. Pokud to trápí i vás, máte jedinečnou šanci tento problém hravě vyřešit! Efektivní propojení dvou nejvíce využívaných místností v jednu jedinou rodinu sblíží a vy si tak budete moci užívat společně strávené chvíle i tehdy, kdy budete nuceni stát za sporákem. Strach z bourání Efektivní propojení kuchyně s obývacím pokojem zabije dvě mouchy jednou ranou. Ačkoli je tato úprava domácnosti velice žádaná, hodně lidí se jí vyhýbá obloukem. Proč? Jednoduše mají strach, že by museli investovat vysoké peníze do bourání zdí a příček. Je pravdou, že vybourat nějakou tu příčku bude asi nutné, ovšem rozhodně se nejedná o nekřesťanské částky, které by zruinovaly váš finanční rozpočet. Navíc máte-li doma šikovného manžela, není co řešit – šikula to jistě zvládne sám i bez nutnosti pozvat si na to specialisty. Efektivní propojení místností sblíží celou rodinu Ať už se pro efektivní propojení kuchyně a obýváku rozhodnete z jakéhokoli důvodu, třešničkou na dortu bude vzájemné sblížení s rodinou, protože spolu budete moci trávit více času. Zatímco budete vařit nebo mýt nádobí po chutném obědě, uvidíte na aktivity, které v obývacím pokoji provádí vaše ratolesti. Šikovnost tohoto řešení oceníte i v případě, kdy vám domů přijde návštěva, kterou usadíte v obýváku – již nikdy se nebudete muset omlouvat a vzdalovat do jiné místností, zatímco by se vaše návštěva bez hostitele musela zabavit sama. S tímto propojením hovor nemusí ustávat! Pozor na sladění barev a nábytku Jakmile dospějete k názoru, že si doma zbouráte dvě-tři příčky a propojíte si kuchyň s obývákem, pamatujte, že by... Čtěte více Příspěvek Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně?

 
Podlaha v kuchyni je jednou z nejzatěžovanějších podlah v celé domácnosti. Neustále se v ní něco děje. vaří, chodí pro jídlo, ale také padá na zem, rozlévá se a také se v ní nejčastěji uklízí. Kvůli těmto důvodům je vybírat podlahu do kuchyně s rozmyslem. Jaká se hodí se dočtete v následujícím článku. Jaká musí být? Podlaha do kuchyně musí být rozhodně kvalitní, jinak hrozí, že se bude muset každý rok vyměňovat. Musí vydržet časté uklízení, pády předmětu nebo rozlité nápoje či vodu. Základními vlastnosti každé podlahy jsou: vysoká odolnost, dlouhá životnost, protiskluzové vlastností, beze spár – usazují se nečistoty. Příroda je IN Spousta lidí odmítá mít ve své domácnost podlahu z umělých materiálů jakou jsou laminátové nebo vinylové podlahy. Dávají přednost přírodě a rádi chodí bosy. V takovém případě se nabízí dvě možnosti, a to korek nebo dřevo. Důležité je ovšem myslet na opatření, která podlahy ochrání před škrábanci, rýhám a otlakům. To lze jednoduše zařídit ochrannou vrstvou, která může být z vosku, oleje nebo laku. Jaký způsob se zvolí, je čistě na majiteli. Díky ochranné vrstvě se i dřevěná podlaha stane odolnou vůči vodě a vlhkosti. I v případě, že by dřevěná podlaha vodu nasákla, vrátí se po dřevo po vyschnutí do původní podoby. Důležité je mít na paměti. Že jsou dřevěné podlahy měkké, tudíž padající předměty je budou ničit. Na druhou stranu šikovný truhlář dokáže hotové zázraky. Dřevo jde zrekonstruovat tak, aby opět vypadalo jako nové. Podlaha je tak věčná a může být v domácnosti po generace. Nadčasové marmoleum Přírodním materiálem je také marmoleum. Jedná se o směs pouze přírodních materiálů, vzniká tak originální a nadčasová podlahová krytina, které je kuchyně jak stvořená. Může se pochlubit vlastnostmi jako: trvanlivost, antibakteriálnost, celistvost, antistatičnost, snadnou údržbou, širokými barevnými variantami. Vděčné PVC V případě, že je kuchyň centrem vaší domácnosti,... Čtěte více Příspěvek Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
17.12.2015 22:06 |

podobné články

Zlatá kapka na Expu je podvod: Je z hliníku!

 
Obří zlatá slza, která se stala jedním z nejsledovanějších exponátů českého pavilonu na Expu 2010 v Šanghaji a jež také vyvolala vlnu diskuze, jak tato kapka vlastně souvisí s Českou republikou, je ve skutečnosti vyrobena z hliníku, zlato ji pouze pokrývá.
28.10.2010 17:40 |

podobné články

Sklenice s utopenci na ČSSD přiletěla zezadu, ne od diváků

 
Policie prověřuje, kdo vlastně hodil sklenici s utopenci do zázemí kandidátů ČSSD při kladenském mítinku. Incident se stal v úterý odpoledne na náměstí Sítná, kde měli předvolební vystoupení středočeští kandidáti, které přijel podpořit i předseda strany Jiří Paroubek.
05.05.2010 18:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Paroubek (3079 článků)

Nový recept: Láďa Hruška vaří výborný nesmažený smažák jen za 19 korun!

 
Další z výborných receptů Ládi Hrušky je tu! Tentokrát mu od diváků přišel recept na výborný "smažák" z hrnku. Udělejte si ho i vy, LEVNĚ A CHUTNĚ.
10.02.2014 19:40 |

podobné články

RÁDCE DO KUCHYNĚ: Jak nakoupit jen ty kvalitní špekáčky

 
Sezóna špekáčků s létem neskončila. I v zimě si na těchto uzenářských výrobcích můžeme pochutnávat. Některé pokrmy z nich – například buřty na pivě nebo utopenci – navíc patří spíše k chladnějším ročním obdobím. V obchodech ovšem najdeme různé druhy špekáčků. Přinášíme vám několik užitečných rad a tipů, jak vybrat ten nejkvalitnější.
09.12.2013 12:25 |

podobné články

UŠETŘETE V KUCHYNI: Udělejte si doma levné UTOPENCE! Jeden kus za 18 Kč!

 
Utopenci patří do české kuchyně stejně jako svíčková nebo knedlo, vepřo, zelo. Samozřejmě si ho můžete objednat v hospodě, ale proč za něj utrácet desítky korun, když si ho můžete připravit doma a jenom za 18 korun za kus. Jak si připravit pikantní pochoutku k pivu vám ukáže zástupce šéfkuchaře Golemova restaurantu Jiří Charvát.
18.03.2014 06:10 |

podobné články

Pro Nory prasečí ocásek, pro Maďary červ: Kde se vzal @?

 
Zavináč zná dnes kdekdo. Málokdo ale ví, odkud vlastně tento symbol pochází a co v minulosti znamenal. Ne, nebyl vymyšlen až ve chvíli, kdy bylo třeba oddělit uživatelské jméno majitele e-mailové schránky od domény serveru. Věřte nebo ne, ale symbol zavináče se poprvé dochoval ze stejné doby, kdy se na území Česka chystal převzít vládu Otec vlasti, tedy Karel IV. Zajímavost zveřejnila Mladá fronta Dnes.
19.03.2016 13:10 |

podobné články

Blesk.cz proměňuje váš byt: Ze staré kuchyně moderna

 
Uvažujete o modernizaci své kuchyně, obýváku, ložnice nebo koupelny? Nový seriál, ve kterém Blesk.cz ve spolupráci s renomovanými bytovými designéry a architekty proměňuje domovy čtenářů, vám určitě přinese inspiraci! V prvním díle jsme se pustili do úprav kuchyně Lidmily Mikšové z Jarošova nad Nežárkou.
29.09.2011 15:30 |

podobné články

Poradce ministra školství Chládka šéfkuchař Sapík: Když jí dítě smažák, bude ležák!

 
Pokud nezačneme něco dělat s životosprávou dětí, skončí to velmi špatně, říká uznávaný šéfkuchař Jaroslav Sapík (62). Toho si vybral ministr školství Marcel Chládek (46, ČSSD), aby změnil české školní kuchyně.
18.10.2014 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Marcel Chládek (600 článků)

Konečně má zadek a bujná ňadra se ještě zvětšila: Ochotská si nabraná kila nechá i po porodu

 
Michaela Ochotská  (29) si vzhledem ke svému těhotenství užívá období, kdy může bez výčitek jíst, co hrdlo ráčí. Ze začátku těhotenství se mohla utlouct po všem kyselém. Zavináče jedla po takovém množství, že už pro ně raději posílala kamarádky. Nyní si libuje v ovoci.
22.10.2014 21:55 |

podobné články

Osobnosti: Michaela Ochotská (771 článků)

Zemřel vynálezce moderní komunikace: Před 45 lety poslal první e-mail!

 
Ve věku 74 let zemřel v sobotu internetový průkopník Raymond Tomlinson, který vynalezl elektronickou poštu a navrhl používání takzvaného zavináče, tedy symbolu @, v e-mailových adresách. Tomlinsonovo úmrtí v neděli potvrdil jeho zaměstnavatel, společnost Raytheon.
07.03.2016 07:30 |

podobné články

CzechTourism: Český pavilon na EXPU prošel každý devátý návštěvník

 
Během 184 dní se na Všeobecné světové výstavě EXPO v Miláně vystřídalo na 21, 5 milionů návštěvníků. Pavilon České republiky poté navštívilo o půl milionu návštěvníků více, než se původně předpokládalo – celkem 2, 5 milionu. Česká republika se na EXPO dočkala i několika ocenění.
28.11.2015 12:06 |

podobné články

České hospody už přestávají být tím, čím bývaly

 
Klasická česká hospoda s pivem, utopenci, zavináči, matesy a pivním sýrem postupně přestává být pro Čechy klíčovým místem společenského života. Mohou za to nejen nově vznikající pizzerie, bary, bistra či herny, ale i to, že postupně upadá spolkový život. Mění se i struktura návštěvníků.
28.04.2012 05:55 |

podobné články

Recepty za pár korun: Pikantní utopenci podle Josefa Bartušky

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
07.01.2014 05:15 |

podobné články

Rychlovky za pár korun: Utopenci podle Josefa Bartuška

 
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
30.07.2014 05:20 |

podobné články

O český pavilon na Expu je velký zájem

 
V čínské Šanghaji pokračuje světová výstava Expo 2010.
15.05.2010 22:00 |

podobné články