Článek

Američani vypěstovali maso! Konec zabíjení zvířat?

 
Dobrá zpráva pro všechny milovníky masa, jimž je přitom líto zabitých zvířat! Americkým vědcům se podařilo v laboratoři vypěstovat první masovou kouli, kvůli jejíž výrobě nemuselo zemřít žádné zvíře! Chutná i voní stejně, jako by byla ze skutečného masa...
23.03.2016 05:10 |

podobné články

Podobné články

Svíčková na smetaně – tradice, která chutná

 
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2016 16:20 |

podobné články

To je síla! Ochránci zvířat se zabalili jako maso!

 
Hodně originální způsob protestu vymysleli portugalští ochránci zvířat – nechali se zabalit do igelitových obalů, stejně jako se balí porcované maso. Protestovali tak proti masovému zabíjení zvířat.
02.11.2011 19:20 |

podobné články

Jak udělat kuře na paprice se smetanou

 
Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
22.02.2016 12:40 |

podobné články

Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso

 
Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.
16.06.2016 22:00 |

podobné články

NEUVĚŘITELNÉ! Vědci vypěstovali umělý hamburger! Víme, jak chutná!

 
Nizozemští vědci zřejmě odstartovali potravinovou revoluci. Na veřejné ochutnávce v Londýně totiž představili karbanátek z masa, které laboratorně vypěstovali z kmenových buněk krávy. A jak takové maso chutnalo?
05.08.2013 19:00 |

podobné články

Aktivisté budou v centru Prahy předvádět "zabíjení vánočních psů"

 
V pondělí 20. prosince se aktivisté na ochranu zvířat na pražském náměstí Republiky postarají o pořádné pozdvižení. Během akce konané od 14 do 18 hodin tam budou předstírat "zabíjení vánočních psů" jako reakci na zabíjení kaprů. Chtějí veřejnost upozornit, že kapři cítí podobnou bolest jako psi či kočky.
19.12.2010 10:55 |

podobné články

Plněná vepřová kapsa

 
Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.
16.01.2012 16:05 |

podobné články

Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!

 
Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.
05.06.2013 16:15 |

podobné články

Žlučníková dieta – recepty

 
Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.05.2016 03:35 |

podobné články

V Anglii prodávají v supermarketech veverčí maso, ochránci zvířat zuří

 
Ochránci zvířat se tvrdě postavili proti britskému řetězci potravin Budgens. Ten totiž do svého sortimentu zařadil i maso z veverek. Obchod se brání, že je o maso z hlodavců všeobecně velký zájem, protože má vysoký obsah bílkovin a naopak nízké procento tuku. Řetězec tak prý pouze pokrývá poptávku.
30.07.2010 08:36 |

podobné články

NEJPÁLIVĚJŠÍ PAPRIČKY světa vypěstovali v Anglii

 
V anglickém městečku Grantham vypěstovali nejpálivější chilli papričky na světě. Informuje o tom v pátek webový portál deníku Daily Telegraph.
18.02.2011 15:40 |

podobné články

Číňan potřeboval nový nos, lékaři mu ho vypěstovali na čele

 
Dvaadvacetiletý Siao-lien utrpěl v roce 2012 zranění nosu při dopravní nehodě. Následná infekce způsobila deformaci nosu a ten už se lékařům nepodařilo zachránit. Vypěstovali mu proto nový na čele. Další články k tématu: Vědcům se podařilo vypěstovat část srdce Rodí se tvor s buňkami prasete a člověka, možná „farma“ lidských orgánů
25.09.2013 16:55 |

podobné články

Nad tím nos neohrne: Číňanovi vypěstovali lékaři nový frňák přímo na čele!

 
Na první pohled to může vypadat jako hříčka přírody, ale ve skutečnosti jde o důkladnou práci chirurgů a zdravotníků. Číňan Xiaolian (22) přišel před rokem o nos, který se po nehodě nepodařilo zachránit. Namísto toho mu lékaři vypěstovali nový. Přímo na čele.
25.09.2013 22:15 |

podobné články

Po autonehodě přišel o nos, lékaři mu vypěstovali nový na čele

 
Číňan Siao-lien utrpěl loni v srpnu při autonehodě vážné zranění nosu. Nemohl si dovolit plastickou operaci, podstoupil proto pouze základní ošetření. Po nějakém čase se ale ve zranění objevila infekce, která měla za následek deformaci nosu, napsala ve středu agentura Reuters. Lékaři mu proto doslova vypěstovali nový na čele.
26.09.2013 14:45 |

podobné články

Lékaři vypěstovali dívce nový obličej na hrudníku

 
Po nedávno zveřejněném případu muže z Číny se zraněním nosu, kterému lékaři vypěstovali nový nos na čele, se tamní odborníci pochlubili dalším podobným úspěchem. Sedmnáctileté dívce, jež v pěti letech utrpěla při požáru vážná a trvalá zranění v obličeji, nechali vyrůst novou tvář na jejím hrudníku a úspěšně ji transplantovali na poškozená místa.
05.11.2013 06:20 |

podobné články

Průlom v lékařství! Vědci vypěstovali v laboratoři lidskou ledvinu!

 
Australští vědci vypěstovali první ledvinu z kmenových buněk. Tento průlom by měl zrychlit vývoj léků na ledviny a během let by uměle vzniklé orgány mohly lékařům umožnit napravovat poškozené ledviny bez transplantace.
17.12.2013 07:05 |

podobné články

Čtyřem dívkám voperovali NOVÉ VAGÍNY! Vypěstovali je v laboratoři

 
Mladé dívky trpěly vzácnou genetickou poruchou, lékaři jim úspěšně implantovali vagíny, které vypěstovali v laboratoři z jejich vlastních buněk.
11.04.2014 17:30 |

podobné články

Vědci vypěstovali v laboratoři první plně funkční mužský pohlavní úd!

 
Vědci ze Severní Karolíny vypěstovali v laboratoři první penis, který podle prvních testů budou schopni transplantovat s plnou funkčností. Na vývoji bioinženýři z Wake Forest University pracovali dvacet let. Je to mimořádný medicínský pokrok, který bude mít zásadní vliv na léčbu celé řady poruch.
07.10.2014 21:40 |

podobné články

Chlapům ODZVONILO... Vědci vypěstovali PENIS v laboratoři!

 
Vědci ze Severní Karolíny vypěstovali v laboratoři první penis, který podle prvních testů budou schopni transplantovat s plnou funkčností. Na vývoji bioinženýři z Wake Forest University pracovali dvacet roků. Je to mimořádný medicínský pokrok, který bude mít zásadní vliv na léčbu celé řady poruch.
08.10.2014 05:00 |

podobné články