Článek

Balaštíková (ANO): V salámu za 70 korun sotva může být maso

 
Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 29. 4. 2015 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o významné tržní síle při prodeji zemědělských a potravinářských produktů.
30.04.2015 10:31 |

podobné články

Podobné články

Babišova zlínská lídryně Balaštíková: Lobbisté mi změny kontrol hospod nediktovali

 
Kontroverzní změnu navrhla loni na podzim v Poslanecké sněmovně Margita Balaštíková (ANO), která se zároveň rozhodla kandidovat na hejtmanku Zlínského kraje. Balaštíková chtěla totiž kontroly restaurací odebrat z kompetencí hygieniků a předat je Státní zemědělské a potravinářské inspekci. To nadzvedlo ze židle tehdejšího hlavního hygienika Vladimíra Valentu.
09.09.2016 20:10 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Valenta (56 článků)

Jak velké budou ztráty pro Babišovu Masnu Studenou za koninu v salámu?

 
Masně Studená, která ve čtvrtek přerušila výrobu trvanlivých salámů kvůli obsahu koniny v mase z Itálie, vzniknou statisícové ztráty, navíc část zaměstnanců si musela vzít dovolenou. Dnes to řekl mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka. Nepřiznané koňské maso v masném výrobku Masny Studená, jež spadá do skupiny Krahulík podnikatele Andreje Babiše, zjistil obchodní řetězec Tesco v baleném salámu Herkules prodávaném pod privátní značkou řetězce. 
22.03.2013 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (8323 článků)

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

Poslankyně Balaštíková: Hrát si u nás na integraci muslimů je hodně naivní a nebezpečné

 
Mám osobní zkušenost s komunitou muslimů v jejich domácím prostředí. Tam mají vše podle svých potřeb, podle své kultury. Tzv. uprchlická krize není dílem náhody, ale má konkrétní příčiny, konstatuje v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Margita Balaštíková (ANO). S poslankyní a nyní jedničkou na kandidátce ANO ve Zlínském kraji jsme si povídali také o problémech regionu. Jaké řešení nabízí hnutí ANO, které jde do krajských voleb vůbec poprvé?
06.09.2016 13:45 |

podobné články

TEST LOVECKÝCH SALÁMŮ: Který je opravdu ten nejlepší?

 
Lovečák je v Česku jeden z nejoblíbenějších salámů. Tentokrát je otestoval šéfkuchař školy vaření Chefparade Radkem Jakubcem. Podle něho žádný ze salámů vyloženě nepropadl, ale našly se mezi nimi takové, které byly přece jen lepší než ostatní.
23.06.2014 08:50 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

Balaštíková (ANO): Na Slovácku mám svůj domov a rodinu, ráda bych mu co nejvíce pomohla

 
Poslankyně Balaštíková aktivně spolupracuje se starosty obcí na Slovácku
12.05.2015 06:31 |

podobné články

Pajonk (SaS): Vyrovnaný rozpočet a bez strašení!

 
Včera jsem si se zájmem přečetl jeden sponzorovaný příspěvek a dostal dokonce na hlavní FB hnutí Ano. Hlavní tvář hnutí ve Zlínském kraji, Margit Balaštíková, v příspěvku tvrdí, že zadlužení kraje vzrostlo za poslední čtyři roky dvojnásobně. Jenže paní Balaštíková se ve svém „výpočtu“ spletla zhruba o 95 %.
29.09.2016 14:45 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

Ministr Bendl: Novou ředitelkou Národního zemědělského muzea bude Eva Balaštíková

 
Ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) rozhodl, že generální ředitelkou Národního zemědělského muzea bude Eva Balaštíková (1961).
12.02.2013 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Bendl (487 článků)

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Stát vypíše výběrové řízení na dodávky salámů za 20,3 milionu korun

 
Správa státních hmotných rezerv (SSHR) vypíše výběrové řízení na dodání 200 tun salámů. Cena za dodání, skladování a obměňování potravin během tří let a dvanáct měsíců nemá přesáhnout 20,3 milionu korun. 
31.07.2015 18:11 |

podobné články

Andrej Babiš ohromuje Němce taškou plnou salámů

 
Miliardář a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve středu přes Twitter vzkázal, že po Německu vláčí plnou tašku salámů z Kostelce, aby je nabídl velkým řetězcům. O den později se pochlubil, že globální hráči vnímají Agrofert jako seriózního partnera.
05.09.2013 13:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (8323 článků)

Novinář odvysílal večerní chvilku poezie o Babišově salámu

 
Kontroverzní novinář Jiří X. Doležal se zaměřil na "žhavou, angažovanou a bojující poezii 21. století". Po dlouhých úvahách prý zjistil, že jediný skutečný magický realismus lze najít v popisech složení výrobku. Ve spotu na stránkách serveru Reflex.cz se "recituje" ze složení kuřecího šunkového salámu, který vyrábí společnost spadající do koncernu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.
27.01.2014 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (8323 článků) , Jirka Doležal (204 článků) , Jiří Doležal (204 článků)

Fuj! Do oblíbené Vysočiny melou výrobci salámu i kosti a šlachy

 
Pět z deseti salámů Vysočina v obchodech v Jihomoravském kraji nevyhovělo požadavkům na kvalitu stanovenou potravinářskou vyhláškou. Agentuře Mediafax to ve středu řekl mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Michal Spáčil.
30.11.2011 15:00 |

podobné články

V salámu je kostní drť!

 
Máte rádi salám Vysočina? Teď vás možná chuť přejde! Státní zemědělská a potravinářská inspekce koupila 10 těchto salámů. A pět z nich v testech totálně propadlo, čtyři dokonce obsahovaly kostní drť!
01.12.2011 12:10 |

podobné články

Šizených a nebezpečných potravin přibývá! Víme, na co si dát pozor! VELKÝ PŘEHLED

 
Médii nedávno proběhla informace o šizení salámů Poličan. Test časopisu dTest prokázal, že minimálně v polovině salámů typu Poličan není množství masa odpovídající potravinářským normám. A podobných případů jsou desítky, ne-li stovky. Jak nás výrobci šidí?
22.07.2013 14:50 |

podobné články