Článek

AVO: Hodnocení výzkumu očima podnikatelů

 
Nastavení jasných pravidel řízení výzkumu, větší konkurenční prostředí a změny v připravovaném novém hodnocení výsledků - to jsou požadavky odborníků z aplikovaného výzkumu, na kterých se včera shodli na semináři o Aplikovaném výzkumu v ČR.
27.04.2016 19:50 |

podobné články

Podobné články

Co platí na tmavé kruhy pod očima?

 
Tmavé kruhy pod očima zná snad každá žena. Většina z nás s nimi již měla tu čest a při pohledu do zrcadla se nám naskytl odraz tmavých fleků, kvůli kterým naše oči působily unavené a naše tvář zašlá. Kruhy pod očima vznikají propadem tkáně nacházející se pod vnitřním očním koutkem a mnohdy mohou zasahovat až do úrovně lícních kostí. Tmavé kruhy pod očima nevypadají vůbec dobře, někdy se k nim přidají ještě nevzhlednější váčky vznikající otoky v očním okolí. Jak proti těmto kruhům bojovat? Dá se jim nějak zabránit? A jak se jich zbavit, když nám budou hyzdit tvář? Jak na tmavé kruhy pod očima? Příčin, kvůli kterým vznikají tmavé kruhy pod očima, může být hned několik. Často je tato vada na kráse spojována s nezdravým životním stylem, především pak s nedostatkem spánku. I to je samozřejmě jeden z důvodů, za jejich vznikem ale může stát i stres nebo dědičné indispozice. Nás však dnes neznamená, proč kruhy pod očima vznikají. My se dnes společně zaměříme na to, jak se kruhů zbavit. Poradíme vám několik tipů, triků a fíglů, s jejichž pomocí můžete na tmavé kruhy pod očima vyzrát. Tak jdeme na to! První pomocí na kruhy pod očima je pořádně studený obklad. Měl by být tak studený, jak jen vaše citlivé oční okolí dokáže snést. Snažte se studený obklad přikládat pouze na okolí pod očima, nikoli přímo na oční víčka. Jedna z babských rad říká, že na tmavé kruhy pod očima skvěle fungují vychlazené sáčky čaje, nejlépe pak zeleného neb heřmánkového. Zkuste to, nemůžete nic ztratit. Prevencí proti vzniku kruhů pod očima je dostatek vody. Jak jistě víte, naše tělo je tvořeno vodou, proto je potřeba vodu neustále doplňovat. Kromě kruhů pod očima působí pozitivně i na další tělesné pochody. Vracíme se k radám našich babiček, které nedaly dopustit na... Čtěte více Příspěvek Co platí na tmavé kruhy pod očima? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.08.2017 20:15 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Zaostáváme v podpoře malých a středních podniků

 
Celkové výzkumně-vývojové služby pro firmy činily loni rekordní více než jednu miliardu korun. Jen vlastní smluvní výzkum v roce 2016 provedly výzkumné organizace sdružené v Asociaci výzkumných organizací (AVO) za 352 milionů korun. Stoupá i export v oblasti těchto služeb, který loni činil téměř 20 procent. Tuzemské výzkumné organizace mají natolik kvalitní výsledky, že se mohou uplatnit na velmi konkurenčním evropském trhu, řekl ředitel AVO Libor Kraus na odborném semináři Byznys s inovacemi, který se konal v Praze. Mezi panelisty dnešní akce AVO byl také místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.
09.05.2017 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1496 článků) , Pavel Kraus (4 články)

Bělobrádek (KDU-ČSL): Firemní výzkum roste, jeho služby loni vykázaly rekordní miliardu korun

 
Celkové výzkumně-vývojové služby pro firmy činily vloni rekordní více než jednu miliardu korun. Jen vlastní smluvní výzkum v roce 2016 provedly výzkumné organizace sdružené v Asociaci výzkumných organizací (AVO) za 352 milionů korun. Stoupá i export v oblasti těchto služeb, který loni činil téměř 20 procent. Tuzemské výzkumné organizace mají natolik kvalitní výsledky, že se mohou uplatnit na velmi konkurenčním evropském trhu, řekl ředitel AVO Libor Kraus na odborném semináři Byznys s inovacemi, který se konal v Praze. Mezi panelisty dnešní akce AVO byl také místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.
12.06.2017 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1496 článků) , Pavel Kraus (4 články)

AVO: Šance pro konkurenceschopnost

 
V Řeži u Prahy se dne 23. 4. 2014 konalo každoroční Valné shromáždění Asociace výzkumných organizací (AVO) s názvem Šance pro konkurenceschopnost. Vedla se otevřená a zajímavá diskuse nad směřováním českého výzkumu. V dopoledním programu vystoupila řada osobností z různých výzkumných sfér – od průmyslu, přes vysoké školy až po Akademii věd a také představitelů orgánů státní správy.
24.04.2014 16:30 |

podobné články

AVO: Osekejme suché větve a hledejme synergie!

 
Osekejme suché větve a hledejme synergie. Přesně tato slova vyslovila senátorka Alena Gajdůšková (ČSSD) na schůzce s představiteli AVO (Asociace výzkumných organizací), která proběhla dne 6. 6. 2013 v Praze.
10.06.2013 09:50 |

podobné články

Osobnosti: Alena Gajdůšková (224 článků)

Nejvyšší kontrolní úřad: Grantová agentura nepodporovala větší provázanost výzkumu a praxe

 
Nejvyšší kontrolní úřad prověřil podporu výzkumu a vývoje, kterou ze státního rozpočtu rozděluje Grantová agentura České republiky (GAČR). Kontroloři se zaměřili na účelovou podporu základního výzkumu celkem za 15,3 miliardy korun, kterou agentura rozdělila v letech 2011 až 2015. Z kontroly vyplynulo, že GAČR nesměrovala podporu do těch oblastí výzkumu, které mají větší potenciál pro pozdější praktické využití. Nepodporovala ani větší propojení základního a aplikovaného výzkumu. Chybovala i ve veřejných soutěžích pro grantové projekty. Agentura navíc nehodnotila celkové dopady poskytnuté podpory. Česká republika přitom v kvalitě základního výzkumu zaostává za evropským průměrem.
03.04.2017 16:20 |

podobné články

AVO: Více kolaborativního výzkumu, radí Kraus

 
Z nejnovější statistiky Ukazatele výzkumu a vývoje 2012 zveřejněné na webových stránkách Českého statistického úřadu* vyplývá několik zajímavých informací.
30.01.2014 17:10 |

podobné články

První hodnocení státní podpory výzkumu ve firmách: Je dostatečně motivační?

 
Zatímco o rozdělování dotací na vědu a výzkum pro veřejné instituce - včetně univerzit, vědeckých pracovišť atd. - se bouřlivě diskutuje, o hodnocení efektivity státní podpory výzkumu a vývoje pro soukromé subjekty se moc nemluví. Důvodem je to, že v českém prostředí takové hodnocení dosud chybělo. Nejedná se přitom zrovna o malé peníze: jen na program ALFA, který od roku 2010 poskytuje Technologická agentura České republiky, se počítá s vynaložením 9 miliard korun ze státního rozpočtu.
04.12.2016 21:00 |

podobné články

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vysoké školy budou mít dost času se připravit na nový způsob hodnocení výzkumných organizací

 
Nové zásady hodnocení výzkumných organizací od roku 2017, které přinesou velké změny stávajícího systému, schválila vláda na svém zasedání ve středu 8. února. Metodiku hodnocení výzkumných organizací a hodnocení programů účelové podpory výzkumu, vývoje a inovací předložil místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.
08.02.2017 14:40 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1496 článků)

Nejvstřícnější bankou za IV. čtvrtletí roku 2014 je dle hodnocení odborníků Air Bank

 
V projektu klientského ratingu Vstřícná banka se v hodnocení odborné poroty, která je nejdůležitějším článkem hodnocení, stala Nejvstřícnější bankou za 4. čtvrtletí roku 2014 Air Bank. Tato banka získala od poroty průměrné hodnocení 76,19 procent. Druhou nejvstřícnější bankou byla porotou určena Fio banka s hodnocením 75,88 procent a třetí se umístila Komerční banka, která od poroty získala hodnocení 74,50 procent.
10.03.2015 14:21 |

podobné články

Babišova EET se rozjíždí: Účtenky už posílá přes 2 tisíce podnikatelů

 
Do pondělních 20:00 se do pilotního provozu elektronické evidence tržeb (EET) přihlásilo 2396 podnikatelů, kteří zaslali 241.000 účtenek. ČTK to sdělila mluvčí Finanční správy Petra Petlachová. Finanční správa začala ukládat údaje o tržbách podnikatelů, kteří se k ní dobrovolně připojí, 1. listopadu. Evidence tržeb pak bude v ostrém provozu spuštěna 1. prosince pro hotely a restaurace a měla by se týkat zhruba 40.000 podnikatelů.
08.11.2016 14:50 |

podobné články

Podnikatelé táhnou český výzkum, tikající bombou se ale stávají evropské dotace

 
Podnikatelé se začínají stávat hlavním tahounem tuzemského výzkumu a vývoje. Na výdajích na výzkum za minulý rok se podnikatelé podíleli již z 57 %, zatímco v roce předcházejícím to bylo 48 %. Nejvíce prostředků na výzkum směřuje do strojírenství, digitální ekonomiky, elektrotechniky a léčiv. 12 % malých a středních podniků již spolupracuje s výzkumnou sférou, dalších 9 % se na výzkumnou kooperaci chystá. Největší hrozbou tuzemského výzkumu se začíná stávat jeho závislost na evropských fondech. Jejich nedostatek v dalším programovacím období a fakt, že polovina firem inovace financuje s evropských dotací, může po roce 2020 zásadně zpomalit tuzemský výzkum a vývoj. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) předkládá analýzu o stavu investic podnikatelů do výzkumu a vývoje a současně představuje výsledky šetření mezi malými a středními firmami.
09.11.2017 16:20 |

podobné články

SP ČR: Podpora průmyslového výzkumu vede k vysokým přínosům

 
Reakce Svazu průmyslu a dopravy ČR, HK ČR a AVO na stažení návrhu rozpočtu na rok 2013 z jednání PSP ČR a jeho připravované přepracování.
27.10.2012 15:00 |

podobné články

Flirtování očima muže: co je naprosté tabu?

 
Zkusili jste se někdy podívat na flirtování očima muže? Napadlo vás někdy popřemýšlet nad tím, co mužům na ženách připadá hloupé? Pokud ne, pak uděláte dobře, když si přečtete dnešní článek! Flirtování je vzrušující činnost, které se s chutí oddávají muži i ženy. I když by si člověk mohl myslet, že je vlastně úplně jedno, jak na to jdete a co při tom děláte, protože muži i ženy používají stejnou techniku, ve skutečnosti to není pravda. Dnes se společně podíváme na flirtování očima muže a řekneme si, čím opačné pohlaví během koketování rozčilujeme. Flirtování očima muže – podívejme se pravdě do očí! Co děláte, když se snažíte udělat na muže dojem? Čím na sebe upoutáte pozornost? Jak se chováte? Možná totiž máte pocit, že všechno děláte dobře a že tím u dotyčného muže bodujete. A víte co? Pravda může být úplně jiná! Obležení několika muži Když se žena snaží muži ukázat, že na to má a že je žádaná, často se obklopí několika dalšími muži, kterými se nechá obletovat, i když to jsou třeba jen kamarádi. Například si v baru vyhlédnete pohledného sympaťáka a abyste mu dokázala, že je o vás zájem, budete se před jinými muži předvádět v domnění, že to v něm snad vzbudí žárlivost nebo co. A víte, jak tohle vnímají muži? S největší pravděpodobností si o vás bude myslet, že jste holka pro každého. A to je vaším cílem? Asi ne! Falešné náznaky Další věc, kterou muži fakt nesnáší, jsou falešné náznaky. Jak to vypadá? Koketujete v baru s nějakým mužem, možná už jste se dostali na další metu a povídáte si. Pak mu náznaky těla nebo dvojsmyslnými řečmi dáváte najevo, že byste se klidně posunula ještě o něco dál, i když v hlavě víte, že nejste holka, která s mužem hupsne do postele po prvním... Čtěte více Příspěvek Flirtování očima muže: co je naprosté tabu? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.11.2017 08:15 |

podobné články

Premiér Sobotka: Místopředseda vlády Bělobrádek má za úkol dokončit zákon o podpoře výzkumu, vývoje a inovací

 
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 2. prosince 2016 setkal k bilanční schůzce s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem. Společně zhodnotili činnost a další cíle vládní koalice, úkoly ministrů vládního kabinetu za KDÚ-ČSL a dosavadní činnost v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Vicepremiér Bělobrádek má za úkol do konce funkčního období vlády dokončit zákon o podpoře výzkumu, vývoje a inovací včetně předložení paragrafového znění do Parlamentu ČR a dokončit metodiku hodnocení výzkumných organizací 2017+.
03.12.2016 09:25 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Sobotka (9472 článků) , Pavel Bělobrádek (1496 článků)

Bělobrádek (KDU-ČSL): Hodnocení výzkumu podle takzvaného kafemlejnku zásadně přepracujeme

 
Výsledky výzkumu se budou v příštích letech posuzovat s větším důrazem na kvalitu a poslání výzkumných organizací. Díky tomu by se měly efektivněji rozdělovat peníze na výzkum. Zásady hodnocení podle nové Metodiky 2017+ dnes projednala vládní Rada pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI). Metodika by měla začít platit od roku 2017.
27.06.2016 21:50 |

podobné články

Ministerstvo průmyslu a obchodu pořádá seminář o podpoře a hodnocení aplikovaného výzkumu a inovací pro nejbližší období

 
Při příležitosti předání vůbec prvního certifikátu nezávislého ověření inovativní technologie „Fermentor EWA 2014“ společnosti AGRO-EKO evropskou metodikou Environmental Technology Verification se uskuteční seminář věnovaný problematice podpory a hodnocení aplikovaného výzkumu a inovací pro nejbližší období.
16.09.2016 15:45 |

podobné články

Eva Zažímalová: Hodnocení výzkumu není drahé, ale velmi náročné

 
Do posledního hodnocení výzkumu v rámci Akademie věd se zapojilo více než tisíc hodnotitelů. „Většina z nich byla ze zahraničí,“ říká v exkluzivním rozhovoru nová předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová.
12.04.2017 16:05 |

podobné články

Nantl (ODS): Neexistence systému hodnocení výzkumu ohrožuje peníze na jeho financování

 
Návrh ministra financí na snížení výdajů státního rozpočtu na výzkum a vývoj v roce 2018 je důsledkem neschopnosti místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka vytvořit systém hodnocení výzkumu.
13.06.2017 21:45 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bělobrádek (1496 článků)