Článek

Bývalý šéf mordparty o kanibalovi: Oběť snědl s ďábelskou hořčicí, maso prý bylo tuhé

 
Bývalý kriminalista Jiří Markovič (73) je legendou pražské mordparty. U policie sloužil pětatřicet let a za tu dobu proslul jako lovec sériových vrahů. V pořadu Hyde Park Civilizace se rozpovídal i o jednom ze svých největších případů, dopadení sadistického kanibala Ladislava Hojera (†28)!
28.02.2016 05:25 |

podobné články

Podobné články

Jákl o natáčení filmu o kanibalovi: Hledal jsem pamětníky, kteří jedli lidské maso

 
S velkým očekáváním je přijímán film Petra Jákla (41) Ghoul o ukrajinském kanibalovi Čikatilovi, který natáčel přímo v místech, kde Čikatilo vraždil. Režisér poodhalil zákulisí natáčení. Herci příliš nadšení nebyli, jedna herečka se dokonce v pláči zhroutila a nebyla schopna dalšího natáčení. V lokalitách, kde řádil Čikatilo, byl ve 30. letech kanibalismus běžný. Lidské maso se prý tehdy dalo koupit na trhu...
06.02.2015 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (184 článků)

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Drsné castingy na film o kanibalovi: Nahá prsa, facka Jáklovi a nadávky!

 
Konkurzy na drsný film Petra Jákla (41) o ukrajinském kanibalovi Ghoul rozhodně nebyly žádnou procházkou růžovým sadem. Dívky na castinzích na Jákla řvaly, nadávaly mu, odhalovaly před ním ňadra, a jedna mu dokonce vzteky vlepila facku! Máme video...
16.02.2015 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Petr Jákl (184 článků)

Krásná Ivana, kterou snědl kanibal Hojer: Na ples šla kvůli tombole. Cestou domů našla smrt

 
Z děsivého svědectví z Hojerova nejbrutálnějšího zločinu mrazí i pětatřicet let poté. Psychopat, který podle všeho zabil pět žen, se totiž nezdráhal uchýlit ani ke kanibalismu. Části těla mladičké Ivany M. snědl s hořčicí.
10.07.2016 05:35 |

podobné články

Ztracená Míša bude případ jako Anička Janatková, obává se exšéf mordparty Markovič

 
Více než dva týdny je nezvěstná 12letá Michaela Patricia Muzikářová z Ústí nad Labem. Po tak dlouhé době se všichni začínají obávat nejhoršího. Šéf ústecké kriminálky Martin Charvát naznačil, že pokud se Míše něco stalo, její tělo najde policie až na jaře. V pondělí policisté v okolí Míšina bydliště tyčemi prohledávali hluboké závěje sněhu, nyní optimismu do případu nepřilil ani bývalý šéf pražské mordparty Jiří Markovič.
28.01.2017 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Patricia Martin (2 články) , Michaela Martin (15 článků)

Dívka léta Alice (21): Tuhle ďábelskou advokátku potkáte u soudu

 
Vyzývavá, provokativní, horká kandidátka na Dívku léta! Taková je Alice Šmerdová, budoucí studentka práv. Při pohledu na její nahaté fotky ve vás začnou vřít hormony jak v papiňáku. Kdo by nechtěl tuhle „ďábelskou advokátkou“ potkat u soudu?
05.08.2009 18:45 |

podobné články

Iveta Lutovská se na módní přehlídce proměnila v ďábelskou bohyni

 
Hlavní hvězdou sobotní módní přehlídky Top Secret se stala Iveta Lutovská (26), Česká Miss 2009. Návrhář Josef Klír, který navrhoval veškeré spodní prádlo pro tuto akci, z ní udělal černovlasou ďábelskou bohyni.
16.11.2009 14:55 |

podobné články

Osobnosti: Josef Klír (42 článků) , Iveta Lutovská-Vítová (387 článků)

Muž snědl vlastní děti! Měl jsem hlad a potřeboval jsem maso, hájil se

 
Hlad dokáže z lidí udělat opravdu neuvěřitelné stvůry. Poté, co žena odjela na služební cestu, odhodlal se její manžel k šílenému činu. Zabil a částečně snědl své dvě děti, dceru a syna. Když se žena vrátila domu, jen v klidu konstatoval: "Měl jsem maso.“
28.01.2013 10:10 |

podobné články

Exšéf mordparty Markovič: Jednoruký Ota by ji nezahrabal, bylo by to pro něj složité

 
Pátrání po dvanáctileté Míše Muzikářové hýbe Českem již déle než tři týdny. Vyšetřování stále nepřineslo dlouho očekávané stopy a naděje, že dívenku najdou živou, klesají. K případu se vyjádřil i bývalý šéf pražské mordparty Jiří Markovič.
02.02.2017 18:35 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Šéf pražské mordparty Josef Mareš: Oblékl uniformu po 20 letech!

 
Třetí řada oblíbeného krimiseriálu Případy 1. oddělení k velké nelibosti diváků nebude. Česká televize se jim to snaží alespoň částečně vynahradit tím, že opakuje celou první sérii. A hned v úvodním díle si střihl roli spoluscenárista a šéf pražské mordparty Josef Mareš (52).
05.03.2016 12:05 |

podobné články

Šéf pražské mordparty Josef Mareš: Oblékl uniformu po 20 letech!

 
Třetí řada oblíbeného krimiseriálu Případy 1. oddělení k velké nelibosti diváků nebude. Česká televize se jim to snaží alespoň částečně vynahradit tím, že opakuje celou první sérii. A hned v úvodním díle si střihl roli spoluscenárista a šéf pražské mordparty Josef Mareš (52).
09.03.2016 11:00 |

podobné články

Šéf mordparty, Vetchý i usvědčený vrah: Kriminalista Markovič přijímá na chalupě návštěvy

 
Bývalý vedoucí 1. oddělení pražské kriminálky, nebo také mordparty, Jiří Markovič tráví léto na Šumavě. Chalupu si tu jeho rodina koupila před více než dvaceti lety. Markovič, který za svou policejní kariéru poslal na šibenici sedm vrahů a do vězení další desítky násilníků, například spartakiádního vraha Jiřího Straku, bude na Šumavě odpočívat do podzimu. Pravidelně tu tráví půlku každého roku. Případy oddělení, které léta vedl, se nechali inspirovat tvůrci stejnojmenného seriálu České televize.
06.07.2016 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Chalupa (42 článků)

Bývalý šéf pražské mordparty Jiří Markovič: Tyhle chyby udělala policie při hledání Míši!

 
Exšéf pražské mordparty a elitní vyšetřovatel zná sice příběh zmizelé Míši jenom z médií, ale i tak má k případu vlastní teorie. Co si myslí o vyšetřování a krocích ústecké policie?
02.02.2017 20:55 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Před 12 lety odsoudili manžele Stodolovy: Policie se nesnažila, tvrdí šéf mordparty

 
Osm vražd a série loupeží, dva bestiální vrazi-manželé a dvě doživotí. Tak by se dal shrnout případ manželů Stodolových, kteří řádili po České republice mezi lety 2001 a 2003. Podle bývalého šéfa mordparty Jiřího Markoviče, se takovému počtu vražd dalo zabránit, kdyby policisté lépe prověřovali každé podezřelé úmrtí, jako to dělal jeho tým.
26.04.2016 19:35 |

podobné články