Článek

Černý zázrak: 10 důvodů, proč si dát ostružiny!

 
Jsou zdravé, chutné a právě teď jich jsou plné lesy a zahrady. Ostružiny jsou malý černý zázrak. Aha! vám prozradí, čím pomáhají našemu zdraví i jak je správně využít.
31.08.2016 09:10 |

podobné články

Podobné články

Malé černé zázraky jsou plné vitamínů! Přinášíme 10 důvodů proč si dát ostružiny

 
Lesy nejsou jen plné hub, ale také malých černých zázraků!  Ostružiny jsou nejen chutné, ale také velice zdravé. Podívejte se, čím pomáhají našemu zdraví a jak je správně využít.
01.09.2016 10:15 |

podobné články

V lesích dozrávají OSTRUŽINY, zázrak na klouby, krásu i rakovinu

 
Kromě hub teď v lesích najdete další potravinu, která vás nejen zasytí, ale prospěje i vašemu zdraví. Ostružiny!
25.08.2014 17:05 |

podobné články

VIDEO: Havlovo letiště mě nezajímá! David Černý parodoval Klause

 
Výtvarník David Černý si při přejmenování ruzyňského letiště na Letiště Václava Havla neodpustil malou parodii. Na mušku si vzal prezidenta Václava Klause, který se z akce omluvil, přestože prý neměl žádný oficiální program. Další články k tématu: Ruzyně je už minulostí. Vítejte na Letišti Václava Havla Sport je směšný jako moje červená bestie, říká David Černý Výtvarník David Černý musí natočit videoomluvu Knížákovi V Poznani mají 3D digitální sochu Golema. Autorem je David Černý David Černý věnuje politikům fontánu z penisů Před 23 lety neslavil Václav Havel, ale Ferdinand Vaněk v Rudém právu Fenič: Havlovo letiště je tečkou, teď nás čeká Klausův tržní mechanismus
05.10.2012 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4441 článků) , Václav Klaus (8476 článků) , David Černý (235 článků) , Václav Černý (45 článků)

Zemřel bývalý bubeník skupiny Tublatanka Juraj Černý. Bylo mu 54 let

 
Ve věku 54 let zemřel slovenský hudebník Juraj Černý, zakládající člen skupiny Tublatanka, která byla kdysi populární v Československu. Informovala o tom slovenská televize TA3. Černý kapelu opustil začátkem 90. let, nyní hrál na bicí ve skupině Slobodná Európa. Černý žil v Maďarsku, kde se v noci na dnešek podrobil operaci střev. "Jsem z té zprávy zdrcený. Ďuro byl velmi dobrý kamarád, byl velmi talentovaný a vlastně ani nepotřeboval cvičit," vzpomněl na svého kolegu z Tublatanky její lídr Martin Ďurinda. Černý se narodil 10. července 1961 v Bratislavě. Vystudoval režii na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě.
26.02.2016 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Juraj Černý (8 článků) , Martin Černý (67 článků)

Bojíte se methanolu? Udělejte si domácí podzimní víno či likér!

 
Natrhejte si šípky, jeřabiny, černý jeřáb nebo poslední letošní ostružiny a připravte z nich jiskřivé víno anebo jemný likér. Láhve dobře uložte, v zimě se sklenka plná vitaminů bude hodit.
09.10.2012 09:00 |

podobné články

Černý poklad: Ostružiny zatočí s rakovinou, chřipkou i kašlem

 
Čerstvé vás osvěží, posílí imununitu a detoxikují organizmus. Kromě toho i krásně ozdobí slavnostní tabuli. Díky nim povznesete dezerty na zdravou pochoutku.
10.09.2013 15:10 |

podobné články

4 důvody, proč je snídaně důležitá

 
Ze všech stran na nás útočí reklamy prezentující sušenky pro dobrý start do nového dne, které si můžete dát k snídani a skvěle se tak připravit na celý den. I každé malé dítě ví, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a s radostí vám o této povinnosti poreferuje – vždyť i jeho maminka každé ráno poučuje, že se musí pořádně nasnídat, aby mělo dostatek síly poprat se s dobrodružstvím! Proč je snídaně důležitá a proč bychom právě tohle jídlo neměli podceňovat? To si povíme v dnešním článku! Proč vlastně musíme snídat? Nejen reklamy v televizi, ale i v obchody nám dávají jasně najevo, že snídaně je jedno z mála jídel, na kterém bychom si měli dát obzvlášť záležet. Není se proto čemu divit, že si můžete pořídit tolik chutných pokrmů, které nám dodají energii i chuť postavit se čelem každodenním problémům, starostem v práci a povinnostem, které na nás číhají na každém kroku. Teď už se ale pojďme podívat, proč je snídaně důležitá a proč byste měli snídat ve velkém stylu! Proč je snídaně důležitá? Máme hned 4 důvody! Prozradíme vám, proč se je snídaně nejdůležitějším jídlem dne. Věřte, že si tohle označení vysloužila právem! Důvod první: Kdo snídá, je chytřejší! Vědci se jasně shodují na tom, že ten, kdo si ráno dopřál kvalitní a obsahově vydatnou snídani, prokázal daleko vyšší procentuální úspěšnost u paměťových či poznávacích testů nežli ten, který se na snídani jednoduše vykašlal. Důvod druhý: Nasnídejte se a hubněte! Zní to možná protichůdně, ale i tohle je pravda! Pokud si každé ráno najdete čas na pořádnou snídani, pak budete daleko štíhlejší nežli ti, kteří své ráno nastartují například jen hrníčkem silné kávy. Je dokázáno, že kdo ráno snídá, ten se celkově stravuje mnohem zdravěji nežli ten, kdo snídani podceňuje. Důvod třetí: Dopřejte si snídani a přestaňte kouřit!... Čtěte více Příspěvek 4 důvody, proč je snídaně důležitá pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 18:10 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Recept na pečený čaj

 
Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.02.2016 21:35 |

podobné články

Zázrak jménem jablečný ocet: 8 důvodů, proč byste ho měli mít vždy po ruce!

 
Máte doma jablečný ocet? Pravděpodobně ne. "Přitom patří k všestranně využitelným přírodním produktům":http://www.extra.cz/jablka-jsou-proste-nejlepsi-ovoce-na-svete-tohle-je-9-duvodu-proc-je-tak-milujeme, na kterých se snadno stanete doslova závislí. "Tohle je 8 důvodů":http://www.extra.cz/konecne-je-tu-dalsi-bohuliby-projekt-po-tomaskovi-zacina-kvuli-novemu-pocitaci-susit-jablka-i-krizalkova-baba, proč je tenhle Raw, organický, nefiltrovaný a nepasterizovaný produkt mnohem víc než jen zálivka do salátu!
21.09.2014 07:21 |

podobné články

Sedm důvodů, proč nám nezvyšují platy. Ekonomice se přitom daří!

 
Ekonomika je na vzestupu, ale platy zůstávají stejné. A nezvýšila je ani klesající nezaměstnanost. Podle odborníků je důvodů, proč na výplatních páskách nevidíme vyšší částky, hned několik. Česká ekonomika roste nejrychleji za posledních osm let, nezaměstnanost padá, ale firmy se stále o pracovníky nemusí přetahovat a přeplácet je. Na průměrnou mzdu ve výši 25 306 korun tak nedosáhnou dvě třetiny zaměstnanců. Jan Bureš, hlavní analytik Ery, shrnuje několik hlavních důvodů, proč výplaty nerostou tak rychle, jak bychom chtěli. Dobrou zprávou ale je, že už příští rok vidí odborníci optimističtěji. „Do budoucna se můžeme těšit na rychlejší růst mezd,“ slibuje analytik. Prolistujte si 7 důvodů, proč naše platy nerostou!
06.06.2015 07:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Bureš (179 článků)

Proč dát šanci letní lásce?

 
Léto je nejteplejší období v roce, kdy jsou večery dlouhé a noci příjemně vlahé – a to je přesně to, co hraje do karet letní lásce. Vzhledem k tomu, že sluníčko zapadá až pozdě večer, máte nespočet dokonalých příležitostí k romantickým procházkám ve dvou, nemluvě o skutečnosti, že je přece doba prázdnin a ty po letní lásce doslova volají! Hoďte předsudky za hlavu a nechte se vtáhnout do nezávazného vztahu, který skončí s úderem posledního letního dne – není na tom nic špatného! Jestliže jste single a nemáte se ke komu vracet domů, proč si letošní léto trochu neužít? Prozradíme vám, proč dát šanci letní lásce! V letní lásce jde především o zábavu Možná jste se na grilovačce u vašich přátel seznámila s krásným a sympatickým mužem, se kterým jste strávila celý večer, jenže se vám už neozval. Zapomeňte na smutnění a pusťte ho z hlavy! Jestliže vám nezavolal, pak to asi nebyl muž pro vás a proč nad takovým ztrácet čas? Při letní lásce jde především o zábavu, závazky zde nemají své místo! Hlavně na nic netlačte Ačkoli by se na letní lásku mělo hledět jako na zábavný flirt, který nemá budoucnost, je samozřejmé, že se po celé léto nedokážete jen bavit. Jestliže vám to nepůjde od srdíčka a budete se do schůzek s pohledným mladíkem doslova nutit, netlačte na pilu a skončete to dříve, než vám z toho přeskočí. Ve chvíli, kdy budete v křeči, si to stejně moc neužijete… Nebojte se experimentů Strávit celé léto s romantickými filmy v televizi a miskou popcornu na klíně? Ale no tak, vždyť tohle přece není váš styl! Nebojte se proto experimentovat, protože i o to jde v letní lásce. Proč tedy nepřijmout pozvání od muže, který sice na první pohled není tak úplně váš typ? Dostala jste nabídku okusit noční koupání... Čtěte více Příspěvek Proč dát šanci letní lásce? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
21.11.2015 06:55 |

podobné články

Budějovický Budvar uvádí na trh novou variantu cideru Somersby

 
Prémiový cider dánské značky Somersby byl na český trh uveden v červnu 2012. Loni na jaře byl jablečný cider doplněn o Somersby Pear s hruškovou příchutí. Objem prodeje značky Somersby se i díky tomu meziročně výrazně zvýšil. Tím byl potvrzen vysoký obchodní potenciál cideru na českém trhu. Proto Budějovický Budvar v těchto dnech uvádí na trh již třetí variantu Somersby, tentokrát s příchutí ostružiny.
17.03.2014 14:20 |

podobné články

O2 zvyšuje objemy mobilních dat ve svých tarifech. Novým i stávajícím zákazníkům

 
Od 13. ledna 2014 zvyšuje O2 objem dat v tarifech FREE O2 Plus a FREE CZ. V případě tarifu FREE O2 Plus se objem přenesených dat zvyšuje ze 150 MB na 200 MB, v tarifu FREE CZ bude k dispozici 1,5 GB dat namísto dřívějšího 1 GB. Zákazníci O2 s tímto tarifem tak získají k neomezenému volání do všech sítí v Česku ještě o polovinu větší porci mobilních dat.
14.01.2014 10:25 |

podobné články

Otevřené úřady s otevřenými daty: Revoluce v úředním myšlení začíná

 
Otevřená data a jejich publikace dnes patří k základním nástrojům otevřeného vládnutí a pomalu se stávají samozřejmou „výbavou” všech veřejných institucí. Veřejná správa si dosud pořídila přes šest a půl tisíce informačních systémů. V těchto informačních systémech je ukryto nepředstavitelné množství dat a tedy i velké bohatství. Část z těchto dat je postupně zveřejňována ve formě „otevřených dat“, tedy dat volně a bezplatně dostupných, a to ve strukturované a strojově čitelné podobě, pro komerční i nekomerční využití. Aby podpořili otevírání dat institucí veřejné správy, rozhodli se zástupci Českého telekomunikačního úřadu a Nejvyššího kontrolního úřadu uspořádat první hackathon veřejné správy v České republice.
08.03.2017 11:55 |

podobné články

10 důvodů, proč se nakonec vyplatilo dát festivalu Rock For People 20. šanci!

 
"V Hradci Králové dozněl jubilejní 20. ročník festivalu Rock for People":http://www.extra.cz/8-duvodu-podle-kterych-poznate-ze-uz-jste-na-letni-festivaly-proste-stari, který tradičně patří mezi nejoblíbenější české festivaly. A tohle je 10 důvodů, proč se i letos vyplatilo nevynechat!
06.07.2014 14:40 |

podobné články

Ota Černý otevřeně o dění v listopadu '89, Havlovi, Husákovi, zlém Mečiarovi i rozdělení Československa

 
25 LET OD LISTOPADU '89 Ota Černý pracoval v České televizi přes čtyřicet let. Začínal jako sportovní redaktor, po pádu komunistického režimu moderoval první politickou debatu Co týden dal. Právě odtud pochází jeho legendární otázka "Co na to občan?" „Proč se ten pořad stal fenoménem? Protože byl upřímný. Protože byl vzdělaně lidový. Protože jsme se nevytahovali a nechtěli dělat politiku. Protože zvítězila naše obyčejnost!“ prozradil pro ParlamentníListy.cz Černý. A k tomu zavzpomínal i na to, který z politiků se bál k němu chodit.
20.10.2014 04:40 |

podobné články

ZÁZRAK! Britney Spears za tři dny shodila pneumatiku a pochlubila se pekáčem!

 
Britney Spears se stal vánoční zázrak! Jinak se to nedá nazvat. Během tří dnů totiž zvládla shodit pneumatiku, která jí ještě před nedávnem „zdobila“. Opravdu se jí to podařilo nebo se vánoční zázrak nekonal?
05.01.2014 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (760 článků)

Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu

 
Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.06.2015 09:11 |

podobné články