Článek

Angličan vaří z prošlých potravin. Jeho restaurace má pobočky už ve 120 zemích

 
Prošlé datum trvanlivosti nemusí znamenat, že zboží patří do popelnice. Angličan Adam Smith se rozhodl bojovat proti plýtvání jídlem tím, že si otevřel restauraci, v níž vaří výhradně z prošlých a kazících se potravin. Jeho koncept slaví takový úspěch, že během necelý dvou let stihl otevřít pobočky ve 120 zemích po celém světě.
24.10.2015 13:31 |

podobné články

Osobnosti: Adam Smith (6 článků) , Adam Smith (6 článků)
Podobné články

Otevřel si restauraci, kde vaří z prošlých potravin. Teď má 120 poboček po celém světě

 
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho projekt Real Junk Food Project má pobočky v Austrálii, Spojených státech nebo Nigérii. Zachránil takto už 200 tun potravin, které by skončily v koši.
19.10.2015 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Adam Smith (6 článků) , Adam Smith (6 článků)

V Praze našli 110 kilo prošlých filet a klepet. Prodejně hrozí pokuta 50 milionů

 
Veterináři objevili v prodejně Fishee‘s v Praze 9 skoro 110 kilogramů prošlých rybích filet a krabích klepet. V prodejně navíc našli 11 kilo vařených krevet a mušlí svatého Jakuba po datu minimální trvanlivosti, které nebyly dostatečně od jiných výrobků oddělené.
30.11.2016 17:30 |

podobné články

Apatyky dostaly pokuty za 8 milionů: Některé míchaly léky z prošlých surovin

 
Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) zveřejnil výsledky kontrol lékáren za rok 2016. Z 877 akcí bylo uloženo 94 pravomocných rozhodnutí o pokutě za porušení povinností stanovených zákonem. Apatyky tak musí zaplatit téměř 8 milionů korun. Jedním z jejich prohřešků byla i příprava léčivých přípravků z prošlých surovin nebo ze surovin bez certifikátu. SÚKL připustil, že takový preparát by mohl mít v extrémních případech vliv na zdraví pacienta.
18.03.2017 07:00 |

podobné články

Pochutnali byste si? Kodaňská restaurace, která vaří jen z vyhozených potravin, vás zve na své neobvyklé menu

 
V Dánsku vznikla revoluční "restaurace":http://www.extra.cz/to-je-krasa-navstivte-restauraci-s-nejkrasnejsim-vyhledem-na-svete Rub&Stub;, ve které si pochutnáte na vynikajících pokrmech, nad nimiž budete kroutit hlavou. A proč? Suroviny, ze kterých se v podniku vaří, nejsou objednané, nýbrž se jedná o přebytky ze supermarketů a od zemědělců, kteří by je jinak vyhodili.
22.10.2013 13:15 |

podobné články

Průměrný Angličan má jen tři osoby, které může označit za pravé přátele

 
Nová studie ukazuje, že průměrný Angličan má jen tři osoby, na které se může doopravdy spolehnout. Lidé průměrně uvádějí, že mají zhruba 16 kamarádů, ale zároveň dodávají, že by je neoznačili přímo za přátele. Studie ukázala, že kdyby Angličan přerušil kontakt se všemi svými přáteli, tak mu po letech zůstanou průměrně tři, ti praví.
29.04.2009 22:10 |

podobné články

Vegani doporučují nejlepší veganské restaurace v Praze: Kam na svíčkovou nebo tiramisu?

 
Že vegani zobou pouze zrní? Omyl. Důkazem toho jsou i pražské veganské restaurace, které nabízí alternativy běžných českých i zahraničních masových jídel. A tak i když zajdete do restaurace, ve které se vaří pouze vegansky, můžete si objednat například svíčkovou s pěti knedlíky nebo veganský guláš. Vegani doporučují své oblíbené podniky a taky oblíbená jídla, kterými si je daná restaurace získala.
17.06.2016 17:55 |

podobné články

Je toto možné?! Pařížská restaurace usazuje ošklivé hosty tak, aby je nikdo neviděl

 
Hezcí dopředu, oškliví dozadu - to je heslo jedné nobl "restaurace":http://www.extra.cz/pochutnali-byste-si-kodanska-restaurace-ktera-vari-jen-z-vyhozenych-potravin-vas-zve-na-sve-neobvykle-menu v Paříži. Tam víc než vaše naditá peněženka zmůže to, jak vypadáte. Povrchnost, nebo dobrá taktika?
09.11.2013 23:01 |

podobné články

Inspektoři opět objevili v obchodech více jak desítku prošlých potravin

 
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zveřejnila další seznam potravin, u kterých prodejci klamali spotřebitele.
16.04.2012 21:05 |

podobné články

Na jídlo zdarma stály v Praze fronty, ačkoli bylo z téměř prošlých potravin

 
Protest proti vyhazování potravin uspořádala v úterý na pražském Václavském náměstí iniciativa Zachraň jídlo. Ze surovin těsně před dobou expirace bylo uvařeno tisíc porcí zeleninového kari. Jídlo šlo na odbyt.
10.09.2013 16:10 |

podobné články

Kubera s ODS chtěli lepší erekci v reklamě i přes den. Neuspěli, zbývá Zeman

 
Horní komora parlamentu posvětila zákaz reklam na podporu sexuální výkonnosti mezi 6. a 22. hodinou. O ten doplnili zákon o potravinách poslanci. ODS se vzpírala marně. Předloha také počítá s většími odstrašujícími obrázky na krabičkách cigaret, povinným příspěvkem prošlých potravin na charitu nebo s jasným označením českých potravin.
27.04.2016 17:25 |

podobné články

Státní veterinární správa objevila v Rokycanech prošlé potraviny

 
Inspektoři KVS SVS pro Plzeňský kraj provedli v minulém týdnu na základě podnětu spotřebitele kontrolu provozovny ZEMAN maso-uzeniny v Rokycanech. Stěžovatel uváděl prodej potravin s prošlou dobou spotřeby. Při kontrole bylo zjištěno, že podnět je oprávněný, protože v chladicím boxu bylo nalezeno celkem 5 kg prošlých potravin.
22.04.2017 20:35 |

podobné články

V Česku se měsíčně rozdá už přes 100 tun potravin potřebným, kapacity však nestačí!

 
Darování potravin potřebným probíhá v Česku především prostřednictvím tzv. potravinových bank. Ty svou pomoc přitom neprovádí jen během známé Národní potravinové sbírky, ale průběžně, každý den, a tam, kde je třeba. Aktuálně se tak měsíčně přerozdělí prostřednictvím 110 odběratelských organizací více než 100 tun potravin. Loni se v potravinových bankách podařilo získat 1 209 785 kg potravin, měsíčně pomohly 63 tisícům lidí. „Naši odběratelé i přesto stále nemají tolik potravin, kolik by potřebovali. Potravinovým bankám chybí finance na jejich provoz,“ uvádí k tomu Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky Praha.
09.09.2017 07:30 |

podobné články

Takhle v Praze vaří kuchaři ocenění Michelinskou hvězdou. Podívejte se na jejich jídla

 
Luxusním pražským restauracím La Degustation, Alcron a Field se podařilo i letos obhájit Michelinskou hvězdu a jsou jedinými podniky v Česku, které se takovým úspěchem mohou chlubit. Speciální ocenění Bib Gourmand za výjimečné jídlo za rozumnou cenu získala v Praze nově karlínská restaurace Eska. Podniků s tímto oceněním je v metropoli sedm – kromě Esky také Maso a Kobliha, Aureole, Divinis, Na Kopci, Sansho a SaSaZu. „Díky nové generaci mladých kuchařů, kteří prokazují schopnost vařit na vysoké úrovni, nikdy nebyl takový výběr skvělých restaurací jako dnes, často ve velmi uvolněné a pohodové atmosféře,“ řekl ředitel prestižního průvodce Michelin Michael Ellis. Blesk.cz vybrané restaurace navštívil. Podívejte se, jak v nich vaří.
11.03.2017 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Ellis (1 článek) , Michael Ellis (1 článek) , Michael Ellis (1 článek) , Michael Ellis (1 článek)

Kuchař z nejpálivější restaurace světa vaří v plynové masce

 
Indická restaurace s názvem Brick Lane Curry House sídlící na newyorském Manhattanu je považována za podnik nabízející nejostřejší menu na světě. Restaurace nabízí svým hostům pokrmy obsahující deset druhů nejpálivějších chilli papriček. Jídlo i při přípravě dráždí sliznice natolik, že kuchař musí při vaření používat plynovou masku. V kuchyni ji přitom sundává jen výjimečně, a to pouze během ochutnávání svých ďábelských kulinářských výtvorů.
11.08.2010 08:55 |

podobné články

Obchodní ředitelkou české pobočky euroAWK Dita Navrátilová, přichází z Bratislavy

 
V rámci restrukturalizace obchodního oddělní české pobočky prodejce venkovní reklamy euroAWK nastupuje na pozici sales director Dita Navrátilová. Přichází z téže pozice ze slovenské pobočky. Podle MaM.cz nahradila dosavadního šéfa obchodu Zdeňka Bureše.
16.08.2012 13:15 |

podobné články

ČPZP vybavuje pobočky WiFi připojením a platebními terminály

 
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna vybavuje další pobočky platebními terminály a rozšiřuje pokrytí bezplatným WiFi připojením. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi myslí i na rodiny s dětmi, proto budou další pobočky vybaveny dětskými koutky.
02.06.2015 18:31 |

podobné články

Uplynulo 120 let od otevření první restaurace v areálu Budějovického Budvaru

 
V úterý 17. května 2016 uplynulo 120 let od slavnostního otevření první restaurace v areálu pivovaru Budějovický Budvar. Pro občany Českých Budějovic to byla významná společenská událost, o které informovaly i české noviny Budivoj (ročník 32, čtvrtek 21. května 1896, str. 2).
29.05.2016 17:50 |

podobné články

Rodinná kulinářská tajemství, díl II.: Co kuchtí babičky v různých zemích po celém světě? Nakoukněte jim do kuchyně!

 
O tom, co vaří babičky v různých zemích, jsme vás informovali už v "prvním díle":http://www.extra.cz/rodinna-kulinarska-tajemstvi-dil-i-co-kuchti-babicky-v-ruznych-zemich-po-celem-svete-nakouknete-jim-do-kuchyne. Nyní se podíváme do dalších koutů světa. A opět do kuchyní babiček.
01.06.2013 09:50 |

podobné články

Když vaří táta: Charismatický šéfkuchař Martin Polačko vaří se svými syny

 
Chcete vidět, jak to vypadá v kuchyni, když vaří táta? Nechte se inspirovat sympatickým šéfkuchařem Martinem Polačkem, který zůstal se svými dvěma syny sám. Budou se vám sbíhat sliny. Zejména pokud milujete houby a švestky...
15.10.2012 12:55 |

podobné články