Článek

Běhá mezi námi mladík, kterého baví odřezávat maso z těla! Podle státního zástupce je to ale milý, hodný kluk

 
Minulý týden proběhla tiskem zpráva, že na Českolipsku nějaký muž bestiálně umučil koně. Odřezával mu kusy masa zaživa. Mladíka kriminalisté docela rychle dopadli, za což jim dáváme palec nahoru. Pak ale byl mladík zase propuštěn, na což tedy docela zíráme.
08.06.2015 15:51 |

podobné články

Podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Po práci běhá bos 48 kilometrů denně: Lukáš nohama vydělává na dobrou věc

 
Běhá bos a jeho cílem není vyhrát. Na Teribearu běhá Lukáš Findeis jen po práci. A i přesto naběhal během sedmi dní přes tři sta kilometrů. „Začal jsem běhat teprve před rokem. Jsem pyšný, když se překonávám. Mám z toho velkou radost,“ svěřil se Lukáš, který běhá zásadně bos.
16.09.2016 06:50 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Rampula opustil své křeslo vrchního státního zástupce

 
Vlastimil Rampula již odešel z funkce pražského vrchního státního zástupce, řekla mluvčí státního zastupitelství Irena Válová. Podle mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Heleny Markusové nyní úřad dočasně povede první náměstek Libor Grygárek. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman podle ní navrhne nového šéfa pražských žalobců v řádech týdnů.
15.06.2012 13:05 |

podobné články

Sexy zrzka Vica Kerekes se svlékne pro nový kalendář

 
Jednatřicetiletá slovenská herečka Vica Kerekes, známá z filmů Nestyda a Muži v naději, opět vystaví na odiv své smyslné křivky. Nafotí kalendář, jemuž přezdívají český Pirelli. Zařadí se tak mezi modelky jako Simona Krainová, Alena Šeredová a Pavlína Němcová, které už tvářemi kalendáře Stock byly. Další články k tématu: VIDEO: Jak se dají v kulečníku uplatnit tanga? Muži v naději to vědí Film Zejtra napořád je z půlky natočen. Podívejte se na teaser Milý, milý, strašlivě milý medvídek Nestyda
27.06.2012 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Alena Šeredová (569 článků) , Simona Krainová (1731 článků) , Vica Kerekes (127 článků)

Hrůza: Šílená žena z Ugandy podváděla partnera a ještě mu po hádce uřízla mužství

 
Dožadovat se věrnosti u chorobně nevěrných osob se může ošklivě vymstít. Třicetiletý farmář Ronald Tumusiime z Ugandy by zřejmě dnes raději svou partnerku opustil, než by ji neustále nutil k monogamii. Ona totiž jeho žárlivé naléhání nevydržela a pomstila se mu. Po jedné z hádek vzala nůž a začala mu odřezávat penis od těla.
01.11.2012 20:20 |

podobné články

Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí

 
Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.
14.10.2015 13:36 |

podobné články

Vepřové maso na čínský způsob

 
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
11.01.2012 12:50 |

podobné články

Nejvyšší žalobce Pavel Zeman nesouhlasí s návrhem zákona, se kterým přišla ministryně Válková

 
S návrhem zákona o státním zastupitelství z dílny ministryně Heleny Válkové nesouhlasí nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Informovala o tom Česká televize. Přímý vliv ministra by podle Pavla Zemana vypadal tak, že by za určitých okolností mohl jmenovat vedoucí státní zástupce, počítaje v to i vedoucího státního zástupce takzvaného speciálu, bez ohledu na zbytek soustavy státního zastupitelství. Dále jde o posílení informační povinnosti ze strany státního zastupitelství vůči Ministerstvu spravedlnosti.
14.11.2014 12:56 |

podobné články

Šéf žalobců navrhl odvolání pražského vrchního státního zástupce Rampuly

 
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman se ve středu obrátil na ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) s návrhem na odvolání pražského vrchního státního zástupce Vlastimila Rampuly. Uvedla to mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Helena Markusová.
09.03.2011 17:40 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pospíšil (1674 článků) , Jiří Pospíšil (1674 článků) , Jiří Zeman (771 článků)

Dienstbier: Ministr Pospíšil ohrožuje nezávislost státního zastupitelství

 
Ministr Pospíšil v souvislosti se jmenováním nového vrchního zástupce v Praze neustále opakuje tezi, že jmenování je sdílenou kompetencí nejvyššího státního zástupce a ministra spravedlnosti a že proto před jeho jmenováním je nezbytné dosažení shody. Naposledy v rozhovoru pro Deník ministr ujišťuje, že bez souhlasu nejvyššího státního zástupce nikdo jmenován nebude.
01.08.2011 16:20 |

podobné články

Stížnost na státního zástupce Mezlíka míří přímo k Evropské komisi

 
Energetický regulační úřad (ERÚ) podá k Evropské komisi stížnost na státního zástupce Radka Mezlíka z brněnské pobočky Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Viní ho ze zneužití pravomocí a snahy nezákonně ovlivnit správní řízení v kauze solárních elektráren Zdeněk Sun a Saša Sun, informoval mluvčí ERÚ Jiří Chvojka. Šéf Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Ivo Ištvan sdělil, že o stížnosti nemá informace, proto se k ní nemůže vyjádřit. Vyjádření Mezlíka se zjišťuje.  
17.12.2013 14:26 |

podobné články

Jak na bakterie v kuchyni

 
Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
18.02.2015 17:45 |

podobné články

Droga zvaná Krokodil a žeroucí lidské maso se objevila už i v Česku: Pozor na drsné záběry nejen v galerii, ale i ve videu!

 
Uhnilé maso odpadávající od kostí, pohled na obnažené kosti, zčernalé končetiny a mokvavé díry do těla. To není popis nejnovějšího hororu Sama Raimiho, ale tvrdá realita, které bude čelit každý, kdo si do žíly píchne "ruskou drogu zvanou Krokodil":http://www.extra.cz/levna-ruska-droga-krokodil-dela-z-lidi-chodici-zombie-maso-jim-odpadava-od-kosti-presto-je-ve-svete-zadana.
01.10.2013 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Sam Raimi (10 článků)

Ministr Blažek chce obviněného státního zástupce Fialu zbavit funkce

 
Ministerstvo spravedlnosti zahájilo řízení o dočasném zproštění výkonu funkce státního zástupce Františka Fialy, kterého policie viní z korupce. Podle Jiřího Hovorky z tiskového odboru úřadu dočasné zproštění funkce ministrovi ve Fialově případě navrhl i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.
25.02.2013 22:50 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Fiala (92 článků) , Jiří Fiala (92 článků) , Jiří Zeman (771 článků) , Pavel Fiala (74 článků) , Pavel Blažek (530 článků)